doktor 999, naozaj by ste si mali precitat nieco o tych alternativnych metodach liecenia, lebo tu vase nazory uvedene dunia ako prazdny sud.Presne tak, ako propaganda farmaceutickeho priemyslu, ktory by najradsej alternativne prostriedky pochoval ako spinavu konkurenciu.
V USA je mnozstvo klinik, vedenych kolektivmi lekarov, ktore pouzivaju NA VSETKY choroby hlavne potravinove doplnky
Na hepatitidu B a C protokol dr Berksona a ine antiviralne doplnky, na bakterialne choroby silne antimikrobialne prostriedky, na rakoviny si mozete najst hromady ovela ucinnejsoch pristupov nez chemoterapia na www.cancertutor.org.
Ja osobne si liecim anginy(lebo som nachylny na plucne od malicka), chripky,cukrovku, nehojacie sa rany(cukrovkar) v rekordnych casoch, neporovnatelne kratsie, nez by mi to urobili klasicke farmaceutika. A co sa tyka rakovin, je uz par ludi aj na Slovensku, co zije vdaka tym "neucinnym" doplnkom, co som tam ja, diletant poslal.O co viac by som mohol urobit ako lekar!
Nakoniec ste tam mali lekara, ktory vyliecil peknych par ludi, co ich onkologovia so zvucnymi menami odpisali, a potom ho za odmenu chceli odsudit(kauza Jurkovic)
Mnohym ludom som poslal napr tabulky na ucinnost citricidalu,ktorym sa liecia aj niektore choroby, na ktore antibiotika nezabrali.
V USA je schvalovaci proces na lieky cez federalnu organizaciu FDA. Trva 10 rokov a cena je dnes uz vyse 850 milion dolarov. Za takych okolnosti samozrejme prirodne a pre to nepatentovatelne "sracky" ako to nazyva "doktor 999" sa ekonomicky neoplati ani skumat, ani doniest na schvalovanie, lebo keby boli schvalene ako liecivo, hocikto na svete by ich mohol vyrabat a predavat, cim by sa kapital vynalozeny na to drahe schvalovanie nikdy nevratil. Lez zrejme takato ekonomicka uvaha je horeuvedenemu doktorovi zrejme neznama
On sa dosial naivne nazdava, ze lieky sa schvaluju podla ich ucinnosti a uzitocnosti pre zdravie pacientov a nie podla toho, co financne vyrobcom donesu. On nezije v realnom svete , kde vsetkemu prakticky diktuju peniaze, ale v nejakom idealistickom Lalala svete.
Cop sa tyka napr cirkulacnych problemov(srdcove infarkty, mozgove porazky, zlyhania inych organov), to si lekari rozdelili na hromadu roznych chorob, ktore "liecia" potlacanim symptomov, miesto toho, aby adresovali pricinu, tj zapchavanie ciev tukovymi a tukovobielkovinnymi nanosami. Pravidelne pouzivany lecitin tento problem adresuje viac, ako vsetky ich mediciny a operacie.
Samozrejme emulzifikacia tukov a tukovobielkovinnych latok, tak dobre znama v potravinarstve a cokoladovniach zrejme pre "doktora" nic nehovoria a su to len "sracky"
Nuz ale aby som mu dal za pravdu aspon v niecom, z doplnkov, co sa bezne predqavaju je naozaj 95% prislabych na klinicke ucinky, len 5% je zhruba ucinnych a reklama, co na ne bezi je absurdne prehnana a casto uplne falosna.
V USA take nic neprejde, tu na doplnky potravin nedovolia ziadne medicinne ucinky propagovat.
Inac v USA doplnky potravin podliehaju ovela prisnejsim kriteriam, ako lieky, lebo sa im nedovoluje mat ZIADNE skodlive ucinky v odporucenych davkach.
Takze tvrdit, ze nie su pod kontrolou je loz.
Je pravda, ze ich nekontroluje farmaceuticky priemysel(a velmi radi by ich...)ale federalna FDA(food and drug administration=ustav pre potraviny a lieky)ma nad nimi neobmedzenu moc a tresta za skodlive latky uvedene na trh hrozne. Maju dokonca svoju armadu-kuklacov, ktori zlikviduju akukolvek vyrobnu, kde sa nedodrzia nariadenia FDA a posadia do vezenia aj lekarov, co napr predpisovali cukrovkarom na sladenie extrakt z byliny stevia rebaudiana(dnes uz samozrejme dovoleny) lebo v tom case bola tato bylina na nedovolenej listine a rozsirovanie nedovolenych podlieha tomu istemu trestu ako tazke drogy
Voci tejto organizacii slovensky SUKL je detsky mierna a velmi lahko obiditelna organizacia.
Myslim, ze na tuto temu uz prestanem pisat, moje cas je obmedzeny a povodne som sem chodil na to, aby som uviedol informacie od inych lekarov a nie polemizoval s neinformovanymi ludmi, hlavne nie s takymi, ktory maju svoju "neochvejnu pravdu" podlozenu diplomom.
Ked budem mat potrebu s niekym polemizovat, pojdem na navstevu na Slovensko a zorganizuju mi stretnutie s profesormi a docentami mediciny, ako som mal pred vyse 5 rokmi, kde vsetci tito starsi a skusenejsi pozorne pocuvali a titulovali ma v diskusii "pan doktor", hoci som im mnohonasobne zdoraznoval, ze nie som z ich fachu, ze som inzinier a tieto vedomosti som si nazbieral z medickej literatury za dlhe roky len ako konicek a tiez nevyhnutnost pre moje zdravie.
Takze "dixi" dohovoril som v tejto teme.