Amniocentéza

Príspevok v téme: Amniocentéza
inana

Chcela by som sa informovať u žien, ktoré prekonali tento zákrok a tiež, ktoré majú negatívne skúsenosti. Ja týmto procesom mám ešte len prejsť a mám z toho patričný strach. Na jednej strane chcem vedieť, či dieťa sa vyvíja správne, ale na druhej strane mám strach z rizík, ktoré tento zákrok prináša. Bola by som rada, keby sa zapojili aj ženy, ktoré po tomto zákroku potratili, pretože sa tejto možnosti bojím najviac. Som po 35-ke a v prvom trimestri som krvácala. Prosím, odpovedzte.

modrooká

Inana aj stela-držím vám palce.vyberte si taku nemocnicu,takého lekára na koho sa môžete spoľahnuť.Niečo som sa dozvedela teraz v sobotu,tak teraz už trvám na tom aby ste nič nenechali na náhodu.Myslím pôrod.Neviem či ste niečo počuli o tom,čo sa stalo v NZ nemocnici.Chápem,že všade sa stane aj zlé ,aj dobré,no ale toto ma vyviedlo z rovnováhy.Som sa dozvedela že mojej byvalej kolegyne zomrelo detsko pri pôrode.zZdravé bábo,4 kilové,len chudatko sa zaseklo v pôrodnej kan.Pôvodne chcela cisarsky,neviem prečo jej to nedali.Mamička má 39 rokov,strašne dávno sa snažila o bábätko,čakala s rasdosťou kedy sa konečne narodí,no má len bolesť a utrpenie.Ja viem takéto sa stáva,lenže ona už moc na druhé čas nemá,ked má toľko rokov.Chápem keby je to nezdravé,niečo sa stane.No takto?Prečo nerobili cisársky?Prečo ju nutili na spontánny pôrod?Veľa o tom neviem,ešte som nemala odvahu k nej isť,navštíviť ju doma.Caká ma.Toľko viem,že skoro zostala aj ona tam.Nejaké dni nevedeli čo bude daľej.Kto je na vine,neviem.Ale že to strašne bolí,určite.Ked už to mala také rizikové,prečo jej to neuľahčili,ten pôrod?Zaslužila by aby bola šťastná,aby mala dieťa.Vždy bola veľmi dobrá aj v robote ku nám,ochotná,brala to veľmi vážne ked som bola tehotná,mala som dosť rokov,tak mi pomohla,dávala na mna pozor,aby som sa nenamáhala v robote.Veľmi som chcela aby aj jej to vyšlo.No nevyšlo.Inana Možno že Langová má pravdu,nedoporučuje tu nemocnicu a hocikoho.Ze ja som tam mala pred rokmi dobré skusenosti?Menilo sa všetko,menili sa lekári.Cesť vynimkám!!!Tak len hladajte to najlepšie pre seba,istotu.

stela 789

Skús si prečítať stránku noetis.cz, ja ja zajtra idem k nemu do Blavy, lebo tiež sa bojím, že o to prídem a deti sa už tešia , vôbec im to nevadí, čo som veľmi rada, lebo moja dcéra zachvíľu bude mať 18, už nakupujeme oblečenie, ten v blave robí s virgulou a pomáha to. Ale dosť to stojí. Chodí tam aj moja sesternica, po 10 rokch sa im konečne podarilo dieťa, a tiež jej povedali, že už nemá v osude a tento pán povedal, že on to vie nejako vpísať.
No uvidím, mne je to už jedno, už neľutujem peniaze, len necho to dobre dopade, mám to presne za 4 mesiace. Dr. Čunderlík povedal, že veľkosťou- dlžka kostí je to o 2 dni skorší termín, ale váha bola trošku nižšia, norma je vraj pre 22. týždeň 500gramov, a ona mala 465 g.
Snád to nejako dobojujeme.

inana

Ja chodím k jednému liečiteľovi a ten sa mi na to pozeral a povedal, že to bude dobré.Ja, keď som zistila, že som v tom som stiahla s kamoškou dva sekty. Ona bola po potrate a ja tehotná. Mužovi som sa to bála aj povedať. Ale keď sa už stalo, som sa rozhodla donosiť to. Horšie je, že v osude tretie dieťa nemám a to ma veľmi plašilo. Keď som začala krvácať, som myslela, že je po probléme, ale udržalo sa. Teraz by som to nedala ani za nič. Aj dievčence sú rady, že budú mať ďalšieho súrodenca. Teraz som v situácii, že neviem, či sa udrží, lebo som v neustálom strese a niekedy mám pocit, akoby chcelo odísť. Aj dnes som necítila nejakú prílišnú aktivitu a to inokedy skáče ako malá kozička.
A čo sa týka Langovej, som rada, že som u nej a nemienim v ďalšom období meniť lekára.

