Ja som bol v hrani 5x cez školsky rok od roku 2011 do 2015. V rokoch od 2011 som bol na oddeleni B 2012-13 na oddeleni A, s toho tyždeň na oddeleni D a 2014-15 na oddeleni B. Vonku sa chodilo len po areali. Sprchovalo a prezliekalo sa 2 krat do tyždňa, tak že hygiena bola katastrofa. Jedna vyhoda že postelne sa dezinfikovali a prezliekali každy tyždeň. Strava humus o ničom, nechutilo mi tam jesť, nejedol som, keď mala službu dobra sestrička tak mi vždy dačo dala. Telefonaty povolene len 1 krat do tyždna a 5 minut, keď mala službu dobra sestrička tak aj pol hodiny. Navštevy len raz za mesiac. Sladkosti sa davali podla toho aku sestrička mala naladu, davali sa na pridel 1 keks na deň, keď bola dobra sestrička tak aj 3. Keď nebola dobra sestrička tak vobec nič. Keď mal niekto trest tak žiadna navšteva, žiaden telefonat, žiadna telka, žiadna prechadzka, len cely čas zavrety na izolačke, 3x denne tisercin do zadku + k tomu 3 denne tabletky, predavkovanie, polovična strava, bez sladkosti...ja som tam bol oblubeny, mne tam nikto nič nezrobil, ale keď som videl čo s druhymi tam robia tak sa mi rozum zastavoval. Fyzicke tresty: skubanie za vlasy, fackanie po tvari a hlave, viazanie do kazajky, predavkovanie, zatvaranie do tmavej miesnosti zo špinavim pradlom, ľadova sprcha... V škole sa malo vyučovalo, učitelia sa flakali, pili kavu, debatovali a hostili sa, ničnedozerali čo sa deje po triedoch, v škole šikana a bitky medzi detmi bolo pravidelne. Terapia a psycholog bolo len za odmenu, nedavajte tam svoje deti. Da sa to riešiť aj inou cestou. Ja by som toto zariadenie nenazval psychiatrickou liečebnou ale polepšovnov. Ale zase nemožem povedať medzi personalom boli aj paru vinimky ktore boli veľmi dobre a mali charakter a srdce.