Ma s tymto nevyliecitelnym ochorenim niekto prakticke skusenosti? Konkretne ma zaujima, ake su osvedcene sposoby ako zmiernovat priznaky (cervene vyschnute flaky na kozi), ake pripravky su na to fajn, pripadne ci ma niekto skusenosti s niecim prirodnym, atd. Vdaka.
Psoriaza - zmiernovanie priznakov, liecba
damian, ja sa casto vecer sprsim a vtedy si natriem trochu kokosaku rovno do mokrej pleti. Tak sa nenatriem prilis hrubo a kym vyschnem, je vacsina uz vsiaknuta.
Veľmi dobré výsledky dosahujú pacienti-psoriatici návštevou termálneho kúpaliska Podhájska
www.podhajska.ws
Aj ja mám dobré skúsenosti pri psoriáze a atopickom ekzéme s prírodnými produktami,len ich treba užívať dlhšie.duratnakatka@zoznam.sk
Prirodny zeleninovy glycerin nie je ziadny problem, je jedly.
Horsie je to s mineralnymi olejami, vazelinou , parafinom a inymi naftovymi produktami a inymi chemikaliami. Samozrejme by to bolo najlepsie davat do kokosoveho oleja, ale zeny su zvyknute na "suche" kremy, tj kremy s obsahom pod 15 % olejov s vacsinou vody, ktore po natreti vyschnu a nedavaju vzhlad olejovanej pleti.
Kokosovy olej sa hodi teda hlavne na noc, lebo cez noc vsiakne do koze a do rana je ten modny suchy neleskly vzhlad.
este raz:
www.lifelinknet.com
N- acetyl cystein krem sa da velmi lahko vyrobit zmiesanim kremu s praskovym NAC.
NAC v kapsuliach mam 600 mg prasku v kapsuli,najsilnejsie kremy sa vyrabaju 10%, tj vaha NAC je 1/10 celkovej vahy kremu.Tak to bude ovela lacnejsie, nez kupovat drahe kremy.,
Pripajam aj link na viac informacii o psoriaze, koho to zaujima hlbsie.
www.lifelinknet.com.
Hodne sa tam spominaju vitaminy B, hlavne B-3 a B-7(biotin). Kto si chce pridat aj tieto na kozu pripadne tekuty vitamin E nie je problem to namiesat.
Kedze sa jedna ale o prirodne latky, treba namiesany krem chladit, tj drzat v ladnicke, inac si vyzaduje konzervacne prostriedky.