MAm pocit ze v mmojom zivte sa zatial nikdy nevyskytli skutocní priatelia. Pod pojmo skutocní myslím takí, kt by sa o mna zaujimali a kt by stali o moju spolocnoost.. Vacsinu casu dna a prazdnin stravim sama. Keby nenapisem nejakej kamoske tak mne sama od seba nenapise asi ZIADNA.. NEprehanam , ani sa nelutujem, ale naozaj to tak je . Pri tom myslim zze ked sme spolu tak si mame co povedat.. Ale vacsina mojich priateliek ma chlapcov, cize mozno aj v tom je chyba.. ja neviem,, ale vzdy som mala a mam pocit ze nikam nepatrim. Ze nikto o mna naozaj nestoji.. okrem rodicov.. teda aj tí by mi mohlo prejavovat trochu viac dovery a nie mi dost veci zakazovat... CAsto ked som sama placem.. MYslim ze zivot bez priatelov je fakt prazdny.......
Zivot bez priatelov..
Verim v cakry, energie, astrologiu, tarot, auru, komunikaciu s mrtvymi a trebars magicku moc drahych kamenov a reinkarnaciu.... a ked sa ma opytas, co cakam od zivota, tak ti opoviem jednoducho: SATISFAKCIU
Shaula a preco by mal mat niekto nieco predurcene?Zalezi na ziovotnych okolnostiach a treba aj sam nieco pre to robit aby clovek nebol sam.Treba sa zbavit pocitu sebalutosti ze nikto o mna nestoji a zamysliet sa nad tym co sa s tym da robit.
Ako povedala ksl... nie je to o tom, ake cisla mas v rodnom liste a ci mas dlhe vlasy, biele zuby a prsia ako pamela... niekto ma proste predurcene zit v samote a zaroven byt obklopeny ludmi...
Osamelosť nie je viazaná na vek, ale na povahu a IQ jednotlivca... Ja som si svoju nekonečnú osamelosť uvedomila v 11-tich a paradoxne som veľmi spoločenská, ľudia ma majú radi,veľmi ľahko sa viem zoznámiť a nadviazať kontakt, ale nie som schopná ho udržať a utvoriť pevné priateľstvo - mám veľa známych ale žiadnych skutočných priateľov. V podstate nikoho naozaj nezaujíma kde som, či žijem alebo vôbec dýcham, takže Lucia77777, netráp sa, skús vo svojej samote hladať silu.
Shaula snad sa necitis vo svojich krasnch 16 liet osamela?Pises ako stara a skusena.
igor: no v tomto mas pravdu ale slovensko nie je opusteny ostrov:D ale nie naozaj zavisi to aj od povah ako to kto berie....
Vzdy som si myslela, ze mi nevadi ta osamelost, nikdy som si ju nechcela ani pripustat, ale su dni, kedy si poviem "sakra, som sama"....
niekedy sa ubezpecujem, ze radsej byt sama ako s niekym, kto ti nesiaha ani po paty v zmysle inej vlnovej dlzky, na ktorej sa nachadzame...
mozno pridu casom alebo casom sa zmierime a zacneme hladat krasu aj v samote...
Ahoj, velmi dobre vas chapem. Tiež mam taky problem, nastastie som si nasla chalana tak citim aspon nejaku lasku, ale co sa tyka kamosov, nemam takmer ziadny a tych co akoze su, tak ti su len ak nieco odomna potrebuju. Tak isto aj v skole, u nas v triede su vsetci poskupinkovani, akoze biflosi, fifleny, slapky a pod. kedže sa nepridavam ani k jednym som stale sama, ale aspon sa ucim tomu ze sa treba spoliehat naseba, chapete uz mi je aj trapne prist za nimi a vypytat si napr. pero ked nemam alebo niečo nakolko sa s nimi moc nebavim, ale kym je vyucko je to este dobre ale ak mame volne hodiny, tak nemam co robit, nemam sa s kym porozpravat a vtedy si to uvedomim ze nemam kamosov. Je to smutneee ked sa nema clovek komu zdôverit, preto vo velkej miere vyuzivam internet. takže ak by ste sa niekto chceli so mnou porozpravat tak na pokeci mam nich frauleinL , budem velmi rada. papa
Myslel som tak, že keby sa napríklad človek ocitol sám na opustenom ostrove, tak dokáže prežiť len vtedy, keď ukáže veľkú silu svojej osobnosti, charakter a odvahu. Musí sa spoľahnúť len sám na seba, nikto mu nepomôže, žiadni priatelia. Možno práve tí ľudia, ktorí nemajú veľa priateľov by dokázali na opustenom ostrove prežiť skôr ako tí, ktorí sú celý život obklopení mnohými priateľmi. V tom je práve tá sila samoty, že človek dokáže sám zvládnuť určité veci bez pomoci druhých.
ahoj moja, viem ako sa citis, je to dost tazke, ja som mala kamaratku, no necitila som ze je to ozajstna kamaratka,,, potom som 4roky bola bez priatelky teraz ked som koncila skolu som sa tak skamaaratila s byvalou spoluziackou ze sme ol spolu stale, problem je v tom, ze hladas kamaratku taku co nema chybu,, ked nastane hadka uz mas pocit ze nemoze byt tvojou kamaratkou, ze to nieje ten pravy clovek, ja som sa sice s kamaratkou este nehadala, lebo vzdy sme si nasli nasu strednu cestu,,, ale obcas to zaskripalo,,, mozno mas kamaraktu, len ti na nej vadia nejake veci, mne tiez vadili na nej, povedala som jej to vsetko priamo, a ona sa zmenila a bolo dobre,, je to aj o komunikacii, neboj sa s niekzm kamaratit co nieje dokonaly, no nemyl si to s nejakymi vlastnostami ktore ti vobec nesadnu, nieco sa da zmenit o nieco nie,,,to je pravda ze clovek nemoze byt bez priatelov, tak hladaj, a snaz sa byt nenarocna....