moj priatel si nasiel hrcku na semeniku... Nemusi to byt hned rakovina vsak??
Hrcka na semeniku
Zdravým, som stotožnený s tým že budem musieť ísť o5 k urológovy ale ked som bol u neho naposledy, nahmatal som si hrčku na lavom semenníku, povedal mi že som si nahmatal (neviem čo presne) zdá sa mi že nadsemenník a spravil aj sono po ktorom mi povedal že je to v poriadku... pýtal sa ma na bolesti a povedal som že nemávam ale bolo to vtej dobe len také nepríjemné "ani nie bolesť ako nepríjemný pocit v semenníku" , dnes je to taká tupejšia bolesť, občas to zabolí a nieje to nič príjemné, mám pocit že mi to vráža smerom hore (cca 10cm nalavo od pupku), chcem sa spýtať či mi neviete nejak poradiť, prípadne či ste sa s niečim podobným niekto nestretli... dakujem za každú odpoved
ach jaj chlapi :) asi by ste sa v prvom rade mali naučiť svoju anatómiu, na hornom póle semenníka je nadsemenník a taktiež sa tam môže nachádzať aj tzv. appendix testis u niekoho výraznejší u niekoho nie ..........takže ak tie vaše hrčky sú bolestivé len v tom prípade, že ich už 4 dni stláčate a tým dráždite tak to nič nie je ,ak sú bolestivé, zväčšené a spojené napr. aj s bolesťou pri chôdzi či opuchom, tak najčastejšou príčinou je zápal nadsemenníka alebo torzia appendixu ........a hlavne vyhľadajte lekára a nečakajte na najhoršie ,svoj strach musíte prekonať
vazeny vstci co tu popisujete sa nam udialo z hruba pred mesiacom nasmu synovi diagnostykovali rakovinu semenika .oco horsie ze nikomu o tom nepovedal asi pol roka nakoniec sa mu zdurili uzliny na krku smerujuce ku klucnej kosti napadlo mu to celi lymfaticky system teraz je po uz po dvoch operaciach a nasleduju chemoterapie .tak ze nahambite sa a hlavne bez strachu rychlo k urologovi.a ten vam povie ci ste alebo nie v poriadku.piseme to z vlastnej skusenosti.
Ja som sa nahmatal na obidvoch semenikoch na vrchu nejaku hrcku na pravom je väčšia sa mi zdá čo to môže byť? A aj pravý semeník sa mi zdá väčši :D a neboli to
mna škrábu gule mam nejaku chorobu ???
cawte mam na lavom semeniku 2 hrčky zo spodu aj z vrchu mam to už dlhšie vobec ma to neboli ani nič ale mam s toho trochu strah neviete niekto čo to može biť??? dakujem za odpoveď :)
Ahojte, neviem ci mi niekto odpise no som uz tyzden mimo. Na lavom semenniku hore som si nieco nahmatala,akoby hrcku,ale nieje celkom tvrda a uz ma boli cely semennik,lebo furt do toho rypem a uz ma aj boli okolo mechura, neviem ci som prechladol alebo co. No som ztoho taky vystraseny ze uz 3noci nespim. A k lekarovi sa bojim ist. Prosim Vás mali ste uz niekto nieco takéto?? a non stop chodim na malu potrebu....asi sa zblaznim z toho...
mam na lavom semeniku taku malinku hrcku ale je to take tvrde a vyzera to ako podkozny tuk no newiem co stym. moze to byt aj rakovina vsak?
Hrčky, cysty, zdureniny sú štádium, ktoré predchádza zhubnému bujneniu. Tvoria sa ľuďom, ktorí prijímajú veĺa nasýtených tukov, bielkovín, prípadne s podporou cukru. Príčinou je strava s bohatým zastúpením mäsa, vajec a mliečnych výrobkov, hlavne syrov, ale i koláčov, čipsov, fastfoodu a pod.
Ja som si tiez nasiel pred nedavnom asi cca 3 tyzdne hrcku...asi 1cm...bal som sa co to moze byt,myslel som si nejaky nador alebo nieco take...isiel som k urologovy spravili mi tesky na onkomarkery a tie boli v norme,takze mam daky zapal ktory už liecim antibiotikami.Nebojte sa a čim skorej chodte k urologovy.Vyšetrenie trva par sekund.Bezbolestne a viete na čom ste.Inak moj znamy mal rakovinu semenika,prešiel chemoterapiou a už je v poriadku.Musite byť hlavne psychicky silný.