Zniceny zivot

Anita11

gima
Mrzí ma, že si si to vysvetlila, že ťa vidím, že čakáš na odmeny. Ja som to písala tak všeobecne a súčasne aj pre seba, že máme robiť dobro pre vlastný dobrý pocit. Veď som tam napísala "nečakajme", teda my všetci, kto má úmysel robiť dobro.

Samozrejme, že keď ti ulížia tí najbližší, že od tých to bolí najviac.
Mám 46 rokov a veľakrát som sa v živote doslova hnala pomáhať, aspoň tak to hovorí moj manžel, a nakoniec som to dostala ako bumerang spať a v zlom.
Práve, že s tým mám veľa skúseností a netrúfam si odhadnúť na koľko percent by to bolo sklamanie.
Možno práve preto, že ľudia radi robia zle, už nevedia byť ani vďační.
Chcela som len zdorazniť, že aj tak sa netreba nechať zlomiť.
Ono neplatí, že za dobrom príde dobro, ale celkom iste platí, že za zlé, dobro nečakajme a tiež, že zlé prinesie ďalšie zlo.

gima

anita,ja necakam za dobry skutok len odplatu,to som nenapisala a ani taka nie som,ale ta nezamrzi,ked ty pomahas a ten druhy ti vrazi noz do chrbta a deje sa to velmi casto?prosim ta,ved nie sme chladne stroje,ktorym je to vsetko jedno-strasieme sa a zijeme dalej
pomohla som aj takym ludm,co ich ani nepoznam,tak ako by som mohla od nich nieco chciet,ked boli odomna par kilometrov,robila som to lebo som chcela,ale ked pomozes cloveku v blizkom okoli a on ti vrazi noz do chrbta,tak to urcite zamrzi,zvlast ze je to blizka osoba od ktorej si to necakala

Anita11

Práve dnes pri obede sme si mali možnosť vypočuť reláciu jednej rozhlasovej stanice, kde robili rozhovory o starých ľudoch a so starými ľudmi. Zaujímala ich dlhovekosť a životný štýl a postoj k životu.
Veľmi mi to pripomenulo túto tému, lebo jedna 100ročná pani s úžasným pokojom v hlase povedala, že treba s ľudmi dobre vychádzať a šíriť radosť, aj vtedy, keď nám to oni nevrátia, nemáme sa tým dať znechutiť. Ide o pokoj v nás.

gima - ja mám tiež veľa skúseností s tým, že na svete akoby sa riadili heslom:
"Za dobrý skutok - spravodlivý trest"!!!
Ale ide hlavne o ten pocit a pokoj v nás, ako to hovorila tá 100ročná babička.
Takže ja chcem len dodať:
Nečakajme za všetko v živote odmenu, na to je tento svet už priveľmi skazený, ale nevzdávajme sa dobrého úmyslu.

gima

wsj...tiez by som velmi rada bola keby sa sirilo dobro a tak,a stale hovorim,ked nemozeme zmenit svet,pretoze fakt nie je to v nasich silach-mozme zmenit aspon svoj zivot a zit v pohode
i ked je to velmi tazke,lebo cim viac clovek tuzi po pohode,klude a snazi sa o klud a pohodu rozdavat-vracia sa mu stale len zlo/aspon ja mam taku skusenost posledne roky/
je to asi aj dobou-ale aj zalezi v akom okoli zijes a akych mas ludi okolo seba- dnesnej dobe vladne iba zavist,nenavist,zloba
tiez sa snazim mysliet pozitivne a vytvarat podmienky nie len v rodine,ale aj vo svojom okoli aby sa clovek citil dobre,ale nie stale sa to da,stale sa najdu zly ludia,co su skodoradostni,zly a sobecky a znicia vsetko DOBRO/a vyslovene sa v tom vyzivaju,ked mozu skodit druhemu/
tiez mozno niekomu pripadam ako naivka,ale myslim si,ZE CO BY NAM CHYBALO,KEBY SME VSETCI LUDIA K SEBE BOLI DOBRY,MILY-NIC/ak pravdaze nie sme nejak vazne chori/VED TO BY BOLA RADOST ZIT NA TOM SVETE,KEBY LUDIA BOLI K SEBE MILY,PRIJEMNY A TAK
urcite by bolo menej vrazd,prepadnuti,trapenia -ale to si mozeme iba priat

