ani neviem ako zacat, ale viem, ze kazdy prispevok od vas by mi velmi pomohol, kazda rada, prip. vasa skusenost. mam 3rocny vztah pricom kazdy z nas studuje v inom meste /ke,Ba) Teraz prazdniny travime spolu v BA, jedine tieto dva mesiace mozme byt spolu, no priatelovi je to zrejme jedno... Jediny cas kedy sme spolu je ked ideme spat, ked rano vstavame, ked sa ideme najest, akonahle napr. prideme z obedu uteka za kamaratmi a trci pri nich niekedy az do rana (1hod.rano) Je s nimi na internete- jeho argumentom na moju zufalost z toho bolo: "ja som zvyknuty byt na internete" :( Trapi ma i to, ze cele dni hrava na tom internete poker s vlastn.prachmi, mozno i toto je pricina toho vsetkeho-zavisost, alebo co. Sem tam sa pride najest a so "zasobami" opet uteka na net. Ja uz nemozem zniest 4 steny, kamosov tu nemam nakolko ja studujem v KE, takze max. sa sem tam vyberiem do mesta prejst :( sama :( ... Nehovorim, ze je tak vzdy, boli sme 3krat v kine, resp. niekedy na nakup, ale to je vsetko... neviem co si mam o tom mysliet. On vie, ze ma to trapi, ale nic pre to neurobi... Akoby nemal zaujem nieco menit, ked mu je na nete s kamosmi a s pokrom tak fajn,... ale moja trpezlivost vrcholiii .... A par krat som aj navrhovala program, ist k vode, na kupko a tak, no stale si nasiel vyhovorku. Zajtra uz planujem ist sama na Zlate piesky, lebo sa v tej izbe zblaznim :((pre info mame obaja takmer 21r.) Poradte prosim, som tu sama a ani sa nemam s kym porozpravat o tom.... :(
vztah s velkym "?" ... :(
uz prichadza z tenisu. videla som ho cez balkon...ach ...
ano micaa mas pravdu, bude to velka skuska, pokusim sa o to, aj ked asi nie zajtra, ani pozajtra, budem si musiet najst ten spravny cas, ked fakt nebude dlho na izbe... a inak ziarliva som i ja a to poriadne, ale tak, ze ked sa mi nieco nepaci, dusim to v sebe, no on si to aj tak vsimne, ved uz ma pozna a hned vie s cim to je spojene - preto sme sa aj zoparkrat pohadali, ze sa urazam kvoli jeho "kamoskam" a nemam vlastne preco. Neciti sa slobodny...a tak
nenechaj si takto skakat po hlave... si mlada, mas cely zivot pred sebou. Skus sa zamysliet nad tym aky je teraz. A predstav si, ze s niekym takym by si sa mala trapit cely zivot. To nechces, ze? Bud sa zmeni on, alebo... No ty sa nemas preco menit. Ty mas tolerovat to, ze on je mlady, flaka sa kade-tade bohvie s kym, lebo si chce zrazu uzivat. A ty mu mas medzitym varit, upratovat a cakat kedy sa pride vyspat?
Nic by som nepovedala keby ste mali takyto "volny vztah" od zaciatku, ale po 3 rokoch to chce takto zmenit a ty sa mas prisposobit? No to urcite!
Ked sa chce flakat s inymi, vypisovat si s kadejakymi k*rvami, bavit sa s babenkami, mal by to najskor doriesit s tebou. Tebe to nevadi? Co tvoja hrdost. Ja a moja ziarlivost by som ho asi zabila. Toto by som netolerovala.
Pisala si, ze ta aj poslal do riti... Nechcem byt zla ale toto cele mi pride take akoby si priniesom sluzku na prazdniny, aby si on mohol uzivat a nestarat sa o nic. Radim ti: CHOD PREC! Kazdy ti to tu uz napisal, tak neviem na co cakas. Mozno sa neozve ale aspon budes vediet ze VOBEC za to nestal. Ale ak ta ma skutocne rad, tak mu zacnes chybat. Mozno to nebude hned druhy den, ale ak ta lubi, ozve sa. Bude to velka skuska.
