Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

AlexFizz

:) Ja to mam uplne neuroticky: ked som v uplnej anonymite, citim sa osamelo, ked mi kazdy vidi do zaludka, citim sa nesukromne :D ja som strasna povaha! :D

preco

Presne ako Quasar, aj ja citim lepsie, ked som niekde dalej od bydliska, kde ma nik nespozna. (Najlepsie v inom meste alebo v zahranici:))

AlexFizz

Och ano, spominam si na momenty,kedy mi bolo velmi neprijemne co i len suseda na schodisku stretnut alebo byt akokolvek vystavena takemu tomu ,,dobry den" a naseldovnej malej konverzacii, a to som z mesta.
Raz to bolo pre SF, inokedy snad pre naladovost, ale obavam sa, ze vo velmi komunitnom prostredi by som sa nemala kam schovat akoby. Iba to by ma odradzalo od takeho prostredia. Niekedy potrebujem svoj klud, nikoho velmi nestretavat na ulici a tak. Dokonca tam, kde zijem, sa dost ludi pozna a dost ludi tam zije, co poznam a vzdy, ked sa dozviem, ze sa ktosi novy pristahoval do nasej stvrte, uz som cela ostrazita, kedy sa kde stretneme a ake to bude. Ale to su len take zachvevy nalad :) Ja to volam, ze som proste sukromna osoba!:D

Quasar

presne, obe maju svoje pre a proti. ja sa citim napriklad nesvoj v svojom okoli, kde ma moze niekto spoznat... alebo take neprijemnosti ako ist s niekym nebodaj vo vytahu alebo ze niekto bude sediet pred vchodom a pozna ma. to je premna dost neprijemna stranka byvania v meste. ale zase ked sa vzdialim od svojho obydlia, trebars do mesta, citim sa lepsie, nie uplne v pohode, sf tam je stale ale je to rozdiel. viem ze ma skoro nikto nepozna a nema si co o mne zmyslat. na dedine by som zavidel akurat nejaku peknu zahradu aku mal moj dedo. zjednej strany potok a na dalsi dom ani nevidno. a na ostante okolite domy tiez nevidno. vyborne sukromie na zharadke a nemusim byt cely den zatvoreny doma. v meste tato vyhoda zase odpada, ledatak na balkon sadnut :D . ale keby som si to mal zhrnut tak ja som pre mesto. zvykol som si uz.

jajka001_

a na dedine sa to neda? myslis ze tam si viac pod drobnohladom? neviem si to predstavit, ako to je v reale tam zit. na prazdninach sa mi tam velmi pacilo, viac ako v meste, ludia su tam srdecnejsi, otvorenejsi. na dedinskej zabave povedzme, kam chodili vsetci, alebo do kostola, tam sa nemas moznost uliat, musis sa zucastnit. co moze byt aj dobre aj zle. zase ked ta zacne niekto ohovarat, uz to vedia vsetci a neuniknes. kazdy na teba pozera cez tie reci - v meste stretnes cudzich ludi ktori o tebe nic nevedia a mozes zacat s cistym stitom. mozes sa venovat viacerym veciam, konickom.
ja osobne by som najradsej zila tak ako vravela alex, v nejakej zelenejsej casti bratislavy. tu v petrzke ani najblizsich susedov nepoznam, a mna to dost mrzi. za komunizmu, ked som bola dieta, sme sa vsetci v panelaku poznali. no je to aj dobou, ktovie ako je to na dedine, z pohladu cloveka ktory tam zije.

AlexFizz

Ja z mesta, dojakziva. Mesto je skratka lepsie na rozne aktivity, pestrost, ale skutocne je to podla mna skor od povahy nez od SF. Ako kazdemu co vyhovuje. Uplne chapem ludi, co miluju stromy a pracu v zahrade a spolocne posedenia so susedmi alebo len proste svoj klud vo vlastnom dome a vylety do prirody, co sa na dedine da realizovat bezne.