gima

anita-tiez patrim medzi ludi,ktory skor chcu rozdavat dobro a skor pomahat ludom v nudzi a tak
ale vela krat sa mi dobro vratilo v podobe zla,a od takych ludi od ktorych by to clovek nikdy necakal,teraz je taka doba hovori s tomu-ZA DOBROTU NA ZEBROTU-

Anita11

WSJGJFGFHGF
Máš moju podporu v svojom názore. ˇ
Tak, ako tu bol ten príspevok, že pisateľku teší, keď provokuje ľudí, aby ich podráždila a popichala k závisti a nenávisti až ich to zničí - a tvrdí, že to funguje, tak keby sme všetci chceli robiť dobre, ako ty nabádaš a netúžili by sme ľudí dráždiť a hnevať, určite by sa úspech dostavil. Je len na škodu, že zlo a nenávisť sa šíria oveľa ľahšie a rýchlejšie ako dobro a láska.
Keď sa o šírenie dobra ani nepokúsime, tak sa tým popichovaním a urážaním ľudia medzi sebou nakoniec zničia všetci, a to zlo skutočne zvíťazí.

WSJG...,nenechaj sa preto znechutiť a snaž sa pozitívne myslieť ďalej. Keď potešíš len 1 - 2 ľudí namiesto ich urážania a dráždenia, urobila si veľa pre dobro.

Čakám, že aj mne sa teraz ujde spŕška odporujúcich názorov, ako to už na tomto fóre býva, ak niekto verí v dobro.

Ešte jeden malý príklad úplne jednoduchý. Keď je psík pred zrkadlom a vidí svoj obraz, tak štekne, no a keď vidí, že štekol aj ten v zrkadle zašteká ešte viac. No a takto to pokračuje až do veľkého brechotu.
Keby sa ten psík dokázal usmiať/ to len obrazne/, alebo keby podal packu, aj ten jeho obraz by to opakoval a žiaden brechot by nebol. Čo vy na to????????
Viem, že pre mnohých len ilúzia, ale stála by za pokus nie???????????
Som rada, že existujú aj ľudia, ktorých poteší, keď sa ten druhý usmieva a nie zúri.
Veď úsmev nás nestojí nič a možno naň mnoho ľudí čaká............

me

salome..tak strasne mi pripominas mna, ze to az boli.nieco podobne som zazila ale od chlapcov.potom som zistila ze len nemohli prekusnut ze som zacala chodit s jednym z nich.tiez som unavena, znicena..neviem co bude dalej..snad je to po roku u teba uz lepsie?

WSJGJFGFHGF

ale ja nepotrebujem aby mi niekto nieco daroval,ja som len pisala svoj nazor,viem je to iba iluzia ale je pekne o tom napisat,myslela som ze mi napisete pozitivne reakcie ale kazdy ma len odbije vetou,mas ruzove okuliare,tak soory sa nazor

kafe

WSJ.. zas robíš chybu, keď chceš od DRUHÝCH aby niečo vycapili na bilbord. Šak si jeden prenajmi. Stále len kecať o úsmevoch a pomocnej ruke.. no neviem ale ja toho počujem dosť (napríklad o pomoci Grécku :). Krajšie a efektívnejšie je to ROBIŤ. A tak sa to i šíri.. a netreba za to dokonca ani platiť..
Úplne konkrétny prípad a zaujímavá myšlienka www.podajdalej.sk - ak sa chcete zbaviť nepotrebných vecí, namiesto toho aby ste to len vyhodili do koša to môžete ponúknuť niekomu, komu by sa to hodilo. Alebo opačne, potrebujete niečo (ja som potrebovala magnetofónové pásky), napíšte tam a možno vás niekto obdaruje..