povinne ockovanie

Príspevok v téme: povinne ockovanie
bublifuk

Dobry den,

stretla som sa uz s mnohymi diskusiami na tuto temu ale nikde som nenasla jednoznacnu odpoved na moju otazku: mozem odmietnut povinne ockovanie mojho dietata? co sa stane ak po porode odmietnem dat moje dieta zaockovat? Nechcem tu diskutovat o tom ci je to spravne alebo nie, chcem vediet ci je to mozne. Dakujem.

Súvisiaci obsah

- mira

Dnešná civilizačná strava je rafinovná - obilniny sú obrusované - oklieštené o cenní látky - vlákninu, vitamíny, minerály, enzýmy. Zostane len škrob a lepok. Podobne cukor, ďalšie priemyselne spracované polotovary, "obohatené o chemické aditíva. Chémia sa pridáva nielen počas pestovania na poli, ale i počas potravinárskeho spracovania a skladovania. Hľadať potraviny prirodzené a neupravené je dnes už umenie.

Peto T

Strava bola bohatá na výživné látky možno kedysi veľmi dávno, keď sa pestovala a spracovávala prirodzenými spôsobmi a prevládali semená oproti mäsu.

Ale nech mi niekto vysvetlí, odkiaľ má dnešná strava vôbec nabrať výživnú hodnotu!

Čo už len obsahujú vajíčka, ktoré znášajú na bežiaci pás sliepky kŕmené monotónnou a čo najlacnejšou priemyselnou stravou, obohatenou o antibiotiká?

Čo dobrého mi prinesie paradajka, ktorú zrýchlene hydroponicky vypestovali, ešte zelenú odtrhli, potom donútili dozrieť pomocou etylénu, a medzitým ponamáčali v kadiach s pesticídmi? A ja som si ju o 4 mesiace neskôr kúpil v hypermarkete balenú v ochrannej atmosfére? Ak vôbec niekedy obsahovala nejaké vitamíny a enzýmy, už sú dávno preč. Čo je na nej dobré, keď aj po mesiaci vyzerá a (ne)chutí stále rovnako, a nechcú ju ani plesne?

Mäsové výrobky? Kde? Aké mäso? Pomleté hlavy a vnútornosti s kožami, zahustené škrobom a sójou? A keby aj mäso, aké? Nasýtené antibiotikami a rastovými hormónmi? A čím ich vlastne kŕmia? Viete ako vznikla dioxínová mliečna aféra? Že dobytok prikrmovali kalom z kanalizácie, lebo nejaký šialenec spočítal, že tam je nejaké výživná hodnota!

Jogurt s mesačnou trvanlivosťou? Pre istotu ešte aj odtučnený?

Tak sa pýtam, z akej stravy mám PO CELÝ ROK získať dostatok vitamínov, minerálov a stopových prvkov, aby som nepotreboval žiadne výživové doplnky. A aby bola cenovo dostupná pre väčšinu populácie.

eura

Ja sa ho tiez budem snazit oddialit do 8. mesiaca, teraz ma maly 3.mesiace, mali ho ockovat, ale poprosila som lekarku, ze az o mesiac. Inak hned 4. den po narodeni ho ockovali na TBC, ani ma na to neupozornili, len tak ho rutinne zaockovali..
Lekarka musi do spravy zaznamenat dovod, preco oddaluje ockovanie, mne teraz napisala ze ma zle reakcie na TBC, nabuduce dufam tiez nieco vymysli, napr. zapalene hrdlo..

Peto T

Ak chceš ísť cestou menšieho odporu, posúvaj. Ak sa nebojíš ísť do konfrontácie s ÚVZ, odmietni. Ľudia volia obidva spôsoby. Ústava garantuje právo na ochranu zdravia. O tom, čo sa deje s mojím telom, rozhodujem ja a nikto iný. V opačnom prípade by som bol otrok.

Peto T

Lekári sú schopní, v rámci svojich zažitých mýtov a legiend, papagájovať aj vyložené nezmysly: ako napríklad, že bežne stravujúci sa človek má dostatok všetkých výživných látok a nepotrebuje nič dopĺňať.

Vďaka tomu, že udržujú nažive tento mýtus, sa každoročne rodí na Slovensku 70 detí s diagnózou spina bifida (rázštep chrbtice). Väčšina týchto tragédií sa nemusela nikdy stať, keby mamičky mali predovšetkým v prvom trimestri aspoň minimálny prísun kyseliny listovej (B9). Stačil by 1mg denne a deti mohli byť zdravé.

Pacienti po chirurgii trpia zbytočne multiorgánovými zlyhaniami, povolením operačných rán a sepsami, lebo úžasná medicína ignoruje ich skorbutický pooperačný stav. Predsa by sa neznížili k podávaniu 1000mg vitamínu C denne. Pacient sa predsa musí uzdraviť na vynikajúcej a na vitamíny bohatej nemocničnej strave!

Na Slovensku je v pôde totálny nedostatok selénu a v potravinách takmer žiadny jód (zabudnite na vtip menom jodidovaná soľ). Selén je potrebný k prevencii rakoviny, jód k funkcii štítnej žľazy. Ale kto by sa opovážil pochybovať, že v strave je dosť všetkého! Veď to povedal MUDr a ten má vždy pravdu!

Peto T

doktor999: Zaujímalo by ma, či ten 17r "zdravý" mladík nebol čisto náhodou do mesiaca pred smrťou očkovaný.