Prosím Vás, neviete nejakú stranku na on-line gynekologa. Dakujem pekne.
On-line gynekolog
babmuľka, fakt si nebuď istá, že po roku či koľko , chodenia s tvojim priateľom ho poznáš :D znie to tak naivne krásne :) ja ťa chápem, ja som si týmto tiež prešla, tým si prejde každá baba, že si myslí , že po takej dobe už svojho priateľa pozná a že je to ten jediný a dokonalý princ, ktorý bol stvorený pre ňu, ale fakt to tak nie je...
neverím, že ste si preskákali nejaké vážne životné udalosti spolu, tak asi ťažko ho môžeš tak dokonale poznať... ver mi, že je to hlavne o tom, zistiť aký je ten druhý charakter a to niekedy nezistíš nikdy ale aspon sa tomu dá priblížiť tým, že si zažijete spolu problémy.... ale skutočné problémy...
a ja dúfam, že teba žiadne také tak skoro nestretnú...
a nie, nie je nutné aby si sa tvárila že si z kláštora, ale teraz mi to tak príde, že - robia to kamošky, tak budem aj ja... a to nie je veľmi dospelé...vôbec totiž tá poznámka s kláštorom a stým, či sa máš pozerať ako si kamošky užívajú neznie dospelo a zrelo... :)
XXXxxx, ja som mala prvý sex dačo málo pred 18tkou, osobne si myslím, že som mohla počkať, takže nie, nerobila som to v tom veku ako ty, a nie, zlodej nekričí - chyťte zlodeja...
(teraz si už pripadám vážne stará, keď mne sa toto zdá ešte skoro - aj keď rozhodne lepšie ako v 15tich)
to, že ti nejaké tvoje kamarátky v tvojom veku povedali, že si psychicky silná osobnosť sú mimoriadne odvážne reči a silné slová, ktorým rozhodne never... v živote si ešte nič nezažila, takže určite nemôžeš vedieť či si silná osobnosť alebo nie si silná osobnosť... ja som v 15tich či 16tich o sebe mala tiež takúto podobnú mienku a tiež ma v tom podporovali aj kamarátky a tak pod. ale to časom zistíš, že to tak nie je, hlavne keď už prídu skutočné problémy a skutočný život...
čo sa týka sexu a lásky - áno,s ex z lásky je krásna vec, súhlasím, ale v 15tich či 16tich to ty nemôžeš dobre posúdiť, to ti garantujem, a takých lások bude ešte veľa, neboj sa... :))
a páči sa mi tvoja veta - že si s priateľom dlho... to je koľko - "dlho" ??? veď máte obaja tak málo rokov... ja som s mojim priateľom 4 roky a vôbec si nemyslím, že s ním som dlho :D
ešte aj k tomu očkovaniu sa vyjadrím - očkovaná si proti určitým typom vírusov, ktoré vyvolávajú rakovinu krčka maternice, to ťa automaticky nechráni proti všetkým... a nie je to len o rakovine, myslím , že isabella tu už pár chorôb spomenula, nebudem to opakovať...
javíš sa ako rozumná osoba, a nikto - ani ja ani isabella - sme tu o tebe nenapísali, že si k***a čo ide s každým, len si obe myslíme, že máš na sex ešte pár rokov čas...
podľa toho čo píšeš si ešte veľmi zaľúbená - píšeš že ho poznáš, lebo si s ním dlho a pod. ...človeka ani po 10tich rokoch nemusíš dobre poznať, a čím viac oddiališ chvíľu kedy dojde k sexu tým lepšie, po tom roku či koľko si s tvojim priateľom ho určite nepoznáš :) to mi ver :) zatiaľ ste zažívali len krásne chvíle spolu a dvaja sa spoznajú predovšetkým až vtedy keď prídu VÁŽNEJŠIE problémy...
ano riesila, co sa tyka hak, nemala by som sa coho bat, pretoze mam staleho pratnera, z jeho strany je to to iste, takze pohlavne choroby nam nehrozia a este raz by som chcela povedat ze ja si uvedomujem vsetky rizika a mozne nasledky, ako ty hovoris ze si si to uvedomovala ked si mala 18, ja si to uvedomujem aj teraz.. ano poznam svojho priatela dostatocne dobre a som si tym nad mieru ista..
ako sa hovori, syty hladnemu neveri,bohuzial, nie kazdy ma to stastie na rodicov s ktorymi sa moze porozpravat o hocicom a ktori ho pochopia v kazdom smere..
a to mame cakat 2-3 roky, ako na spasenie?? kazdy jeden den moze byt ten posledny a preto by sme ho tak mali aj zit.. ja si chcem mladost aj uzit a nie sa pozerat na ostatne kamaratky a tvarit sa pritom ako keby som dosla z klastora..
teraz tu nerozoberam ziadny konkretny problem, iba odpovedam na vase reackie..
za vase rady som vam patricne podakovala, ale ak vas moj pribeh tak zaujal tak sa vam k nemu mozem vyjadrovat aj nadalej..
teda teraz teoreticky povedzme ze lioness to robila v mojom veku, ja som sa jej pytala ake konkretne nasledky to moze priniest, teda fyzicke tie ktore ma zaujimali, ona mi nepovedala nic ine len o rakovine krcka maternice, proti ktorej som aj tak ockovana..
