ahoj!robim prieskum o zarobkoch,prosim uvedte aj zamestnanie a ak budete chciet tak mozete napisat aj vas rozpocet,dakujem:)
Kolko zarabate?
Janka
pred 6 rokmi som sa sem vydala, deti v tom case boli este studenti, takze dostali spolu so mnou viza a zadarmo
pracovala som tu, ale iba pol roka ako chemicka laborantka, som chem inzinierka, ale pracu nemozem dostat, joby adekvatne mojmu vzdelaniu nemozem ziadat koli angline (moja vekova skupina sa ju nikdy neucila na skole, ja som sa ju ucila ako samouk, bezna hovorova anglina mi nerobi problem, ale technicka anglina mojho odboru je mi spanieklskou dedinou, raz som skusila manazerku kvality v jednej fabrike na mydla a pracie a cistiace prostriedky, ale tam som musela komunikovat kazdu chvilu a to bol problem, nemohla som zaujat stanovisko ku problemu, kedze som im nerozumela o com rozpravaju, takze po mesiaci som sa musela vzdat, hoci ja sa nerada vzdavam) a na nizsie posty ako je chemik laborant sa ma boja zobrat pre moje vysoke vzdelanie, veduci laboratorii, kde som robila pohovory boli vzdelanim hlboko podomnou, takze niet sa comu cudovat, ale si nijako nestazujem, lebo si tu z podpory zijem lepsie ako na Slovensku z inzinierskeho platu veducej oddelenia chemie, manzel ma tu ale nezivil, vlani zomrel
ta3...ako vidim tak tam budes mat o nieco viac krajanov hehe :)
Ooooo Meeee Gaaaa
ved cenovo sa to blizi k slovensku ale s plazou ako BONUSOM navyse :D
normalne mam chut spravit ciaru sa zivotom :) uz len kupit hrubu fixku :D (alebo zmizik)
opravujem
...Na stravu do mesiaca pre dve osoby miniem cca 280€ ...
ta3: ako si sa tam dostala, resp. preco si tam odisla za akym cielom? pracovala si tam alebo vobec?
Omega
dobre si pocul, momentalne mam dobry prehlad o cenach, lebo prave chcem kupit dom, ano na tunajsej plazi krasny tehlovy prakticky novy dom par 10 metrov od plaze stoji 269 000AU$, pozri si ho www.realestate.com.au ale su pravdaze starsie domy aj lacnejsie, myslim ze Australia je bezkonkurencna krajina
ta3, pocul som ze tam v AU sa da kupit krasny dom na plazi uz prakticky za 250000AUD, myslis, ze to moze byt realna cena ?
Moja podpora v nezamestnanosti je 792€ (566AU$za dva tyzdne), moj syn robi manualnu pracu (bura domy), plat ma cca 2520€ (900AU$ za tyzden)
Platime tyzdenne najomne za 4 izbovy dom = 175€ (250AU$)
Elektrika stvrtrocne = cca 175€ (250AU$)
Benzin = cca 0,95€ za liter (1.35AU$)
Kuracie prsia = 7€ za kg(10AU$)
Mlieko = 1€ za liter(1,5AU$)
Jablka = cca 2,8€ za kg (4AU$)
Mrkva = 0,9€ za kg (1,3AU$)
Na stravu do mesiaca pre dve osoby miniem cca 280AU$ (400AU$) a to mame maso skoro kazdy den, lebo moj syn je masovy
plavaren a perlickova vana pre jednu osobu na neobmedzene dlho = 5.6€ (8AU$)
Mensie nove auto sa da kupit uz od 8 400€ (12 000AU$)
Zijeme v Australii, z mojej podpory este aj usetrim
sweater: slovensko s takou krajinou ako je uk urcite neporovnavaj! tu na slovensku je vysoka nezamestnanost, nizka zivotna uroven. v UK a v inych rozvinutych krajinach je to uplne ine. tam je dostatok prace pre domacich a navyse aj pre rpistahovalcov, tam su ludia uplne ini ako tu, samozrejme ze uprednostnuju domacich, ale nemaju problem dat pracu aj pristahovalcom, ak splnaju podmienky. prace tam nieje tak malo ako tu
a samozrejme ze ine je to ked uz mate najdenu nejaku pracu vo svojom obore (teraz nemyslim aupair alebo casnika alebo tieto klasicke sezonne roboty). a aj tak si myslim ze ine krajiny su omnoho vhodnejsie ako UK, kedysi to bola vychytena lokalita, ale myslim ze taraz je tam uz kopa cudzich a hlavne poliakov, ktory tam robia vlastne ksefty, ´kradnu takto job´ domacim, a tym znizuju odmenu za pracu, a je jasne ze domaci uz niesu z pristahovalcov vobec nadseny. to je ako keby sa k nam zacal stahovat thaiwan, su ochotny pracovat za malo penazi v ovela horsich podmienkach ako mi, cim viac ich je, tym horsie su podmienky pre nas, tiez by sme ich asi nemali radi...