Alexis, ahoj:)
No, AD mi pomohli hlavne z uzkosti, ktora sa mi nahromadila pocas dlheho zatazoveho obdobia, kedy bola u mna vyrazna aj SF - do istej miery, resp. v ramci toho zivotneho obdobia. Uzkost uz bola taky pridruzeny bonus, povedala by som...tak a na tu mi pomohli. Na samotnu SF mi pomahalo vzdy iba hodenie sa do vody, vela sa zaujimat o SF, knihy, rozhovory, terapeutka, s ktorou som diskutovala...a mnohe zivotne skusenosti skor. Zial, neda sa porazit SF, ak jej clovek nejakym sebe vlastnym sposobom neceli :((. Hm, premyslam...uz som tu o tom pisala davnejsie, ako som robila v malej kaviarni, napr. SF v skole som prekonaval postupne (SF z noveho kolektivu bola vzdy vyrazna): napr. som sa snazila spoluziakom najrp priblizit cez maily - posielala som veci, co sa mi zdali zaujimave, potom som sa zapajala, aj ked ma nikto nepocuval (lebo som zle nacasovala svoj prispevok), ale zapajala som sa proste napriek neuspechom. Usmievala som sa a snazila som sa s nimi komunikovat, ale nie silou mocou. Myslim, ze som si nasla moje hranice, ktore som mozno aj potrebovala: svoj sposob, ako sa posuvat v ramci SF. Hadzat sa do vody, ale s citom a respektom voci sebe, aby som uz nesla proti vlastnej sebaucte alebo vlastnym zdrojom energie.
DOtaznik ti rada poslem, dakujem za ochotu:) Inak, ja uz o tej SF pisem s takym odstupom, ze to nemusi byt celkom jasne, co myslim, tak ak by si mala dake otazky, napis:)
PS: Uz aj polospim:)