Socialna fobia

Príspevok v téme: Socialna fobia
AlexFizz

Ahojte vsetci, co mate socialnu fobiu!

Studujem psychologiu a chystam si pripravit maly vyskumcek k diplomovej praci s temou SF.

Touto cestou hladam vhodnych participantov buduceho vyskumceka.

Staci, ak sa vam chce zucastnit, pojde pravdepodobne o vyplnanie dotaznika/dotaznikov a podobne.

Pekny den!
-------------
Sociálna fóbia, sociálna úzkostná porucha - www.zdravie.sk

jajka001_

myslim ze to mate skvele vyvazene, on je superhero, ty slabe žieňa :) myslim ze je to v pohode, keby si naopak bola taka ze vsetko zvladas, mohli by mat komplexy, ze su neschopni, teraz ked sa im nezadari, mozu sa k tebe utiekat pre utechu

preco

No prave, ja ich velmi chvalim za veci, ktore ja som nikdy nedokazala a nemala odvahu. No casto spomeniem aj to, ze oni ano - ja nie. No a nechcela som to tu rozoberat, ale predsa len. Ze moj muz sa zasa pre deckami casto chvali, co vsetko perfekne dokaze a dokazal, co vie....Tak sa trochu bojim, aby ma nebrali ako no ani neviem ako. asi tak, ze co ja poviem, asi nebude mat vahu, lebo ja menej viem a dokazem. Tak nejako podobne. Ale aj tak je pre mna dolezitejsie, nech sa hlavne deti citia aspon pri niekom sikovne.

jajka001_

no druha vec je vyhovorka ze ani ty si to nezvladala. myslim ze to moze vyuzit. ale na to mas zase ty odpoved ze bud lepsia ako som bola ja, posnaz sa...hm napriklad pre mna je vzorom moja mama v tom ze ako sa prenasa cez problemy. nemala to lahke ale zvladala to, nelutovala sa - nie prilis - jednoducho robila to co bolo treba....ze vzdat to , je jednoduche, ale bojovat, to treba...zase ked na nieco dieta skutocne nema,netlacit ho do toho nasilu....no je to tazke, najst to spravne :) zavisi od okolnosti. nie vzdy sa vsetko podari ako sa ma.
ale stale si myslim ze uprimnost je najlepsia. na klamstve sa neda zakladat.

preco

No lenze ja sice som uz velka, ale necitim sa tak. Takze byt velka este nic neznamena. Ja sa snazim hovorit to sposobom, ze: ja som to nedokzala, a ty ano? No ty si teda super. (v skratke)

AlexFizz

este by som mozno deti, ak by sa odvazili, pochvalila, ale tak nejak,ze: Ooo, a ja som sa bala, a ty sa nebojis? No parada! Aby pocitili, ze je to pre mna krasne nieco. [tak aspon neterke by som povedala alebo nejakemu dietatku naokolo;) ]