Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

AlexFizz

PS: Cituje z knizky Lucie Siposovej ,,Hello. My name is Anca Pagacova":

,,Nebojim sa. Uz sa nicoho nebojim. Uz tolkokrat ma odmietli, az ma naucili sa nebat."

AlexFizz

Inak,Alxis, zaujimavy test, mi vysla aj interpersonalna senzitivita ako patologicky nalez (!! :D ) a zvysene hodnoty v depke a tak. Uff!

Zaujimave ale.

preco

aj ja som si v rychlosti precitala jajkin odkaz na stranku, ale mam z toho take pocity ako obidve pisete. Su tam zaujimave nazory aj nove pohlady, ale nieco je prehnane. dnes je tak strasne vela ponuk "pomoci", ze sa treba mat na pozore. A mnohe vyzeraju doveryhodne.
No dnes je vsetkeho privela.

Ja sa za preklepy ani neunuvam ospravedlnovat. tak mne tie vase vobec nevadia a chapem

jajka001_

nie, mna mrzi, ze som to tam nehodila poznamku, ze brat s rezervou - viem ze niektori ludia vezmu clovek co im iny da a nerozmyslaju, aj ked si myslim ze tu taki nie su :) a viem ze to tu chces udrzat na urovni.
a tiez chapem, ako ta to vytocilo s asociaciou na new age :) niektore info su naozaj nebezpecne pre slabsie povahy. ludia v nudzi sa lahko nechaju nachytat sektami.

AlexFizz

Jasne, ako inspiracia to moze byt fajn, ako som pisala, mala som svoje oblubene new age knizky, zdaleka nie odborne :)

Inak, dufam, ze som sa ta nejak nedotkla alebo tak, mrzelo by ma to :(. Som sa nechala uniest aj skrz spomienku na tu vystavu a skor som to myslela ako vseobecny nazor (samozrejme, moj) uz aj uplne mimo ten link. Urcite si myslim, ze je super, ze sa tu delime o cokolvek, co sa nam zda, ze by pomohlo aj tym druhym!

jajka001_

myslim ze kazdy ma svoj rozum a vie posudit - aspon teda ja sa riadim len sebou - co je doveryhodna informacia a co nie. beriem tu stranku asi tak ako clanky v casakoch - vacsinou omacka ale sem tam nieco co ma zmysel. tiez sa neda povedat ze verim vsetkemu co napisu lekari. lebo ti su tiez len ludia :) a nazory lekarov sa tiez stale menia.
na tej stranke som nasla par zaujimavych postrehov k medziludskym vztahom, len preto som to sem dala, myslim ze kazdy vidi ze to nie je odborne.

AlexFizz

Este inak, prijemna knizka o depresii je priamo pisana ako pribeh zeny, ktora si presla takou fazou, vola sa:

Sluneni v desti, vydalo vydavatelstvo JOTA (ceske)

Pribehy pisane ludmi priamo su uplne skvele!

PS: Jajka, inak ano, suhlasim absolutne, ze pricinu treba riesit! Dufam, ze nevyznel moj predosly prispevok, ze s tymto bodom nesuhlasim! Ano, rozhodne:)