Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

AlexFizz

Ak ma clovek problem typu SF alebo hocijaky problem spaty s psychickoym zdravim/ pohodou, je velmi dolezite vediet, ktore informacie su relevantne.

Napr. nedavno bola v Bratislave ohavna vystava namierena proti psychiatrii, hlavne, ze samotnu vystavu organizovala scientologivka cirkev - sekta jedna zbytocna (radsej mlcim, ale len myslienka na ten primitivizmus a dviha ma od stolicky).

Preto je dobre si kupovat knizky, ktore su v policke o psychologii, pytat sa svojich terapeutov a lekarov, ludi, ktori tomu rozumeju. Internet je trochu zdrany, ze niekedy clovek na nieco natrafi, aj ho to povzbudi, ale moze to zavadzat a potom vznika nieco ako ,,lieky su zbytocne, a nebezpecne". Nie som za to, aby sa lieky brali stoj co stoj, ale myslim si, ze clovek preukzase skutocnu zodpovednost a zaujem o svoje zdravie, ak vyhlada a poradi sa s ludmi, ktori priamo pracuju s dusevnym zdravim.

Koniec prispevku uz som odbocila, viem, ze o to neslo, Jajka :)) Pardon! Som sa len niekam nechala uniest.

Na druhej strane, ja sama som si sem tam pocitala ja knizku typu new age alebo dokonca cosi od Osha (tiez taka ezoterika etc) a nasla som si tam inspiraciu. O to vlastne ide, len si treba dat na seba pozor:)

AlexFizz

Ono su vlastne dva typy depresii:

je endogenna depresia, doslova biologicky podmienena choroba, kedy sa prejavi a nejde o vplyv zvonku

a potom je reaktivna depresia, ta sa dostavi ako reakcia na podmienky v zivote.

Avsak treba si uvedomit, ze zavisi od mnohych faktorov, nakolko zavazna je aj reaktivna depresia u jedinca, ako dlho trva etc. Moze sa prejavit u ludi, ktori mozu byt jednoducho depresivne ladeni a pri istom podnete z okolia, s ktorym by sa iny clovek vyrovnal, sa u nich prejavi depresivna reakcia.

jajka001_

napriklad tam kdesi bolo, ze depresia je prirodzenou reakciou organizmu na neprirodzeny stav prostredia. je to trochu iny pohlad ako sme zvyknuti, lebo obycajne sa depresia oznacuje za chorobu. ale ja si myslim ze pravda je to prve - ked nieco nie je ok, clovek je v depresii, a treba riesit pricinu, nie len odstranovat dôsledok - depresiu - liekmi. ako je to u nas zvykom.

AlexFizz

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Ak mate zaujem, prosim, kontaktujte ma na adrese: blobies@gmail.com

Pekny den!

AlexFizz

Zufalka, ahoj:) nepoznam velmi prace na doma, viem iba o prekladoch, ale je toho isto viac. Myslim si, ze by si sa nemala nechat odradit tym, ze raz vam cosi nevyslo (s tymi letakmi). Treba skratka hladat a hladat. Drzim ti v tomto palce!

PS: Je super, ze psychologicka ti dava drobne ulohy, parada. To je velmi dobre. Inak, treba si povedat, ze no co, znemoznim sa, ale ucim sa. Mna to vedomie, ze ,,ucim sa", vzdy povzbudilo. Mala som pocit, ze aj ked ,,trenujem", ale ostatni to nevidia a vidia len moje ,,haluze", ze pre mna to ma nesmierny vyznam. Mimochodom, je to aj sposob, ako zaznamenavat pokroky: treba sa proste sem-tam do situacii hodit a aj ked dopadnu veeelmi neprijemne, vzdy si uvedomit, aha, tu je moja hranica, a preco je prave tam, co je take narocne na tej situacii a podobne. Ja som si taketo veci zvykla zapisovat, nejak mi to pomhalo sa orientovat.

jajka001_

myslim ze ta stranka, to su prelozene anglicke texty. je vidiet, ze to nie je odborna stranka, to urcite. ale su tam zaujimave postrehy a myslienky. brat s rezervou, samozrejme, ako cokolvek ine :)

AlexFizz

Jajka, ta stranka soulwork, trosku treba brat s nadhladom, antidepresanty je vyraz, ktory sa nepouziva, pouziva sa vyraz antidepresiva a nejde jednodznacne o biznis, su ludia, ktori skratka potrebuju tento typ liekov.
Autor stranky nebude odbornik ani nejako extra bystry clovek, ked nedokaze napisat schizofrenia spravne. Pozor na takychto pokutnych typkov...

AlexFizz

Ak mate zaujem, prosim, kontaktujte ma na adrese: blobies@gmail.com

Pekny den!

preco

S chodenim po ulici a nevsimanim to mam tiez. Vacsinou ma ten druhy zbada prvy a ja sa len cudujem, ze - co nevidim? A je to u mna take obranne, aby som si nemusela vsimat, ci sa na mna niekto nepozera. Tak sa mi lepsie existuje na verejnom priestranstve. Hoci posledne dni si skusam viac vsimat a pritom si stale v duchu opakujem, ze vsetko je len v mojej hlave, a naozaj nie som pre nikoho zaujimva, aby sa museli pozerat a hodnotit ma, ved ani ja tak na druhych nepozeram a nie su pre mna doleziti. Aj dnes som si to vonku vravela a pomaha mi to.