Mojím problémom je červenanie - strach zo začervenania sa v určitých situáciách. Je to nepríjemné a trápne zároveň. Napr. červenám sa skoro vždy, keď sa ma niekto niečo osobné spýta, keď mám v spoločnosti povedať svoj názor, teda skoro vždy. Je to veľmi ponižujúce. Ak môžte pomôžte, ďakujeeeeeeem.
------------------------
Červenanie - ako tomu zabranit?
patusa som na tom uuplne tak isto ako ty .. Len ja sa cervenam hlavne v skole a to ma stresuje este viac.. Inak skoro vobec.. Nechapem .
ahojte tiez mam problem s cervenanim sa a cervenam sa uz aj zo strachu ze sa budem cervenat. Je to velmi neprijemne neviem si s tym poradit najhorsie je to asi ked sa ma ucitel nieco spyta a vseci zameraju pozornost na mna, ked musim nieco prednasat, odpovedat. Nemozem sa koli tomu ani normalne bavit s ludmi a vyjadrit svoj nazor preto mam aj problem zaradit sa do spolocnosti a stve ma ze sa casto sama vylucujem zo spolocnych akcii. Myslim si vsak ze sa to zacina uz trochu lepsit, ale ked ma niekto upozorni na to ze sa cervenam vzdy je to este horsie.
čaute.takže začala som niečo proti tomu bojovať.zatial užívam xanax od obvodného doktora ktorý mi velmi pomáha a 2.2 idem k psychiatrovi si dať predpísať tabletky tak mi držte palce.inak ja strašne neznášam tabletky ale ten pocit ked sa s niekym rozprávate a nečervenáte sa stále ja super.nehovorím že je to sto percentné ale mne to strašne pomáha.a peter 87 kolko stojí prosím ten ruboril?tak mi prosím držte palce....
maja., u kineziologičky. Vravela, že jedno -dve odblocka a vyrieši sa to. Je to hluposť.
inak zaujimave kolko ludi to nase cervenanie trapi... ja som si nikdy nevsimla nikoho okrem mna co by sa cervenal... u mna je to psychika a neverim, ze na to su nejake lieky...ja uz som to vzdala a mam pocit ze ked som sa s tym zmierila, tak je to miernejsie...
v kazdom pripade to nevzdavam, tak dufam ze ani vy:-))
opla a na akom odblokovaní si bola?
ja mam 40 a uz 5rokov s tym bojujem. Chodim teraz pol roka ku psychologičke a nič. len sa vykecam a problem je stale tu. Cervene lica, hori mi cela tvar a hlava. Nemožem sa na nič potom ani sustrediť.Ked som taka červena, tak sa ma pytaju, či niesom chora, či nemam virozu....no fajn. Bola som aj na odblokovani a zbytočne som vyhodila peniaze za to.Ale červená sa aj moj otec, tak to mam možno po nom.Niečo sa vo mne spusti a neviem, to už zastaviť. Tak dufam, že sa tu niekto ozve, kto sa toho zbavil a poradi...
no už by mohli vymyslieť volačo aj pre sociofobikov :)
Dovody cervenania:
1.PSYCHIKA - socialna fobia ,znizene sebavedomie
2.ROSACEA - 90 percent Vasich pripadov co citam.Zmeny teploty,mraz,vietor,horuce napoje,sauna,stres,alkohol,popoludnajsie hodiny,fyzicka namaha,fyzicke poskodenie koze a pod. vyvolaju nadmerne prekrvenie tvare a kedze ludia s rosaceou maju vlasocnice nadmerne priepustne a nepruzne,dochadza k vyronu krvi-cervenaniu sa.Kozny doktori su len na okrasu,vedia toho uz 1000x menej ako ja ako som osobne zistil,ked som na neho spustil tak ma nechapal odkial to viem.Nepomozu Vam.Pomoze vam nieco co toto prekrvenie obmedzi/odstrani.Zistil som ze je to krem RUBORIL.Zo dna na den som bledy ako stena,ziadne navaly krvi,nic.Vecer sa citim tak ako predtym rano.Skuste aj Vy,ale nepomoze sociofobikom,lebo oni nemaju chore vlasocnice.Pomaha len na rosaceu.Ja som uz vyskusal vsetko cez laser a pod.,ale nakoniec po 5 rokoch mi pomohlo jedine toto.No skuste nic za to nedate.Ja len odporucam.
Ahojte...ja mám rovnaký problém ako vy...stále sa červenám...už len keď sa ma niekto niečo v škole opýta...je to velmi nepríjemné !!!!! a ťažko sa s tým žije !!!! veľa vecí by som urobila inak, ale kvôli červenaniu ich robiť tak nemôžem...čo mám robiť? poraďte mi...idem už aj ku psychológovi, tak som zvedavá, čo mi povie...alebo nepoznáte nejakú knihu na zvýšenie sebavedomia?