ahoj!robim prieskum o zarobkoch,prosim uvedte aj zamestnanie a ak budete chciet tak mozete napisat aj vas rozpocet,dakujem:)
Kolko zarabate?
Ak chcete dobre zarobit, chodte robit futbalovych trenerov/ky:
AP uctovnicka - 960 eur v hrubom
soffa: presne, kto chce, najde si nieco lepsie v takej krajine s vysokou zivotnou urovnou ako je uk.. bohuzial tu na slovensku to neplati.. tu sme radi ze vobec nam nieco zaplatia za pracu
v Londyne sa neda najst nieco lepsie,neverim????ja som bola v uk 4 roky,robila som "len vo fabrike" kde sa balili lieky,nocne sme mali normalne priplatky,plus soboty nedele,kto chcel a dalo sa dost slusne zarobit.ale je sice pravda ze sme v jednom dome byvali 6ti,ale dalo sa...a to nehovorim,ze sme si mohli aj privyrabat domacimi pracami v okoli,napr.(umyvat okna,pokosit travnik,vyvencit psou atd.
100libier na osobu na mesiac za jedlo sa mi zda strasne vela. cestovanie na tri zony stoji 130libier.. aj lacnejsie ubytko sa da najst ako 520libier na osobu na mesiac..
tu na slovensku je to presne take iste ako to pises ty, len ceny su ine, ale aj zarobky su minimalne. navyse v londyne ma casnicka niekolkonasobne vyssie tringelty ako na slovensku.,
moj priatel tu na slovensku pracoval v luxusnom hoteli, a pracoval 16hodin denne (nemal ziadnu prestavku, ani teple jedlo, iba ked si ho zaplatil a stihol zjest ked nemal ziadnych zakaznikov)! a takto robil 4-5x do tyzna! za minimalnu mzdu. takze az tak zle natom niesi. a ved si najdite lepsiu pracu, denne je na nete tak 20ponuk ze hladaju casnikov do hotelov v londyne
suns: kde ste ubytovani?
400 eur - ekonomka
ahojte vsetci nespokojni na Slovensku :)
mozem vam opisat moju situaciu a hned zmenite nazor :)
prisla som sem (London) s priatelom pred 4mesiacmi - zarobit si, zacat novy zivot, osamostatnit sa, liezlo nam to doma nervy..
pracujem v luxusnej restauracii..6dni v tyzdni, z toho 1-2x double, co je 11hodin.. som fyzicky ale hlavne psychicky znicena, hlavny manager je totalny chuj, v kazdej takejto restauracii z vas robia otrokov, za celych 11 hodin mam 15 minut pauzu na jedlo, nemam cas ist na wc, vobec nic... :(
priatel robi v kuchyni, ten robi za tyzden okolo 50-60 hodin - neskutocne.. fyzicky zniceny, zodral si tu uplne ruky.. :(
ja zarabam okolo 700libier, on asi 900
ale je to tu strasne drahe
1 mala izba 520 libier
internet 20
2 telefony 30
doprava 150
kozmetika a drogeria 50
strava 100
v podstate skoro nic neusetrime :(
museli sme si kupit vsetko, od postelneho pradla cez zavesy a detaily ako susic na pradlo.. nic tu nebolo
je to hrozny zivot, neustale v praci, odriekanie, kupujeme iba tesco potraviny, ale za 1 veceru - co su 2 bagety, platkovy syr a salam, maslo a mlieko zaplatime 15€.. keby sme nemali 1 teple jedlo v praci, tak neusetrime nic, alebo prestaneme jest :D
lepsia praca sa tu neda zohnat.. da sa tu len zatnut zuby a makat..
az tu sme zistili, co je to ubohy zivot.. a zacali sme si vazit, co VSETKO sme mali doma :)
aj ked doma zarabame 2€ na hodinu, vsetko je lacne, mame tam kamaratov a rodinu.. a da sa usetrit lepsie, ako tu..
to je moja skusenost :)
adka25 - A ako si si našla bývanie? Keď si tam prišla si si niečo našla alebo ešte na SVK cez nejakú agentúru?
traktorista
nie nedovolia, ani ja si nedovolím (aj keď občas mám chuť im jednu aj vylepiť)..nedovolíme si preto lebo oni sa na teba dokážu hneď sťažovať, hneď chcú rozprávať s manažérom, že nie sú spokojní ako si ich obslúžila alebo že si im niečo povedala iným tónom, ktorý nevyznel milo
ale zase poniektorí zákazníci sú hnusní...minule mi jedna stará babka povedala, že som stupid (hlúpa),tak k nej som milá absolútne nebola a už som mala aj taký prípad, že zákaznička odmietla som mnou rozprávať pretože nie som Irish ( že som bola cudzinka)...Íri sú asi najväčší bordelári sveta čo sa týka obchodov...mohla by som tu o nich písať hodinu vkuse a o mojich zážitkoch v obchode
lulu
no ja viem,že poniektorí majú také výdavky na slovensku a o trikrát menší plat ako ja, ale ja za to,že som tu platím svoju daň a tým,že som preč z domu, od rodiny, priateľov, od každého....inak to sú výdavky iba čisto na mňa, nie na celú domácnosť...bývam s priateľom,takže všetko napoly