Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

AlexFizz

STALE HLADAM SOCIALNYCH FOBIKOV a VYBORNE JE, ZE DOTAZNIK JE UZ HOTOVY A MOZEM HO POSLAT OBRATOM DO MAILU! Ak ma niekto zaujem, ja som pripravena:) A dakujem vopred pripadnym zaujemcom!

AlexFizz

Ahoj, Bela2,

ano, ano, uzasny citat, a citala som tu knizku: ide o autobiograficke zapisky herecky Lucie Siposovej pocas jej pobytu v New Yorku. Ocitol sa v ramci kapitolky, ked tusim isla na nejaky casting. Hoci jej pribeh je uplne iny ako tieto nase, ten citat sa mi paci asi aj preto, ze pochadza od osoby,ktora nema SF, a je to povzbudzujuce, ze aj ini ludia (bez SF) prechadzaju takymito trapeniami ako je odmietnutie (a to je, verim tomu, pre kazdeho neprijemne).
Ta knizka je hlavne prijemne oddychove citanie, clovek vidi New York uplne inymi ocami a tiez fakt, ze aj herecka je len clovek :)

Inak na pobavenie, rozptylenie alebo ak ta NYC laka ako mesto, odporucam!

AlexFizz

Ahojte:)

Preco, dnes uz nepatri SF medzi neurozy, uz stoji samostatne, ale priznam sa, jednak ked som citala knizku Neuroticka osobnost nasi doby od Karen Horneyovej, SF moze mat mnoho s neurozou spolocneho, aspon ja som na sebe vnimala tie podobnosti az totoznosti:). Mmm, je inak mozne, ze nejaky psychoanalytik by to oznacil ako neurozu.
V inej knizke som citala, ze ludia s vysokym neuroticizmom mavaju sklon k socialnej uzkosti (fobii) a k inym uzkostnym porucham, depresiam atd. Takze istym sposobom SF a neuroza mozu suvisiet.

bela2

Veľmi sa mi páči ten citát od Ančy Pagáčovej. Vystihuje v podstate to, čím sa chcem v živote riadiť, aby ma nezraňovali nepodstatné veci a sústreďovala sa v živote na to čo je dôležité. AlexFizz čítala si tú knihu?

17patka1

az teraz som si uvedomila, ze ja soc. fobiu asi nema..nemam strach z toho, ze chodim autobusom...rozpravam sa s ludmi...chodim na spevacke sutaze...zvladam to:),len sa cervenam za hluposti a je to casto...aj ked odvtedy ako som zistila, ze je nas viac sa to nejako zlepsilo...tak dufam, ze to pojde tak aj dalej:):)som si objednala knihu na zvysenie sebavedomia:):)