Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

AlexFizz

Niekedy lepsie rychlo rozpravat ako nebyt schopna slova? :D Neviem sa rozhodnut, co by som radsej! Ja som casto neschopna slova...ach jo :). Ale je to ...no zvykla som si a myslim, ze je to vysledok mnoheho, hoci nervozita sa na tom vyrazne podiela.

jajka001_

este sa chcem vratit k tomu rychlemu rozpravaniu.
dnes som bola s malym na logopedii, tam to pani doktorka krasne vysvetlovala, ako to funguje - ze ked deti rychlo rozpravaju, a nie je im rozumiet, ludia sa opytaju raz, co si vravel, druhy raz - zneisties, a treti krat dieta radsej mlci alebo odide. u dospelych to funguje tiez tak az na to ze tretikrat sa ta uz neopytaju ze co ale pritakaju a odidu, a viac sa s tebou bavit nebudu. nie preto aka si, ale jednoducho preto ze ti nerozumeju.
tiez rozpravala o dychani. ano, je to velmi dôlezite, naucit sa pomaly a zrozumitelne rozpravat. chvilku to trva ale nie dlho :) dychanie je velmi dôlezite. predstav si ze hovoris s malym dietatom a musis mu vsetko zretelne povedat, tak aby ti rozumelo.