je ich vela tak ktore ste mali vy? ja probio fix
Ake probiotika?
Velmi dobry je Biopron 9 aj Probiofix, takisto lactobacily od firmy Swiss, alebo Dophilus.
odpoved na otazku preco probiotika u niekoho aj po dlhodobom uzivani nezaberaju je-chronicky prekysleny organizmus ...ak chcete uzivat probiotika a chcete aby sa aj usidlili vo vasich crevach je potrebne aby ste jedli pocas nejakej doby co najviac alkalizujucich potravin ....darmo si budete davat megadavky probiotik ked vasa skladba potravy je sama kyselina!
ZUBEJDA
nie je pravda,ze vsetky z lekarne su zle,ale ja ta o tom presviedcat nebudem...
PROBIO FIX a BION3...SU VELMI DOBRE...
Zubejda ak chces naozaj kvalitne,napis mi na mail. Info pripajam.
Zložky: Obsahuje aktívne, živé probiotické baktérie šiestich druhov: Lactobacillus acidophilus, bulgaricus, plantarum, rhamnosus, Bifidobacterium longum a lactis. Ostatné ingrediencie: palmový olej, želatína, glycerín, sójový lecitín a pektín.
Kde probiotiká účinkujú : Funkcia tráviacej sústavy je fermentácia a absorpcia vody a živín. Tráviaci trakt tvorí veľké spoločenstvo mikroorganizmov (okolo 500 rôznych baktérií). Väčšina sa nachádza v hrubom čreve, kým žalúdok a tenké črevo sú takmer sterilné. Ak je ktorákoľvek funkcia porušená, má to za následok nedostatočnú ochranu pred patogénnymi organizmy, čreva nedokážu plniť svoju funkciu na 100% a to má za následok vznik veľa druhou ochorení. Probiotiká pomáhajú vstrebávať živiny.
V minulom storočí sa výrazne zmenilo zloženie potravy a spôsob života hlavne v priemyselne rozvinu tých krajinách. A to prinieslo aj nepriaznivé zmeny v zložení črevnej mikroflóry, a predpokladá sa, že tieto zmeny sú jednou zo základných príčin zvýšeného počtu tzv. civilizačných ochorení.
Definícia probiotík: sú to látky alebo produkty obsahujúce v dostatočnom množstve životaschopné mikroorganizmy, ktoré po implantácii alebo kolonizácii zmenia mikroflóru v určitom anatomickom mieste hostiteľa, čo im umožní prejaviť svoje zdravotne prospešné účinky.
Samotné probiotiká sú citlivé na vyššiu teplotu a žalúdočnú kyselinu. Životnosť probiotických baktérií napr. v jogurtoch je obmedzená na niekoľko dní (asi 4 dni). Mnohé kmene použité v jogurtoch nedokážu kolonizovať črevo, pretože sa nedostanú do čriev v dostatočnom množstve.Je pouzita patentom chránenú technológiu obalenia, ktorá chráni baktérie pri prechode tráviacim traktom.
Účinky – pozitívny vplyv na tráviaci trakt tzn. pravidelnejšia stolica
-prevencia hnačky (vhodné podávať aj pri hnačke )
-pomáhaju lepšej absorpcii minerálov z jedla
-posilňuju imunitu, vytvára ochranu pred infekciou
-pomáhaju pri prevencii rakoviny
-Su vhodné po antibiotickej liečbe, ktorá ničí „dobré“ baktérie. Probiotiká obnovia črevnú flóru, čo napomáha prevencii chronických ochorení !!!
Dávkovanie: 1 dražé na lačno alebo dve hodiny po jedle. Prehltnúť vcelku, nerozhrýzť!!!
Ahojte,
vidim, ze vy ste tu vsetky take zbehle, preto vas prosim o radu. Ja som este neskusala ziadne probiotika, ale stale mam problemy so zapalmi a furt nieco, tak ze to vyskusam. Co som stihla si tu precitat je, ze nemam kupovat v lekarni, ale niekde na nete. Poradte prosim ktore su dobre a kde na nete sa daju zohnat? O cenu mi az tak velmi nejde, skor o kvalitu...tak prosim pomoc, som novacik...dakujem.
ja beriem probiotika z lekarne a som s nimi nadmieru spokojna...BION3...
A UKAZUJE SA TO AJ NA KRVI,takze nemyslim si,ze su zle...
a vsetko,co je v tablete ma svoje plus aj minus
ci je to prirodny doplnok nie z lekarne,alebo z lekarne...
vela zalezi,aj ako ho berieme atd.
stale nechapem preco by mali probiotika z lekarne len taku malu vstrebatelnost hm?? ved su k iektorím pridane aj prebiotika ktore zvysuju vstrebatelnost a ked sa jedna o mnozstvo bakterii ak je tam toho pomenej tak si jednoducho dam vyssiu davku no nie?...co sa tyka vitaminov a mineralov tak tam je to logicke ze je to chemia ktora nema ucinok ....ale neviem preco tie probiotika ved je to taka ista kultura jak kazda??
MIMI
preco by si nemala nic kupovat,nechapem...
PSYLLIUM-je vlaknina,len obohatena probiotikami atd.
a len tak mimochodom,pozri,ze aj na niektorych prirodnych doplnkoch mas latky,ktore su nebyhnutne aby bola trvanlivost atd.
ale jasne nech si kazddy kupuje podla seba...