On-line gynekolog

meri.m

XXXxxx, v tvojom veku by si s väčšími rozmermi bola skôr výnimka. Keby si mala za sebou dva pôrody, nepoviem... každopádne, Kegelove cviky sa dajú vyskúšať vždy.
Kondóm pre chlapa dosť znižuje citlivosť, ale ak mu nespôsobuje zdravotné problémy, je to lepšie riešenie. Napr. môj to rešpektuje, že aspoň dlhšie vydrží. :-) Myslím, že HAK pri pravidelnom sexuálnom živote vyjde lacnejšie, ale keby som vedela, aké vedľajšie účinky sa u mňa postupne objavia, nikdy by som s ňou nezačínala. :-( Najpodstatnejšie je asi milovať sa s človekom, o ktorom vieš, že je schopný zvládnuť aj potenciálne následky.

XXXxxx

dakujem aj tebe bety8, este ma napadla jedna vec, ci nemoze byt problem v tom , ze ja som dole prilis siroka...???? ale s tym asi nespravim nic :( ...a bety, moj priatel nie je jeden z tych hajzlov, ktoti ked sa objavi prvy problem zduchnu a uz o nich viac nepocujete.. myslim ze zodpovedni sme obaja takze v tomto smere sa nebojim nicoho, aj ked viem ze ani kondom nie je 100%-tna ochrana.. :)

bety8

súhlasím s lioness, nestojí to za to, myslím že ked mu dáš na výber že bud budete mať sex s kondomom alebo vôbec tak si rýchlo zvykne. ešte je tam možnosť že by sa s tebou rozišiel, ale to potom za veľa nestál. ked myslíš že by ti rodičia nedovolili antikoncepciu, v tvojom veku to ani nie je moc zdravé myslím, tak sa skús zamyslieť nad tým čo by bolo doma keby si prišla s tým že si tehotná, čo by bolo potom, ako by sa zachoval priateľ a tak. netreba to brať na ľahkú váhu, chalan z toho vycúva ľahko, horšie sme už na tom my. podľa mňa netreba zbytočne riskovať

lioness_01

ja blízkeho človeka pri sebe mám u 4 roky...

ale mám rozhodne viac rokov ako ty...

neurážam nikoho... sama sa sťažuješ, že mu nevyhovuje kondóm... tak zrejme ho niektorá už naučila na lepšie ... :)

tak si ho vychovaj sama :)))

XXXxxx

lioness_01 - predovsetkym dakujem :) ale chcela by som povedat, ze doba sa meni, my sa s frajerom lubime, tak nemusis hned zacinat s narazkami ako sa citim nesmierne dospela a ze moj priatel je chudacik, a rozmaznany nie je ani nahodou, 100 ludi 100 chuti, nie kazdemu musi vsetko vyhovovat a ja poznam X chalanov ktory to maju radsej bez kondomu ako s nim. a na sex sme zreli obaja.. moznoze ine vekove kategorie to vnimaju inak,ak ma niekto sex skor ako pred svadbou, ale vzi sa do mojej situacie, nechcela by si tak blizkeho cloveka citit pri sebe? .. ale teda dakujem za radu :)

lioness_01

XXXxxx, ako by som riešila tento problém ja????

netuším koľko máš rokov - predpokladám, že 15, max. 16, čiže ešte si na sex dosť mladá , ale v pohode, ty sa určite cítiš nesmierne dospelá a pripravená na sex a veci s tým súvisiace, ale keď už si teda taká pripravená a dospelá, tak sa dospelo k sexu aj stavaj.
Tvoj priateľ ti rozpráva už dávno obohranú pesničku, normálne si s kondómom užíva sex XYZQW chlapov na celom svete, len ten tvoj, chudáčik, má z toho depku. Tak mu to vysvetli, že buď bude spokojný s kondómom, alebo nebude sex :)) uvidíš, ako rýchlo si na ten kondóm zvykne :D

a čo sa týka inej ochrany...najspoľahlivejšia je hormonálna antikoncepcia samozrejme. Samotný fakt, že na to nemáte a že rodičia nesmú vedieť o tom, že spávaš s chalanom hovorí o tom, že na sex nie si ešte zrelá.

A k tým neplodným dňom, moc by som to neskúšala... ľahko sa ti môže stať, že o pár týždňov tu budeš vyplakávať, že ti mešká menzes a asi si tehotná...

takže, buď nesexuj ak sa k tomu nevieš zodpovedne postaviť alebo nech si tvoj rozmaznaný chlapec zvykne na kondóm...

veľa šťastia

XXXxxx

dobry den, som teenagerka, a mame s priatelom (on ma teraz 17) jeden problem, uz spolu chodime dlhsi cas a rozhodli sme sa zacat sexualne zit, na ochranu sme pouzili kondom, lenze priatel povedal ze on si s kondomom ten sex nedokaze uzit, ze pri tom skoro nic neciti.. antikoncepciu pouzivat nemozem, lebo jednak na to nemame, a aj keby sme mali tam mam dost prisnych rodicov, ktori nevedia o tom ze spavam s priatelom takze by som aj tak nemohla... a chcem sa spytat, ze ci je to len sila zvyku a partner si na kondom zvykne, a ci nie je v menstruacnom cykle nejaky den alebo obdobie kedy by sme ohli mat nechraneny sex bez rizika otehotnenia, napriklad prvy den menstruacie alebo tak (mavam ju zhruba kazdych 24-25 dni ) , alebo ako by ste riesili tento problem vy. vopred dakujem :)