doktor999, chodte za rodicmi deti, ktore po ockovani dostali diabetes, autizmus, leukemiu, astmu alebo povedzme, cierny kasel ci tuberkulozu, a porozpravajte im o tom ze jedna horucka po ockovani, je tam toho, svet sa nezruti... alebo ich presvedcte, ze to s ockovanim nema nic spolocne, ze je to uplna nahoda, ktora sa mimo ine stala este x dalsim rodicom...
neviem ci mate deti, ale aj riziko 1 ku 1000 ze moje dieta bude po ockovani niest trvale zdravotne nasledky je pre mna privelke a nemienim tomuto riziku vystavit moje dieta. mozete argumentovat ze rovnako je tu aj riziko ze bez ockovania ochorie na jednu z chorob, ktorych sa ockovanie tyka, vacsina z nich sa vsak dnes da liecit, na rozdiel od toho co vsetko sa mu moze stat ako dosledok ockovania. to ze to nie je uvedene v pribalovom letaku neznamena, ze to neexistuje, suvislosti tam jednoducho su, to je fakt ktory nemozete popriet, jednoducho to tak je, mozete pred tym zatvarat oci a opakovat si svoje, ja som vsak zodpovedna za moje dieta a preto si nemozem dovolit zatvarat oci. a nechcem aby som sa mu v buducnosti musela pozriet do oci a povedat, hej, mas diabetes/astmu/ine pretoze mamka dovolila aby ta zaockovali aj ked si uvedomovala vsetky rizika, nuz, nevydalo... aj to sa stava...