Ahoj. je tu niekto taký, kto sa so svokrou tak pohádal, že s ňou neudržiava žiadne vzťahy, žiadne telefonáty, žiadne návštevy, nič? ide o to, že svokra nám hrozne zasahuje do manželstva, vyhráža sa, hucká manžela proti mne, zničila mi promócie, svadbu, narodeniny... Ak nie je niečo podľa nej, je to tým pádom nesprávne. S manželom sme rok po svadbe žili so svokrovcami, ale bolo to na nevydržanie. Našli sme si podnájom. Vykričala mi hrozné veci, ale potom sa to ukľudnilo. Lenže teraz je to opäť neuveriteľne hrozné, som pre ňu nič, i keď mám dve vysoké školy, manžel má stále navarené, ožehlené, žijeme si ako vo vatičke, medzi sebou v manželstve nemáme žiadne problémy. Je veľká katolíčka - v nedeľu v kostole, ale v živote nie. manžela to veľmi trápi, ale ja ho proti nej huckať nechcem. Ale nemám už záujem s ňou čo i len prehodiť slovo. Poraďte, ako na to.
Svokra
ahojte kocky...
no ako vidim, tak problemov a problemov mame kazdy..aj mne sa opat stary problem vynoril - SVOKRA..zasa vcera manzelovi drzala prednasku mozno aj vyse dvoch hodin..a dneska sa tvarila ako sama Bozia prozretelnost..ach jaj..no co uz..a som sa dopocula, ze uz je na tom chuderka uboziatko tak zle, ze ked odideme odtial, ze si musi davat lieky, lebo ze take priserne stresy ma zo mna..len ked mne nic do oci nepovie, lebo vraj sa ma boji..ale furt len pred manzelom vyhovara a vyhovara..a neodpusti si ani slovicko..ze to tych ludi bavi :(...
Radana - Betka veru este do skolky nechodi..aj ked, niektore mamky daju aj skor deticky do skolky..ale nam nejak netrklo ist v januari na zapis, takze nebola sanca, dat ju uz teraz do skolky..ale na nieco som aj rada, lebo este len teraz, pred vyse tyzdnom sa konecne odstavila od dojcenia..cucko maly :D..tak by to bolo mozno na nu vela zmien naraz..ale vsak co, tak pojde od buducej jesene :)..snad nic nezmeska..
zelam Vam inak zajtra krasny a prijemny den..majte sa pekne!
...a toho zamestnavatela riesit uz nebudem...
***ZNEUZIL TOHO,ZE JE SVETOVA KRIZA A NIET PRACE*** tak toho vyuzil,no ale sak PAN BOH SI HO NAJDE...
***JA OSOBNE MAM CISTE SVEDOMIE VOCI NEMU***
takze nemam sa coho bat a hanbit...
***NENI TO MOJA CHYBA,ZE SME TAKTO DOPADLI***
no,tak je to blbeeee...lebo mi vela nespotrebujeme vody ked sme dve...
oni si stale nieco vymyslia...
najviac ma stve,ze nam nikdy posledne roky nedali,ze sa dviha voda a ke prislo vyucotvanie tak ju pocitali od januara***rovnaku cenu***a pritom niekedy voda mohla byt dvinhuta v polovicke roka...
PROSTE SI ROBIA CO CHCU A MYSLIA SI, ZE MY SME TAK BLBY...
PLATIM ICH ZA TO,ZE NAS OBLBUJU...
si myslia,ze sme spadli s CERESNE NA HLAVU...
ALE,CO MOZEME...
inak raz sa mi stalo,zasa len z drb...prisla jedna pani,ze hlada kluce od pradelne,a rozculovala sa,ze ludia chodia do pradelne,nezapisuju sa a potom ty co su zapisany platia aj za tych co sa nezapisu...
a zasa neviem preco prave za mnou prisla...ja som zhodou okolnosti pred jednou povedala,ze miu treba vycistit koberec a ona si asi myslela,ze ho pojdem cistit do pradelne...
ale ja ani neviem do dnes kde je pradelna,lebo ja si cistim koberce doma...MAM TEPOVACI PERFEKTNY VYSAVAC,TAKZE JA NECHODIM DO PRADELNE...
ale pri vyuctovani nam stiahli za vodu studenu,ze koli pradelni...a to ze mi mame merac-hodiny na studenu vodu... povedali,ze to aj tak nevadi,ze to sa pocita inak...
to som bola tiez nastvata....ale clovek si aj tak nepomoze...
A TOPENIE,TO JE TIEZ KAPITOLA SAMA O SEBE...
TU JE AJ UNIK VODU,POTRUBIE JE ZLE,A TU STRATU POTOM PLATIME MY...
TAKZE AKE SETRENIE...
A K TE[LEJ VODE...teraz sme si dali do kupelne ***ELEKTRICKY BOJLER***
nad umyvadlo take 15l tusim,mame ho z rod.domu...
tak som zvedava...
teraz si zapisujem kazdy den kolko spotrebujeme vody a uvidim,ale asi im nahlasim,ze mame ten bojler,aby potom nas neupodozrievali,ze nejak manipulujeme z hodinami na teplu vodu...LEBO TU JE VSETKO MOZNE...
no,ja by som na tvojom mieste znizila...
