Psoriaza - zmiernovanie priznakov, liecba

RNG

damian, ja sa casto vecer sprsim a vtedy si natriem trochu kokosaku rovno do mokrej pleti. Tak sa nenatriem prilis hrubo a kym vyschnem, je vacsina uz vsiaknuta.

damian

RNG, ale ten kokos olej dobre vsiaka aj do perin, zialbohu :-( Ja mam take skusenosti. Nemozem zaspat s pocitom olejom nanazanej koze. Ta si ho davam cez den.

usmev

Aj ja mám dobré skúsenosti pri psoriáze a atopickom ekzéme s prírodnými produktami,len ich treba užívať dlhšie.duratnakatka@zoznam.sk

RNG

Prirodny zeleninovy glycerin nie je ziadny problem, je jedly.
Horsie je to s mineralnymi olejami, vazelinou , parafinom a inymi naftovymi produktami a inymi chemikaliami. Samozrejme by to bolo najlepsie davat do kokosoveho oleja, ale zeny su zvyknute na "suche" kremy, tj kremy s obsahom pod 15 % olejov s vacsinou vody, ktore po natreti vyschnu a nedavaju vzhlad olejovanej pleti.
Kokosovy olej sa hodi teda hlavne na noc, lebo cez noc vsiakne do koze a do rana je ten modny suchy neleskly vzhlad.

damian

RNG zle si dal ten link bo nefunguje. Pri kupovani kremov treba davat pozor, bo talmer vsetko robia s parafinom abo glycerinom, co je nebezpecne. Asi by bolo lepsie davat ten NAC do kokosoveho oleja kde je kaprylova kyselina.

RNG

N- acetyl cystein krem sa da velmi lahko vyrobit zmiesanim kremu s praskovym NAC.
NAC v kapsuliach mam 600 mg prasku v kapsuli,najsilnejsie kremy sa vyrabaju 10%, tj vaha NAC je 1/10 celkovej vahy kremu.Tak to bude ovela lacnejsie, nez kupovat drahe kremy.,
Pripajam aj link na viac informacii o psoriaze, koho to zaujima hlbsie.
www.lifelinknet.com.
Hodne sa tam spominaju vitaminy B, hlavne B-3 a B-7(biotin). Kto si chce pridat aj tieto na kozu pripadne tekuty vitamin E nie je problem to namiesat.
Kedze sa jedna ale o prirodne latky, treba namiesany krem chladit, tj drzat v ladnicke, inac si vyzaduje konzervacne prostriedky.

damian

A POSLEDNOU VECOU, KTORU NAPISEM JE ANTIOXIDANT N-ACETYL-CYSTEIN , KTORY ZNIZUJE HYPERPROLIFERACIU KOZE (CHOROBNE RYCHLE TVORENIE). POUZIVA SA VONKAJSIE V KREME (KTORY SAMOZREJME NIE JE DOSTUPNY) A VNUTORNE V TABLETACH. AK HO NEMA RNG, TREBA HO OBJEDNAT ZO ZAHRANICIA.