Virus HPV - neistota,hrozny pocit

Príspevok v téme: Virus HPV - neistota,hrozny pocit
kassen

Ahojte, neviete mi niekto poradit o viruse hpv? dnes mi lekar povedal vysledky citologie a skoro ma porazilo..neviete niekto po akej dobe sa ten virus prejavuje?neviem ci to mam od sucasneho partnera alebo od predchadzajuceho..je pisane, ze sa to prenasa pohlavnym stykom..skoro tri roky mam toho isteho partnera, tak neviem kde sa stala chyba..prosim nejake rady..dikes

andie

pri hpv je dolezite posilnit imunitu. telo by sa aj rizikovych hpv malo zbavit do troch rokov. z vyteru sa da zistit, ci je virus len pritomny, alebo na krcku uz zacali byt aj zmeny. hodnoti sa to v troch stupnoch.

andie

ziza, a to len tak vravis, ze si s nim spala a pritom vies, ze je hpv pozitivny? pred hpv ta neochrani ani kondom. hpv sa roky nemusi prejavit a vlastne nikdy. je to vsak casovana bomba, ktora moze "len tak" zmiznut, alebo prerast do procesu bujnenia.

sasa

HPV virus sa moze prejavit po rokoch,takze od koho ho ziskas nezistis,a ked uz ho mas na vakcinu mozes zabudnut.Som po konizacii a nastastie mam teraz vysledky v poriadku ale dozivotne ma cakaju caste kontroly.

RNG

Ked uz musime zit s mnohymi virusami v tele, treba adresovat aspon zvysenie imunity voci nim vseobecne.
V prirode je plno prostriedkov na zvysenie imunity proti virusom.
Spomeniem len najznamejsie a lahko pristupne:
selen(selenove kvasnice, 200-400 mcg)
zinok(organicky viazany, napr glycinat, 25-50 mg)
Aloe vera(ciste=99.3 %,1/2 dcl viackrat denne.
extrakt z olivovych listov, 3x pol gramu, 15% oleuropein
creosot bush(chaparal=larrea tridentata, 3x1/2 gramu)
Dobra zmes probiotik(v miliardach organizmov) obsahujuca lactobacilus Bulgaricus-zvysuje odolnost voci viralnym nakazam
a tiez zname echinacea, astragalus a baza.

ziza

chcem sa spytat ci niekto nevie ako sa HPV prejavuje uplne prvy krat...mala som pomer s mojim novym priatelom, ktory je HPV postihnuty, no virus je v spiacom stadiu.presli asi tri dni a ja pocitujem palenie, svrbenie a mam vyrazne zcervenanie...bojim sa, ze som to aj ja chytila....

nadika

Ahojte,
žiaľ musím povedať, že aj ja mám HPV, pri vyšetrení mi zistili, že by mohlo ísť o vysoko rizikové 16, 18 (rakovina krčka). No bola som dnes aj u kožnej lekárky, ktorá ked ma prezrela zistila, že mám aj nejaké bradavice a to som myslela, že sú to len vyrážky od holenia. Strašne sa bojím, čo bude ďalej. Zajtra mám ísť ja aj partner na testy, na krv, moč a výter z krčka.... skúste mi poradiť, čo všetko si mám nakúpiť aby som sa toho zbavila nech to stojí aj milion korun, vakcínu samozrejme využijem, len neviem či mi to bude ešte platné, keďže som už nakazená. Mám len 22 rokov a nechce sa mi to veriť, čo sa mi stalo a to som mala 2 panicov v živote .. je mi zo toho na nič.. ešte ma čaká povedať to bývalému partnerovi.. ak bude niekto ochotný dať mi čo najviac informácii o liečbe a doplnkoch a podobne budem nesmierne rada. Skúste odpísať tu alebo na e-mail nadik18@azet.sk

mariaanna

Dobrý deň,

môže mi prosim niekto odborne odpovedať: Po konizácii krčka maternice mi vyšla zlá histologia. PNM la2a. Pred tromi týždňami mi vyoperovali maternicu a histologia vyšla PNM 1b. To znamená, že teraz musím chodiť na ožarovanie a chemoterapiu. Žiaden lekár mi však nepovedal, že tento carcinom cervix uteri bol spôsobený HPV vírusom. ani v dokumentoch myslím, že to napísané nebolo. Môže sa mi prosím Vás niekto k tomu vyjadriť?

bran

lubka > no co, nepotkla si sa? ;-) Zatial este stale pchame do seba ten indonal, uvidime, niekedy po lete si pojdeme dat spravit testy. Manzelka ma 18-ku typ a druhy stupen, takze "parada".

pocahontas > no snad na gynekologiu. a ako ti to zistili ked nie na gynekologii?

lubka

bran
ahoj bran, nakoniec mi vysla CIN1, ale musim ist o 6 mesiacov na novu cytologiu, tak dufam, ze to nebude progredovat. Asi skusim ten Indonal. Som zvedava,ci vam dvom zaberie. Dajte mi potom vediet. Inak pozajtra ma promocie, skoncila som medicinu, tak drzte palce, aby som sa nepotkla:)papa
Lubka