micaa
v kazdom tvojom slove vidim nas vztah, vsetko co pises sa da kludne aplikovat na nas! Presne toto som mu dnes povedala, ze som uplne psychicky na dne, nedokazem sa ako nejaky robot prepnut na iny mod. On len pokrutil hlavou a povedal" jasne"... Tak som mu na to, ze: chyba ti empatia :(
co sa prazdnin tyka, presne taky mam i ja nazor, sak som sla do BA hlavne kvoli nemu, aby sme boli spolu (on tvrdil, ze som bola prilis naivna, ked som si toto myslela). Ze som si mala najst brigadu poriadnu aby som sa nenudila na izbe a nie furt jeho tahat von. Ze so mnou je proste NUDA. A ze chodi s kamosmi von, aby ich nestratil, pricom to sa neboji ze moze prist o mna? :(
A tou poslednou vetou si trafila do cierneho! Nechcem nic k tomu hovorit, ved partneri by sa mali k sebe spravat ako keby uz mohli byt manzelmi.t.j. ze mu naavrim, operiem a pod.Ale v tom pripade by sa takto mal spravat aj on- adekvatne ako muz. No tak to nie je. Takze i preto uz v takychto veciach uberam (ved i minule ako mi zhrkol"daj jest" tak ma to tak nastvalo, ze som myslela ze ma roztrhne, cakala som kym sa opravi, no nic, on este raz, tak som mu povedala ci to nevie aspon poprosit, alebo povedat: mojko das mi papat? tak mi vynadal ze sa k nemu spravam ako k psovi-ze popros! pritom som len chcela zdvorilost :(
Ale preco by si to ty pokazila? To ze chlapcovi preplo z velkomesta, za to ty nemozes! Sama si pisala ze bolo vsetko ok, ale zrazu si chce uzivat. Vies co by ini za to dali keby ich baba prisla za nimi?! Nevie co ma a to ze ten cas, ktory ty obetujes netravi s tebou nechapem.
Taktiez je pochopitelne ze si sa tak spravala vonku. Aj on sam vie, ze to medzi vami nie je v poriadku, ani s tebou nedokaze normalne komunikovat. Tak co cakal? Si uz z toho celeho zdeptana, znechutena a zrazu ked ides von sa mas prestavit na iny mod?
Ak som to spravne pochopila, cez skolsky rok sa skoro vobec nevidite a teraz mate 2 mesiace na to aby ste si uzili jeden druheho. Ale preco tie 2 mesiace nestravi s tebou?! Zvysne mesiace nech sa flaka ale nie ked tam ma frajerku!
Moja zlata, z kazdeho tvojho prispevku vidiet ze sa snazis hladat chyby na sebe, ale zle hladas. Viem to, zazila som nieco podobne, akurat to nedoslo az tak daleko. V prvom rade si on musi uvedomit co chce, ty chces este stale jeho, aj napriek tomu co ti spravil. Skus sa s nim porozpravat ako si predstavuje zvysok prazdnin, vysvetli mu, ze si prisla za nim, aby ste si uzili leto, nie aby si sedela sama na izbe. A na jednej strane tvrdi ze sa nechce viazat a potom ze ta chce za priatelku. To aku priatelku mysli? Aby mu tam mal kto navarit/upratat? To urcite!
ach no .... isto nad tym porozmyslam "mica" mi dala dobreho chrobaka do hlavy. Teraz budem premyslat trochu racionalnejsie. Teda aspon dufam... Aj ked pravdu povediac viem, ze ked sa poberiem domov, ten moj sa neozve....
ach jaj fakt skus nabrat odvahu zbal si veci a chod domov. presne ako tu pisala micaa. ak ta ma naozaj rad tak mu zacnes v tom momente chybat a bude ti vyvolavat a zhanat ta. fakt by si nemala nechat so sebou takto zachadzat. a chod von s kamoskami sa zabavit aj niekam trebars na diskoteku. a ked sa ti neozve aspon budes vediet, ze mu za to nestojis a budes vediet ze sa musis na neho vykaslat. a mozno kym s nim stracas cas, tak niekde na teba caka ovela lepsi chalan,pre ktoreho budes jedina a ta najlepsia a bude si ta vazit ;)
micaa
dakujem za uzasny prispevok. Velmi si mi tym otvorila oci (teda aspon kusok), mam o jeden dovod viac to urobit. Len chcem sa opytat- ak som vazne ja na vine, ze ja som fakt ta sprosta, ktora zacala rezat korene nasho vztahu? co potom? nebude to este horsie? a bojim sa aj to, ze ked tak urobim a este mu nebudem zdvihat telefon, ze sa tak naserie, ze sa mi uz vazne neozve.... ze si pomysli: no je sprosta a teraz to len potvrdila :( ....