stela 789

Bojíš sa potratu? Ja tiež, ale bola som u veštíc a povedali, že koniec bude dobrý a malo by to byť v poriadku. Ty máš teraz vypätú situáciu, veľa stresu, ale dávaj si pozor. Ja som veľmi nadávala, ked som zistila, že som tehotná, ale teraz to už nechcem stratiť. Veľa mi pomáhajú deti a muž sa dosť zmenil, lebo tiež to u nás nevyzeralo dobre.
Ja som zatiaľ spokojná s Langovou, dúfam, že nebudem muásieť názor zmeniť.

inana

Na glukózový test idem 9.7. a mám obavy len z toho pichnutia.Neznášam,keď ma pichajú do prsta. Ak ešte bude šanca, lebo čím ďalej, tým horšie to znášam.

stela 789

Možno že pochopí o čo prišiel a zmení sa. Keď odídeš aj s deťmi aj s malým bábätkom možno sa spamätá.

Chcem sa spýtať, už si bola na glukozovom teste? Ja idem 13.7.
Ja som mala deti cez 4 kg, takže som to už pila, ale aj tak mám z toho obavu aby som to nevyvrátila. No uvidím.

dd

Inana, neda mi nenapisat..je mi velmi luto, ako to medzi Vami dopadlo, kedze problem zvany "svokra" poznam viac nez dobre..v tomto Vas uplne chapem a velmi Vam drzim palce, aby Ste to vsetko zvladli aj s detmi!

inana

Ďakujem. Je mi ľúto, že to všetko takto dopadlo. Ja som si myslela, že si beriem muža na celý svoj život a najhoršie bolo, keď ma tak sproste podrazil, aj napriek tomu, že som ho tak veľmi ľúbila, že som bola ochotná kvôli nemu trpieť ešte toľko navyše. A čo je smutnejšie, ja som sa so svojou mamou prestala hlavne kvôli nemu baviť, lebo mala na neho zlý názor a tým som si uzavrela jediné východisko z tejto pekelnej situácie. Ostáva mi už len začať úplne od piky v novom prostredí. Aj ja dúfam, že sa mi to podarí a že to zvládnem. Momentálne som úplne na dne.

stela 789

No so svokrami je to ťažké.My sme bývali u svokry 4 roky, ledva som čakala kým dostaviame dom. Teraz ju vidím raz za mesiac aj to stačí.Aj teraz mi povedala, to je tvoja chyba že si zase tehotná. A čo synáčik pri tom nebol?
Ťažké to je s malým dieťaťom, deti budú nešťastné, ale snád Ti bude lepšie.
Držím Ti palce aby bolo.

modrooká

Inana držím ti palce!!!Pochopila som ked sa to dá vôbec pochopiť.Nemáš tu situáciu ľahku.Ináč ked ja som sa vydávala vtedy som si myslela,že to nemôže byť pravda,čo sa hovorí,svokra vie byť zlá.Mojej už tiež neverím,ked otvorím usta ked poviem svoj názor,tak sa to nepáči.Rozdieľ je v tom,že žijeme u nás,v dome čo mi nechali po smrti moji rodičia.Takže moc tu dirigovať nevie.Mužovi ked sa nepáči môže odíst,ako prišiel,naštastie svokra ma nemôže vyhadzovať.Muža mám z jednej strany takého,že ked sa hádame je to zlé,ale zdá sa mi že by ma neopustil.Matku počuva,veľakrát aj za mojim chrbtom sa dohodnu,aj im to poviem koľkokrát do očí.Svokor je ochrnutý,toho je mi ľuto,pred ním nerobím žiadné hádky.On sa nám nemiešal do života ani ked bol zdravý.Vo svokre som druhu mamu nenašla,chýba mi moja,ale vždy hovorím mužovi,nech sa pamätá ked sa pristahoval k nám po svadbe,ja som stála vždy pri nom.Hádky boli aj tu ale svojich som vypočula,no ked sme chceli niečo tak sme to urobili aj ked sa im moc nepáčilo.O rok bude mať 50 a furt počuva svoju mamu.Hádať sa vie perfektne no ked treba niečo vybaviť stále ma ťahá za sebou.Ja si myslim skoro každá mamička sa mieša synáčikovi do života.Vieš aj mi byvame na jednej ulici na dedine,7.dom od nás ale stáva sa že týžden,dva ju nevidím.