Ahojte, neviete mi niekto poradit o viruse hpv? dnes mi lekar povedal vysledky citologie a skoro ma porazilo..neviete niekto po akej dobe sa ten virus prejavuje?neviem ci to mam od sucasneho partnera alebo od predchadzajuceho..je pisane, ze sa to prenasa pohlavnym stykom..skoro tri roky mam toho isteho partnera, tak neviem kde sa stala chyba..prosim nejake rady..dikes
Virus HPV - neistota,hrozny pocit
ahoj,mne dnes tiez lekar oznamil, ze mam HPV 16 a 18 - co su vysokorizikove druhy. Zobral mi ster a na vysledky cytologie mam cakat mesiac.Tiez mam staleho partnera a trapi ma tento stav.Najma sa strasne bojim ako sa to bude vyvijat.Zbavit sa toho neda, ale rada by som v buducnosti mala deti. Neviete ako je to v pripade, ze mi nameraju cytologiu napr. za III? ci to treba operovat a aka je sanca, ze budem potom moct mat deti? A hlavne - neviete ako je to potom s pohlavnym stykom? stacia ako ochrana tabletky alebo radsej presvedcit partnera na kondom? dakujem, drzte sa, ja sa tiez posnazim mysliet pozitivne...
ahojte v juni som bola pod nozom jasnacka konizacia.a dnes na kontrole urobili mi ster z krcka a cakam na vysledky v polke januara.mam 3rocnu dceru a trochu strach no hlavne verim ze vsetko bude negativ .drzim vam palce hlavu hore
ahojte,ja som v auguste absolvovala konizaciu krcka maternice, zistili mi vyrus HPV 16, PAP III b...histologia dopadla pozitvne :-).Teraz som bola po 3 mesiacoch na kontrole, cytologia PAP II a, cize super, HPV 16 zmizol, ale zial sa objavil dalsi HPV 58. Na kontrolu mam ist znovu za pol roka,a mam si zvysit imunitny system, pretoze zijem velmi stresovym zivotom..Tesila som sa ze mi onkogynekologicka povie ze uz od nej odchadzam-ale zial nestalo sa tak. ostava jedine boj :-)
mne dnes lekar tiez oznamil vysoke riziko HPV potom som zacala studovat na nete a docitala som sa,ze ked mas HPV to neznamena ze mas rakovinu.Telo sa s bacilmy dokaze vysporiadat 6-12 mesiacov a potom znova ist na cytologiu a na HPV testi.Ze vraj rakovina krcka sa tvori aj 15 a ked kazdy rok chodis na cyto tak sa to da podchytit.Ja zajtra idem onko-gynde tak uvidim co mi povie.Ja chcem mat babo,budem bojovat.A este som sa docitala aj to ,za tie HPV vyrusi postupom sa mozu celkom vytratit,cize telo zabojovalo,ale moze sa objavit novy virus HVP.takze neviem.Ja som sa narevala dnes ako kon,dufam len ze dopadne to dobre.
ahojte. mam 21 a este som s nikym nemala styk a napriek tomu mi lekar povedal ze mam kondylomy. cyt. vysledky prisli negativne. tak mi nasadil isoprinosine a odstrani mi ich laserom. u mna sa prejavili ako drobny vysyp- malinke bodky.myslite ze sa u mna moze casom objavit aj HPV? alebo mozu byt kondylomy sposobene aj inak ako HPV?
ahojte.Mam 31,s tymto problemom bojujem uz 7 rok,podstupil som niekolko histologii.Vysledok bol pre mna sokujuci.Mam stalu partnerku s ktorou zijem niekolko rokov,ja som dostal z nicoho nic bradavice ona nie.Lekari jednali somnou ako so spinou (bajecny pocit),dostal som sa na kliniku do Sace-Kosice.Urolog sa spraval velmi slusne aj pri histologii,oznamil mi vysledok.Ostal som soky,podstupil som operacie lasserom,odstranili mi vsetko co sa dalo odstranit,po case mi ale opat ciastocne vysli vyrastky.Caka ma tretia narkoza.Mam to v oblasti podbruska,plne Vas vsetkych chapem,ako citam poniektori sa priliz trapia,ale da sa to riesit,netreba mysliet negativne.V nemocnici kde som bol operovany Saca,som bol max prekvapeny pristupom a pochopenim,netreba sa bat a hned v zarodku treba riesit veci.Hore hlavu,myslim ze bolo aj horsie))