bella
vies, ja som taka ze ja sa uspokojim aj s "malom" mne kvazi "staci" ze aspon v noci lahne do postele a vtedy nanho pozeram ako zaspava (on ani o tom netusi), alebo ked je na notebooku na izbe, tiez ho sledujem.... chyba mi jeho laska, bozky, no hlavne jedno poriadne objatie, ale ked uz to nie je, tak aspon to, ze je "so mnou". So mnou ked zaspava, ked sa zobudza.... ja viem, ze to je na vztah malo, ale asi som moc skromna. Jasne boli ma to a pravdupovediac uz ma to fakt nebavi, no ked to uz uplne skonci, tak uz nebude aj to malo, co bolo doteraz :(
A ked som mu povedala, kolko ludi (kamaratov-aj jeho) mi uz povedalo ze sa mi cuduju, ako to dokazem vydrzat, ze ho mam prevychovat kusok, nech ma nenehava samu a tak, tak odvetil: "mala si im povedat ze je s tebou NUDA" a este to tak pekne zdoraznil... :(
precitala som si skoro celu diskusiu, najskor som v nej videla aj nas vztah, ale u nas to nebolo az take zle...
Prvy rok bol krasny, ved zaciatok... Ale potom si mnou bol az prilis isty a neprejavoval ziadnu snahu, nesnazil sa. Ja som sa stala taznym konom nasho vztahu. Tiez som vsetok cas stravila s nim, cakala kedy budeme spolu. On sa medzitym tulal s kamosmi a ja som na tie moje zabudala. Stale sa prisposobovala, obetovala sa, menila sa a robila to co chcel on.
Raz ked odisiel s kamaratmi a -kami na chatu a ja som ostala doma niekolko dni, uvedomila som si, ze nicim seba. Nemala som poriadne ani komu zavolat. Casto som plakavala, bola nestastna. Nebolo to ako kedysi, ale velmi som ho lubila... Mala som chut skoncit s tym vsetkym ale neslo to. Ked sme boli spolu, bolo vsetko relativne ok, akurat ze na to aby sme sa stretli som sa musela stale len ja obetovat.
Byva v Ba, ja tam dochadzam, kedze studujem na VS. Niekedy cez tyzden u nich prespavam. Stalo sa mi, ze sme sa dohodli, ze si vezmem veci na 2 dni, budeme spolu. Zrazu po 1 dni zahlasil ze chce ist s kamosmi a mam ist teda domov. Ja som isla. Ano, bola som sprosta, naivna a toto sa nerobi. Ale... lubila som ho. Az prilis. Nestastna s uplakanymi ocami som isla domov.
Takto to trvalo asi pol roka. Potom som s tym sekla. Prestala mu volat, zacala viac chodit s kamaratkami, cez tyzden sme sa nevidali tak casto. Namiesto toho aby som utekala za nim som si isla niekam sadnut so spoluziakmi. Ked mi volal, povedala som mu ze nemam cas. Isla som na chatu, ked sme sa pohadali a ja som bola u nich, zbalila som si veci a isla hrdo domov. Kaslala som nanho, nezdvihala mu telefon. Zacala som opat chodit na diskoteky. Teraz uz pracuje, ja mam prazdniny. Ked mi vola v noci a ja som pripita na nejakej akcii, ide ho roztrhnut. Konecne zacal aspon obcas ziarlit. Aj ked nema preco.
Cudovala by si sa ako sa zmenil. Cez vikendy sme vacsinou spolu, ked si nieco planuje, povie mi to dopredu aby som sa aj ja vedela zariadit. Je to super pocit, ked ma na ulici chyti pevne okolo pasa, v noci sa tuli az mi to niekedy vadi :).
Bude to strasne tazke, ale poradim ti jedno: zbal si veci a odid domov. Najlepsie ked ani nebude na izbe. Ani telefon by som mu nezdvihla, rovno si ho vypni. Budes plakat, bude ti nanic, ale ak ho toto nenakopne, zistis ze mu na tebe vobec nezalezi. A to uz potom nie je co zachranovat...
Drzim ti silno palce, drz sa!