Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

AlexFizz

Preco, ja ked som v napati (volam to niekdy, ze som v haji zelenom uplne) mam praveze uplne bloky a skor som zarazena, cize rozpravat vobec nie. Nerozpravam vela, a som rada, ak sa zmozem na vetu. V takom stave som doslova ticho, neviem zacat rozhovor. Obvykle sa sice citim trapne, ale poviem si sama pre seba, ze je to moja vec a snazim sa nenutit sa do niecoho, co proste v tej chvili nejde. Tento pristup sa snazim aplikovat celkovo na SF, svoju formu...Uz som sa prestala nutit do veci, nasilu lamat seba cez koleno a skor sa snazim respektovat s nadhladom to, co sa deje.

preco

No ano, takto ja musim na seba. Velmi prisne, ziadne lutosti. Asi si musim kupit nejake vitaminy, aby som mala tolko sil.
Aj ja casto rychlo rozpravam, aby to bolo za mnou.

jajka001

neviem s tym rozpravanim, na to si nespominam, skor ze som rozpravala strasne rychlo aby som to uz mala za sebou a aby ma nestihol nikto prerusit. mam taku skusenost z detstva, vzdy ked som prisla a chcela nieco povedat, musela som cakat, kym budu mat na mna cas, a kym to prislo, tak som castokrat zabudla co som vlastne chcela :)

jajka001

preco, neopovaz sa zabudnut alebo najst si vyhovorku, preco nie!:)) treba skusat, a bud na seba tvrda, pekne si vynadaj, ked sa prichytis pri myslienke ze ale ved mne sa nechce,a naco, a bude to blbe a podobne. mysli na to ze cesta ku stastiu je zlozena z jednotlivych kamienkov, toto je ten prvy na ktory stupis. nejde o to, ake to tam bude, ale ako to ty zvladnes.

preco

jajka, pises same pravdive veci, a musim povedat, ze vidno, ze si sa uz SF popasovala. Vsetko co pises si kazdy den hovorim, ale mozno vies ake to vie byt silne, ked ta SF zablokuje. Napriklad zajtra sa chystam zavolat na jogu a spytat sa, ci sa tam mozem prist pozriet, ko to prebieha. No nie som si ista, ci zavolam. Dufam, ze si znova nenajdem vyhovorku.
Dnes som bola na rodicovskom zdruzeni, vratila som sa s oooobrovskou bolestou hlavy, take to bolo napatie pre mna. Hromadna udalost.
Chcela som sa vas opytat, ci robievate aj to, ze niekedy az prilis vela rozpravate, aby ste zykryli, ze sa bojite, aby si to mozno nestihli ludia vsimnut. Ja ano, a citim sa potom tak trapne, ale niekedy to neviem ovladnut.

jajka001_

preco, detickam prajem skore uzdravenie :)
pisanie, to tiez, samozrejme. je to fajn vyliat si to na papier a potom ho zahodit. vlastne je to isty druh terapie - oficialne- ze?
som rozmyslala nad tou spolocnostou, no ja rada chodim von a ked som unavena tak jednoducho poviem ze som unavena - co je na tom
ja som mala problem hlavne v skole, tam som to najviac neznasala
a tam ziadne spolocenske akcie neboli, ak neratam stuzkovu - tam som si zavolala kamaratov a s nimi som sa zasivala :) tak sa to dalo prezit
preco, mala by si si najst nejakeho konicka, nieco, co ta bude bavit, tam mozes stretnut spriaznene duse. je zbytocne na nieco cakat, cas leti, treba vyuzit kazdu chvilku v zivote, netreba sa nechat obmedzovat pocitmi. uvidis ze sa to zlepsi. ved ked sa s niekym zblizis, tak tie pocity ustupuju, ze?
ked si len s detmi, tak si o to izolovanejsia. ja som na materskej uplne trpela tym ze som bola mimo ludi. strasny stereotyp. tesila som sa do prace, uz len preto, ze tam bude s kym slovicko prehodit. niekoho stretnes, prehodis par slov, a hned mas lepsiu naladu ty aj on/ona. skus mysliet na to, ze chces ludi potesit, povedat im nieco mile.