ahoj!robim prieskum o zarobkoch,prosim uvedte aj zamestnanie a ak budete chciet tak mozete napisat aj vas rozpocet,dakujem:)
Kolko zarabate?
dufam ze na mna niekto pockate xD, ja este teraz nechcem/nemozem odist... :)
Janka, Omega
dakujem, aj ja Vam zelam vsetko len to najlepsie
Binghan
ked budes mat pristat, daj vediet, budem Ta cakat na letisku a s radostou, no problem :-))
bingham, zlozime sa na plazovy domcek? :)
ta3...presvedcila si ma....uz ma mozes cakat na letisku... :D
no pisanie knihy, to je tiez velmi pekne :)
na to asi musi mat clovek "Co-to" prezite, alebo ak je mladsi, tak mal neuveritelnu fantaziu a kreativitu, aby to bolo putave atd.. tak drzim vsetky prsty palce nech je ta kniha uspesna :)
ta3 obdivujem ta a drzim ti palce, aby sa ti darilo
Omega
nepotrebujes ani fixku ani zmizik, nepotrebujes vobec nic, iba odvahu a chut zlepsit svoj zivot, ked som to dokazala ja v mojom veku, kazdy mlady Slovak to dokaze
a este k tomu zamestnaniu, uz som sa po 476 neuspesnych ziadostiach o pracu celkom vzdala (ako vidis, bolo ich neurekom, lebo ja sa skutocne nerada vzdavam), teraz chcem kludne nazivat a pisat romany, pravdaze budu v slovencine, potom ich necham prelozit, takze moji rodaci si ich budu moct precitat, pravdaze ak si ich budu moct dovolit kupit, ale vsetkym mojim kamaratom na Sloversnku a v Cechach a je ich velmi vela, ich dam ako darcek na spomienku
ano slovaci su velmi velmi velmi viazany na rodinu, teda na miesto kde zili, s argumentom ze "ale ved tu som vyrastal, tu aj patrim" alebo "clovek by mal zostat tam kde sa narodil, vyrastal" alebo vzdy nieco na tento sposob..
nehovorim ze je to zle zmyslanie, je sice velmi pekne, no ak to dane miesto ma cloveka zotrocit, tak som skor za útek.. a ono by som to mohol premenovat na odvahu chopit sa niecoho velkeho - doposial nepoznaneho.
ja osobne by som do tej AU aj isiel zit, natrvalo, ved preco nie, maju anglictinu, co je super super. len sa obavam, ze je tam narocnejsie si zarobit na zivobitie ako na slovensku (i ked mozno je to nezmyselna obava) no a v neposlednom rade vztahy :D
Omega
ja sa nehanbim za ziadnu robotu, kludne by som robila aj upratovacku, vlani cely rok som opatrovala choreho manzela, uz mam 58, stresov, nespravodlivosti a diskriminacie zien na Slovensku som si uzila dost, aj som sa uz dost napracovala, uz prakticky nepotrebujem pracovat, zijem si dobre a v klude a myslim si, ze po odpracovanych cca 30 rokoch na Slovensku v hroznych podmienkach si uz ten klud zasluzim
Binghan
kazdy novy krajan by ma potesil, lebo v oblasti kde zijem Slovakov niet, za tych 6 rokov som tu stretla iba jednu Slovenku, zato Chorvatov je tu tolko, ze sa cudujem kto teraz v Chorvatsku vlastne zije, aj Cechov je tu pomerne dost, iba Slovakov ako safranu, asi preto, ze Slovaci su bojazlivi odist tak daleko od domova
a nedalo by sa zobrat tu pracu chemik laborant a potom sa z toho postupne vypracovat vyssie? respektive mozno tam nabrat tu potrebnu znalost chemickej anglictiny ?