Skúsenosti s cestovnými kanceláriami

zancicka

už ste začali plánovať dovolenku na tento rok? mňa sa minule kamoška opýtala, kam ideme, a ostala som ako obarená. však teraz skončili vianoce ? ja netuším, čo budem robiť o mesiac, o letnej dovolenke som ešte ani len nepremýšľala.

timejskaJ

dakujem rehacka za odpoved, pozriem aku maju ponuku dovoleniek, lebo tento rok chceme niekam ist, uz si potrebujem oddychnut a more a slnko je to najlepsie pre mna:-)

lenyia

Števo, cenu to neovplyvňuje, lebo ceny zadávajú cestovné kancelárie ako Satur, Hydrotour a iné, aj zľavy a akcie môžu dať iba oni a ostatné agentúry to už len sprostredkovávajú. Takže ceny by mali byť totožné v rôznych agentúrach, ktoré sprostredkovávajú dovolenky.

stevino_m

lenyia ved pokial to neovplyvnuje cenu pre nas ako pre zakaznikov, podla mna je to fajn. Aspon sa vieme obratit na jednu cestovku, kde nam vedia ponuknut rozne zajazdy, ako obiehat kazdu jednu kancelariu zvlast.

rehacka

Timejka ano, oni riesia dovolenky cez internet, aj ked sa mi dostala do usi taka info, ze od marca by mali mat fyzicku pobocku v Ziline, tak snad to vyjde a budu moct ludia aj osobne za nimi zbehnut. my cez nich chodime uz dlhe roky, vedia super poradit a spravit aj "ponuku na mieru".

stevino_m

Tak ako spominas tu cestovku, tak funguje vela z nich, nemaju vlastnu ponuku a len prezdielavaju ine. Ja napriklad viem o cestovkach, ktore maju priamo v destinaciach rezervovane svoje apartmanove domy alebo izby v hoteloch, a pokial vidia, ze ich sami nedokazu vybookovat, tak sa dohodnu s inou cestovkou nech ich ponuka, a zisk si delia....pre koncoveho zakaznika to nema ziaden dopad co sa ceny tyka.

lenyia

Veď ale tak fungujú skoro všetky cestovky gimska, nie? Čo som pozerala aj tú cestovnú agentúru travelco, ktorá tu je spomínaná, tak oni majú priame zastúpenie všetkých slovenských a najlepších zahraničných cestoviek, že predávajú ich zájazdy za rovnakú cenu ako priamo v CK. Takže toho by som sa nebála, že by niektorá nemala v ponuke nejakú destináciu. Ako áno, možno nejaké tie slabšie, ktoré majú v ponuke menej zájazdov ale cez takú isto nechceme ísť

gimska

lenyia takto, maju v ponuke aj ine zajazdy, ale vacsinou ide o tzv. sprostredkovany predaj ci ako sa to vola. dana kancelaria sa na destinaciu nespecializuje, ale vie ju rezervovat cez inu agenturu.