Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

vies, nemusis byt zladena. hmm to je zvlastne, prave takto rozmyslat nie je spravne. ze uplne byt vo vsetkom zladeny, nikomu nevadit, a tak. v prvom rade treba byt sam sebou, a hladat cestu k tomu druhemu. a byt sam sebou, sam so sebou spokojni. viem ze to mas tazke, mas dlhu cestu, si si sebou neista. nevies co robis dobre a co zle.
nasilu sa prisposobovat aby sme tim druhym nevadili, a ustupovat - prave to je to nespravne, co nas tlaci dozadu.
to ze si s niekym neladis to nie je zlé, je to prejav skutocnosti - ja som takato, ty si takyto, akceptujem ja teba a ty mna. stojim si za svojim...

preco

Presne tak, musim zacat robit nieco, co ma bavi a tesi. Naozaj, musim sa donutit zacat. Jajka skusim to, musis ma kontrolovat. Ale vcera som bola na joge, hoci sa mi vobec nechcelo.

preco

Jajka, ja som urcite iny stupen SF. Pretoze na moju vlnu nie je naladeny nikto. No skor naopak, ja nie som naladena. Aspon poslednu dobu, uz dost dlhu. Akoby som zacinala byt zmierena s tym aka som, ale to ma dostava do takeho cudneho stavu bez snahy nieco menit, bez snahy niekomu sa priblizit. A tak sa este viac zamotavam do seba. Uzatvaram.
Vela veci vnimam inak, ale nie dobre, prilis vela veci mi zacalo liezt na nervy, zacala som byt este viac kriticka ku sebe a celemu svetu. Chcela by som brat vsetko menej vazne a detailne. Pozriet sa na svet veselsie. Asi mam zle obdobie. Som moc zavreta s detmi doma, a u lekarov, uz to na mna vplyva, tak sa zda.

jajka001_

pre mna je to signal ze nieco nie je v pohode - bud ja - povedzme ze som unavena, alebo v strese - tak to treba napravit - alebo ze clovek s ktorym komunikujem nie je naladeny na tu vlnu ako ja. niekedy mam dni ze som tak v pohode ze som na tom lepsie ako ini. inokedy sa citim uplne pod psa a mam pocit ze sa nic nemeni. ale ked mam takuto naladu, tak si pockam kym prejde...lebo viem ze to prejde, vyspim sa, ukludnim a budem fungovat dalej, hodim vsetko co sa stalo i nestalo i co si myslim ze sa mozno stalo za hlavu a zacnem znovu.
niekde som citala, ze ludia si nezapamataju kto co kedy presne povedal, alebo urobil, ale zapamataju si, ako sa citili ked boli v tvojej blizkosti. preto je dôlezite byt pozitivne naladena, aby si to mohla dalej sirit - kvoli ostatnym aj kvoli sebe.
samozrejme ze to nejde vzdy, ale treba to stale skusat a casom sa z toho stane taky zvyk :)
videli ste vcera modre z neba? ja to pravidelne nesledujem, len sa mi podarilo zachytit toho nevidomeho spevaka. neskutocne, kolko pozitivnej energie v sebe mal, a ako ju dokazal sirit. on sam ju v sebe vytvara. a siri ju dalej lebo vie, ze je to zivotne dôlezite - sposob ako sa postavite k zivotu a problemom.

preco

Od Praska som necitala, aj mne ju odporucala jedna socialna pracovnicka, v jednej psychologickej poradni. Vraj aj ona ju citala a nieco uzitocne tam nasla. Ale naozaj tu knihu uz nedostat. Mohli by urobit nejaku dotlac. Ja by som si ju rada precitala, ak mas Alex popri tom vsetkom este aj cas scanovat.:)

preco

mate pravdu, aj mna to trochu utesuje, ze hadam detom pomoze, ked ich viem pochopit. Tak velmi velmi velmi nechcem, aby to bolo takto zle.
Prave tam je ten hacik Alex, vnimat SF ako signal. Signal to moze byt u ludi bez SF, ked maju niekedy uzkost. Ale ja, kedze mam uzkost stale, to je uz chorobne. Neviem ako by to mohol byt signal? Ked, tak signal, ze toto uz je privela a nie som vobec ok. Neviem najst signal. A stale ani nejaky zmysel.

AlexFizz

Preco, opat suhlasim s Jajkou, ze ci uz dcerky budu alebo nebudu mat nejaku formu SF, maju teba, mamku, ktora ich dokaze pochopit. To je dolezite!

AlexFizz

PS: Uz niekto z vas cital knizku od Praska? Mali by ste zaujem o to, ze ju oskenujem a poslem mailom? Dajte vediet, ale cim skor pripadne, lebo nebudem mat dlho moznost skenovat.