Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

___alexis___

AlexFizz: A to tie AD ti natolko pomohli, ze by si mihla povedat, ze tvoja SF je uz omnoho slabsia alebo dokonca, ze ju uz nemas? Lebo to ze mas pri fakt stresujucich situaciach uzkost to je uz mozno normalne nie? To ma aj clovek bez SF.
Som zvedava ako mne zaberu. Tak sa tuzim z tej sracky dostat, je to moj najvacsi zivotny sen.

Inak si sa tu niekde pytala, ze ake povahove crty mame spolocne alobo nieco take tak ti napisem svoje.
- velka citlivost
- chut pomahat ludom (ale nedari sa kvoli strachu)
- velka fantazia
- vztah k umeniu
- vsimam si detaily
- neviem byt otvorena pred kamaratmi a nedokazem s nimi hovorit o svojich problemoch
a ked ma napadnu dalsie tak rada prispejem :) a ten dotaznik mozes poslat aj mne :)

AlexFizz

Preco, tak fajn, mozno dcerka sama vyriesi tieto svoje patalie s kamaratkami :) Ved take male deticky su casto nestale a kamaratov vedia striedat, ach jaj. Dufam, ze bude nakoniec spokojna!

AlexFizz

Ahoj, Bela, hmm, da sa, no v zavislosti od urovne SF, nakolko je ,,silna". Ja som zila so SF velmi dlho, roky bez AD, ale potom prisli uzkosti, takze ja som hlavne pre tie nakoniec vzala AD. Po konzultacii s psychologickou aj s lekarkou. Popravde, uz dlhsi cas nemam uzkosti takmer vobec, iba pri silnom strese alebo pri specifickych situaciach, na ktore sa mi este SF viaze.

AlexFizz

Alexis, hlavu hore! AD zacinaju ucinkovat individualne u niekoho aj po troch tyzdnoch alebo tak. A ak si taka super, ze si urobila skusku najlepsie napriek takej velkej nepohode, klobuk dole! Si uzasna! :)

Renuliatko

sice trosku off topic, ale moja segra ma akurat dneska statnice, drzim jej palceky, a ak ma aj niekto z vas teraz, tak aj vam :D

preco

Ked so mala ja statnice, cela som bola pred komisou cervena ako paradajka. Ani som si poriadne nevedela obhajit pracu, ked nieco skusajuci nemietali ne nejake nedostatky, co tam videli. Bola som vystrasena a zaroven nahnevana, ze som taka neschopna. Ale jasne, ze som to urobila. Videla som na nich, ze vidia, ze som uplne vystrasena a niektori sa ma snazili povzbudit a pochvalit, ked to niekto prehnal s kritikou.
Budeme ti drzat palce Alexis. Napriek SF si sikovna, to si hovor. A skusajuci si nemaju cas vsimat SF, musia sa sustredit na tvoju sikovnost a vedomosti.