TO SOM SA ,ALE ROZPISALA:0))))
ak by som niekde skomolila nieco prepac,nechce sa mi opravovat...
Hmmm,tak to mate blbee:( U nas sa da dost na kureni a na vode usetrit.My sa vacsinou sprchujeme a maleho vela krat aj dva krat denne a periem kazdy den minimalne raz,riad umyvame pod tecucou vodou a to nam kazdy rok vracaju okolo 15-16 tisic.Ale mne sa zda,ze uz sa viacej usetrit ani na kureni neda,preto nie som moc nadsena zateplenim cinziaka.Uz som rozmyslala,ze pojdem nahlasit o 1000 korun nizsie inkaso na bytove,ved naco tam tolko platim,ked mame uz siedmy rok po sebe taky vysoky preplatok.Tak by som platila mesacne o 1000 korun menej a na konci roka by mi stacil preplatok tych 3-4000.Ved takto tam cely rok lezia zbytocne nase prachy :(
oprava-prosit
vyuctovanie si robia ako chcu oni a podla mna davaju preplatky tiez len vyvolenym,setrime pre inych...:0))))
teraz sa to trochu pomenilo,ale myslim si,ze sa nic nezmeni u nas osobne...
lebo suseda,co byva nad nami a robila A ROBI nam zle,je dovernicka...tak ti nemusim pisat,co asi nas caka...
ale sak nebudem pisat dopredu,uvidime a podla toho sa aj zariadime...
...nepacia sa mi nejake veci,co robia,a ani na schodze nechodim,lebo je to zbytocne tam chodit...
dali nam na riadiatori ventily a termostaty-ale na co?ked je v byte zima aj tak,tak co budem regulovat?ZIMU?a i ked som vypinala riadiatori nic som neusetrila...podla nich....
ja si myslim,ze aj ten zamestnavatel druhov,nam nedal vyplatu ako sa dohodli koli tomu aby sme si nemohli vyplatit inkaso...ale to je na dlho...
necham toho,lebo ja sa mu nemieni cpat do zadku a prosim o peniaze...
NIE JE TO NASA CHYBA,ZE SME NEZAPLATILI INKASO...
....ja by som najradsej odstahovala do teplych krajin:0))))
keby to slo,hoci mne zima nevadi...sama o sebe,mne vadi zima v byte-vyslovene...
lebo ked idem von a je zima,tak sa obleciem,ale denno denne byt v zime,a clovek sa nemoze ani osprchovat ani nic,tak to je uz dost zle...
my mame podobne,zrana nam svieti slnko do okien deckych izieb a poobede do kuchyne a obyvacky a na balkon,a ako pises,ked sa slnko oprie do skiel-tak to stoji za to...
tak nam i ked topia,tak nic neusetrime,jeden rok som mala povypinane radiatore v kuchyni a v deckej kde nebol syn,a nic sme neusetrili,lebo zmenili koficienty na pocitanie a bolo po usetreni...ale ked sme pocitali po starom,tak nam vyslo,ze sme mali usetrene....
toto tu je velky problem ked je vyuctovanie...nikdy som sa tolko nanastressovala pri vyuctovani ako tu...
:DDD haha ano ty si byvala na zapade a my sme zase predtym byvali na vychode,no ale tam byvali riadne kosy.Ja som si na to nejako nevedela zvyknut.Mam rada teplucko.Vonku moze byt aj nejakych 28-29 stupnov a vnutri mame tych 26,5 stupna.Ja dost cez den zatahujem rolety,lebo inak sa nam strasne nahrieva byt-sme orintovany-predok mame smerom na vychod a druhu stranu zase na zapad,takze nam stale svieti slniecko do okien :DA v zime maju rolety tiez vyhodu,ked ich vecer zatiahneme,neochladzuje tak skla na oknach.My dost vela na kureni aj usetrime,tak sme sa vsetci divili,naco nam je zatepleny cinziak.Ale tak par vyvolenych si to prialo,tak sme zateplovali :D
ano,je dost chladno...
este sme aj zamrznute...:0))))
no,mozno vonku nie je taka zima ako dnu v byte,to urcite,nie...ale u nas sa uz vecer a cez noc poriadne ochladi...
tiez mam celu noc otvorene okno,ale vecer sa u nas ochladi,a rano je potom poriadna kosa v byte...vstavame do zimi,je citit ako taha zima od okna a byt vychladol...
ale cez den je este krasne...
vcera som hackovala na balkone a opalovala sa...
ale ako pises,vy mate stale teplejsie ako my tu...to poznam,lebo som byvala na zap.slov.
Taku zimu mate v byte?U nas je prijemne a to mame nonstop otvorene okno na kuchyni dokoran a v detskych aj v spalni vetracky.Ja som rano isla v kratasoch a aj maly,len mal prehodenu mikinku na sebe,ale aj tak si ju u doktorky zvliekol,lebo mu bolo teplo a potom hodil do auta,takze v skole uz bol v kratasoch a v polokoseli s kratkym rukavom.Teraz mame na teplomeri 26,5 stupna.Vy ste tam vyssie a u vas je vzdy chladnejsie nez u nas dole.