"Chcela by som odstranit ten casty pocit, ze vsetko je zbytocne."
ja tento pocit nemam. mala som ho kym som nemala dieta, ze preco to vsetko robim, pre koho. teraz som tu jednak pre moje dieta, ale zistujem ze som dost dôlezita aj pre inych ludi. ze stale je komu pomahat. a ja sa budes snazit rast a stavat sa lepsou, aby som mohla byt uzitocnejsia. a pritom nezabudam na seba.
ono to vyplyva z mojho pohladu na svet. mam v sebe vieru - nie nebudem vas na nic nahovarat, len vysvetlujem - ze vsetko ma svoj zmysel, lebo vsetko so vsetkym suvisi. lebo som si to v zivote velakrat overila, velakrat sa mi to potvrdilo, velakrat tie kocky skladacky do seba zapadli. preto aj teraz ked je nieco tak ako nema byt, tak rozmyslam preco. a ak zistim preco, napravim to. ak nie, je to sucastou niecoho vacsieho. a tomu vacsiemu verim ze vie co robi. lebo ako hovorim velakrat tie kocky do seba zapadli...
pretoze zivot stavia pred nas prekazky, aby sme ich riesili - co ine by sme tu robili? - a ich riesenim sme odolnejsi, lepsi, zalezi od toho, ako sa k problemu postavime. ked mas problem a neriesis ho, rastie. ked ho zacnes riesis, budes prekvapeny, ako lahko to ide - ked chces, musis najst to spravne riesenie, a to je vzdy ukryte v tebe. je to ako pc hra, riesenia mas na dosah, musis hladat tie spravne. vzdat sa znamena koniec hry. prehral si. a kedze nic okrem tohto zivota nemas, nemas to preco vzdavat :)
vsimaj si ludi okolo seba, ludi ktori urobili velke veci, co mali k dispozicii? to podstatne - svoju volu, isli za tym co chceli a dosiahli to , bez ohladu na to, ze na zaciatku nemali nic. staci vôľa - znie to jednoducho ze? ale nie je to take jednoduche, lebo musis naozaj chciet, vediet co chces a vediet ako to chces dosiahnut
daj si najskor mensi ciel. zacni od toho uplne najmensieho :) a postupne chod na vacsie.