Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
Mne pomohol liek Vasocardin. Je urceny na znizenie krvneho tlaku a srdecnej cinnosti. V stresovych situaciach mi isli tieto hodnoty hore a nasledne mi aj horela tvar.Predpisal mi ho internista. Kedze mam tieto problemy len v takychto-pre mna stresujucich situaciach- mam ho brat podla potreby.
Ahojte. Ani som netušila, že nás je tak veľa, čo máme problém s nie prirodzeným červenaním. Červenala som sa od mala, ale trochu. Asi pred 12 rokmi sa mi to začalo zhoršovať./mám 42 rokov/.Najhoršie je, keď som v spoločnosti viacerích ľudí. Vtedy vždy strašne očerveniem, pália ma líca a zápal trvá aj dve hodiny. Samozrejme vyhýbam sa spoločenským podujatiam, nechodím v práci ani na obedy a celkovo ma to v živote obmedzuje.Ale ako čítam tieto príspevky myslím, že nám nič nepomože zbaviť sa tohto problému.
ved práveže sú a je velmi dôležité aby človek zostal v takej situácii kludný.teda aspom u mna,lebo ja sa červenám ked si niesom niečim istá a rozrušená.ale idem to skúsiť nebudem sa už dalej trápiť.potom dám vedieť ako pokračujem
hc
nie sú to náhodou lieky na ukľudnenie?
ale sú na to tabletky: xanax,seroxat a také podobné
hc
nie nemôže, ale proti červenaniu ti netreba lieky na to lieky niesú
ale psycholog nemôže predpisovať tabletky nie?
ja sa trapim presne opačným problemom , mam neustále , ja jej hovorím hrášková farba, som bledá a pehy mi vystúpia navrch, často sa mi stalo že ľudia napr. v autobuse sa ma pýtali či mi nie je zle, ja by som si z tej tvojej červene hneď zobrala keby s dalo
hc
nepotrebuješ psychiatra stačí psychológ...
no a návšteva? posadíš sa a začnete sa rozprávať povieš jej aký máš problém môže ti spraviť zopár testov machuľky, kreslenie postavy, stromu, dokončovanie viet.... návšteva psychológa je najmä o rozprávaní a môže ti pomôcť nájsť problém, ktorý u teba spôsobuje napr. červenanie a vhodným spôsobom sa budete spolu snažiť vyriešiť ho :)
ahojte.mám rovnaký problém ako vy a rozhodla som sa navštíviť psychiatra nakoľko mi iné nič asi nepomôže.stále sa to zhoršuje.ako prebieha taká návšteva doktora?vie mi niekto povedať?