Ahojte, neviete mi niekto poradit o viruse hpv? dnes mi lekar povedal vysledky citologie a skoro ma porazilo..neviete niekto po akej dobe sa ten virus prejavuje?neviem ci to mam od sucasneho partnera alebo od predchadzajuceho..je pisane, ze sa to prenasa pohlavnym stykom..skoro tri roky mam toho isteho partnera, tak neviem kde sa stala chyba..prosim nejake rady..dikes
Virus HPV - neistota,hrozny pocit
vírus ktorý moze zabit...v prvom rade vam chcem povedat ze len naahodou som sa dostala k casopisu la femme, kde tento problem dost podrobne rozoberaju...a myslim ze to mam...to su nervy :( kazdopadne existuje 120 druhou hpv 40 poskodzuje sliznicu..a nie 2 ale 15 moze zapricinit rakovinu krcka maternice. 6 a 11 su bradavice. najvacsie riziko su16 a 1. a este nieco kondom vas pred tym neochrani...dostane sa to aj cez jeho pory a este ani nezakriva vsetky intimne miesta partnera. ockovanie existuje pre dievcata do 25 bohuzial..su to 3 inekcie po 5tisic...myslim ze to stoji za to a aj ed ste to uz mali oplati sa to. uchrani vas to pred inymi typmi...baby kupte si la femme -marec a tam je vsetko . radia prestante fajcit...zevraj to posobi na krcok ovela horsie ako na pluca...a pestovanie imunity.drzte mi palce ako aj ja budem vam :))
vaznejsie veci tu asi nikoho nezaujimaju..ked nikto nepise
AHOJTE...
Pred piatimi rokmi to som sa blizila pomali k osemnastke som isla na prehliadku len vdaka tomu ze som brala antikoncepciu, bolo to stastie v nestasti!pretoze ak by som ju nebrala, a nemala ziadne ine zenske problemi a nebola donutena tak absolvovat povinnu kontrolu raz za rok,tak by som v tichosti prisla o maternicu a tym aj sancu stat sa raz matkou!Nemala som bolesti,proste nic sa nedialo, ale zrazu dosli vysledky citologie a lekarka mi oznamila ze ma musi poslat na gynekologycku onkologiu, uz len samotny nazou ma desil.Dovtedy som nevedela o aky virus sa jedna proste nikto mi nikdy o nom nepovedal a ani lekari ze by davali nejake informacie, pretoze je to virus a nebol nanho vdedy liek!Lekarka sa hned zhrozila nad tym aka som mlada a ze mam tak zle visledky,ze toto vedsinou postihuje starsie zeny, a zeny po porode.Urobyla mi znovu vysetrenia, to bol vtedy najdlhsi mesiac mojho zivota, bala som sa co ma caka, co bude dalej.Prisli vysledky a odpoved ktoru mi povedala lekarka ma dala do kolien.povedala ze ak by som coilen o polroka dosla neskorsie tak mi vyberu maternicu, velmi som uz vtedy tuzila mat raz rodinu a predstava ze by som nemohla mat deti ma nicila!!!!mala som zle visledky,ihned ma objednala na operaciu krcka maternice.AK by niekto nevedel co to znamena tak to sa na krcku zacne vitvarat rakovinotvorna bunka ktoru mi zrezali a tym skratili krcok!histologiabola v poriadku a tym mi odpadol jeden z mnoha kamenou.Ale malo to odozvy...do konca roku 2006 som s tymto vsetkym musela bojovat,bola to tazka cesta JE TO ESTE NA DLHSIE TAK AK BY MAL NIEKTO ZAUJEM A TREBARZ AJ CHCEL RADU TAK nech sa ozve rada odpisem
ahojte ja som mala tiez bradavicky na pohlavnom organe dva roky som to chodila vypalovat stale sa vracali zacala som pouzivat morsku sol z mrtveho mora od firmy balea a zmizli neviem ci to je vdaka tej soli ale este stale ju pouzivam a zatial som v poriadku
ahojte všetci.Ja mam tiež hpv + atypickú metapláziu.Mám partnera už 8rokov sme spolu.gynekolog mi odporúča plastiku a otehotnieť.neviem čo je lepšie-najskôr otehotnieť a porodiť dieťa a až potom plastiku,alebo opačne? Mala z Vás už niektorá podobný problém?ako ste to vyriešili?
A naozaj ten indonal pomáha?vďaka za odpoveď.k
Ahojte mám ten istý problém ešte k tomu endometriózu teraz v pondelok mám ísť na cytológiu tak som zvedavá mne dokto poradil www.indonal.sk brala som ho asi 4mesiac tak som zvedavá,je to vlastne len vitamín
su to riadne nervy, ale ako viaceri pisete, treba mysliet pozitivne..kocky, hlavu hore, musime byt silne a len tak sa nedat :o))drzim vam vsetkym palecky!!!
Ahojte, citam ze tema sa rozsirila..je nas teda riadne kopa s rovnakymi problemami..neviem co to chcelo byt,ale moje druhe testy boli uplne v poriadku, papala som INDONAL dva mesiace..dalsie testy po pol roku boli tiez ok..zatial som ok, absolvujem pravidelne kontroly..to su pekne stresy..a uz len dodatok, ja som priatela neobvinovala, ze mi bol neverny, to on obvinil mna....