Sklamala som mamku

Príspevok v téme: Sklamala som mamku
smutná1

velmi som sklamala moju maminku ktorú tak moc lúbim..... mám 19 rokov a zistila som, ze som tehotná....mám síce priatela uz 3 roky...ale aj tak...mozno si myslíte ze je to skoro a tak...a mozno aj je...ale bábo si chcem nechat....je to nový zivot a ja ho nechcem zmarit...len ma velmi mrzí, ze som tak moc sklamala maminu...a ocino to este nevie....hrozne sa bojím...reakcií.....je to také hrozné???? ved je to malinké bábätko...

datelinka

ak mas pocit, ze ta praca zatazuje, porozpravaj sa s gynekologom, moze ta dat na PN. ale rataj s tym, ze budes poberat len 55% z denneho vymeriavacieho zakladu, presne tak, ako pocas materskej.

datelinka

ked si naozaj len cucnes, tak to neskodi, ale pre pokoj v tvojej dusi, necucaj si, prosim :-)
inak, smutna, na matersku sa nastupuje 6 tyzdnov pred lekarom stanovenym terminom porodu, ak su zdravotne tazkosti, alebo o to poziadas lekara, alebo si PN uz predtym, nastupuje zena na matersku 8 tyzdnov pred terminom porodu.

smutná1

ahojte baby, mám možno takú hlúpu otázku....viete, ako som už spomínala bývam u svokrovcov, a svokor si lúbi občas vypiť....a občas ponúkne aj mna...a ja len pre pokoj rodiny, ved viete ako to chodí poviem, že si teda jeden dám...a vždy si iba tak cucnem....on pije domáce....môže to nejako ublížiť malinkému??? fakt si iba cucnem.....a nie stále.... :-(((

jajka001_

v zakone je taka moznost, ze v pripade potreby mozes na matersku skor o dva tyzdne. ja som bola dost stresovana v praci, nechcela som aby to malo vplyv na dieta, plus som stale chodila na wc cikat :) takze som nestihala robit. neplatila som nic. len som povedala lekarke ze sa necitim dobre a preco. myslim ze nie je fer, ze tehotna je tak isto vytazena ako netehotna :)bez ohladu na komplikacie. a to som mala viac menej bezproblemove tehotenstvo, ani som nevracala, nebyvalo mi zle.
Pozri toto:
§48
(2) Poistenkyni vzniká nárok na materské od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom, najskôr od začiatku ôsmeho týždňa pred týmto dňom, a ak porodila skôr, odo dňa pôrodu. Nárok na materské zaniká uplynutím 28. týždňa od vzniku nároku na materské, ak tento zákon neustanovuje inak.

smutná1

a určite sa zato aj niečo platí, však??? :-)) a nevieš čo k tomu treba??, len tak prídem, že by som chcela ísť na rizikové a on mi dá papier, alebo ako?? lebo ja mám termín až na začiatku februára, ale doma by som chcela zostať už v decembri......

jajka001

ahoj, nepamatam si v ktorom tyzdni sa to chodi na matersku, ale ja som isla o dva tyzdne skor, da sa to vybavit, ked ti to lekarka potvrdi

smutná1

chcela by som sa spýtať báb, čo o tom niečo vedia a mohli by mi poradiť.... takže som v 25.tt a ešte chodím do roboty...akože mne nevadí pracovať, ale v práci celý den sedím...a už ma nenormálne bolí chrbát...a aj nohy mi začínajú opúchať...povedala som si, že ešte tento mesiac vydržím...takže by som chcela skončiť..to budem už v 28.tt... kedy sa chodí normálne na materskú, alebo môžem ísť aj skôr??? napr. v tom 28týždni..... a chcela by som sa spýtať, že či by sa nedalo vybaviť aj rizikové, že by som šla skorej na materskú.....
a ešte by som sa chcela spýtať, chceli by sme kupovať kočár, ale nevieme kde sú také v pohode cene...lebo akože niektoré sú nenormálne drahé...my by sme chceli kupovať tú 3 kombináciu....neviete nejakú dobrú stránku, alebo poradiť kde sú také lacnejšie kočíky???? dakujeeem

datelinka

smutna, tak este skor sa tes na to, ako sa drobcek po prvykrat na teba uvedomele usmeje, ako ti chyti ruckou prst, ako sa prisaje a bude hladat nielen potravu, ale aj zastitu a tvoju blizkost, alebo ta silno objime. a vtedy ta nebude zaujimat uz vobec, co hovoria ludia navokol. kazdopadne, ty budes ta, ktorej mozu vsetci zavidiet. pre svoje dietatko budes vsetkym, stredobodom vesmiru :-)

smutná1

datelinka dakujem ti za krásne slová...ktoré ma normálne, že pohladkali na duši...to som potrebovala počuť... ani nevieš ako velmi sa teším nato, ako mi môj malinký poklad povie, ,,maminka lúbim ťa".... bože..to musí byť neopísatelne krásny pocit...ja môjmu drobcovi budem dávať vela vela vela lásky....myslím, že mu hu dávam už teraz :-))

datelinka

smutna, si uzasny clovek, prva a najpozitivnejsia vec je, ako si napisala: "... moju maminku, ktoru tak moc lubim..."
tato tvoja laska k rodicom sa ti vrati, dostanes rovnaku od svojich deticiek. uz teraz sa tes na to, ked bude mat TVOJE dietatko nieco cez dva roky a povie ti to iste po prvykrat - maminka, lubim ta! poznam to velmi dobre, aky je to pocit :-)
ak niekto napise o svojom dietati to co pan duba, svedci to o ich vztahu.
smutna, aj keby cely svet zazeral a ohovaral ta, ty mas svoje stastie a svoj najvacsi poklad pri sebe, na tvojej strane.
tesim sa s tebou, na tvoj maly zazrak :-)