a k tym psychickym problem sme sa uz nejako nedostali aj ked by som velmi rada vedela ake nasledky to moze na mne zanechat...
aj ja prajem dobru noc :)
riesila si problem ako vyhoviet priatelovi ked nechce kondom, ale hak ta neochrani pred nicim inym, len pred tehotenstvom... doteraz nevieme presne kolko mas rokov, alebo kolko s tym chlapcom si aby si si dovolila tvrdit, ze ho dostatocne poznas... nevravim, ze si uplne vymleta a bez usudku, ani, ze druhi to v tom veku nerobia... ale ja som si jasne uvedomovala co sa moze stat a isla som do toho az ked som citila, ze by som doslova akykolvek nasledok vedela niest zodpovedne, teda aj dieta...
aj ked to tvoji rodicia nevedia, mama je len mama a ta ti najskor porozumie a poradi, dobre si to rozmysli, mala by si jej to povedat, hlavu ti za to neutrhne, aj ked asi nadsena nebude... dokaz, ze si naozaj taka dospela a zrela ako tvrdis a dokazes sa o tom porozpravat s tym s kym mas a na urovni...
cely sex je o zodpovednosti a keby si pockala 2-3 roky, nic ti neujde a si na kazdu situaciu lepsie pripravena, sama dnesnu mladez nechapem a pritom som sama mlada, vsetci sa snazite zo seba robit predcasne dospelych ako by ste sa bali, ze vam nieco ujde... a na vsetko ste samozrejme zreli... zrelost je v tom uvedomit si ake nasledky dokazem zvladnut bez toho aby som niekomu vdaka tomu zostala visiet na krku a nie to, ze sex je krasny, tak preco si ho neuzit... ano uzit si ho, ale tak aby si cokolvek zvladla co je jeho nasledkom...
btw, na zaciatku si riesila to s priatelom a kondomom, takze vlastne neviem aky problem tu rozoberas, kedze teraz proklamujes, ze vlastne ziadny nemas, tak aku radu tu cakas?
a ak to lioness v tvojom veku robila a odradza ta od toho, tak asi ovela skor vie preco a co ti hrozi, tak tu zo seba nerob hrdinu...
dobru noc
isabella,
prave pre toto som si myslela ze si si neprecitala moje prispevky od zaciatku.. ja som nikdy nehovorila o nechranenom sexe..
moj problem ktory sme tu riesili spocival v tom ze priatelovi nevyhovuje sex s kondomom, potom sa debata zacala uberat trocha inym smerom..
teraz mam pocit ze to riesim s dospelou osobou :) ale nie.. viem ako si to myslela.. teda ale ak si si to citala tak si sa docitala aj o tom ze moji rodicia o tom nevedia, tak sa logicky o tom nemozem porozpravat s mamou..
a co sa tyka psychickych problemov, tak sex s niekym koho milujeme je tak krasny.. a som psychicky silna osoba a to si nemyslim ja ale to tvrdia o mne ostatni.. takze to je jedine v com vam nerozumiem..
a teraz po precitani si zase poviete ze som decko, ze som mala, ze to nechapem..
ale skuste sa aspon na chvilu pozriet na to z mojej strany... sex nie je len o ´´sexe´´ , ved to je nieco tak nadherne.. viete o com hovorim.. a keby som spala s hocikym tak nepoviem, ale ved mam staleho partnera.. a poznam baby, ktore sexuju aj v 15-tich... a proti rakovine krcka maternice som bola ockovana..
ja si nemyslim ze sex v mojom veku je nieco tak nevýdané, a keby to bolo tak priskoro, tak by to predsa nebolo legalne..
a lioness, podla mna tato otazka na mieste bola, pretoze ked si uz povedala ze nasledky priskoreho sexu poznas z vlastnej skusenosti tak by ma to zaujimalo, to je ako ked zlodej krici chytte zlodeja.. sama si to v tom veku ako ja uz robila..
ja chapem ze sa mi snazite pomoct, ale ja nie som nezodpovedna, nie som ani jedna z tych lahkych, alebo ku*va ktora sa vyspi s kazdym, ak to uz tak mam povedat.. a moj frajer tie nie je hociaky ´´macher´´ na ktoreho som len tak natrafila za rohom... som s nim dostatocne dlho aby som ho poznala, tieto veci neberieme na lahku vahu a uvedomujeme si aj vsetky rizika... nemyslim si ze sex v nasom veku je nieco tak neskutocne nemoralne alebo neprirodzene...
XXXxxx, táto otázka nie je na mieste a aj keby som ti odpovedala, čo nemám v pláne, nemení to nič na tom, čo sa ti tu s isabell snažíme vysvetliť...
XXXxxx, ja som mala 18, nehanbim sa za to, myslim, ze vek je to vhodny a uz som dokazala niest nasledky svojich rozhodnuti
mala by si to v prvom rade riesit s dospelou zenou, najlepsie s mamou, tym riesenim som nemyslela to, ze to rozoberas na nete, ale ze uvazujes o nechranenom styku aby mal chlapec radost...
dufam, ze ak budem mat dceru, ze sa nebude bat s tym na mna obratit, pretoze aj mna mama vychovala tak, ze som sa vzdy najprv obratila na nu a az potom som riesila take veci ako sex s chalanom...
rakovina krcka maternice nie je veru sranda, zo zdravotneho hladiska riskujes pohlavne prenosne choroby, ktore nie su urcite ani trochu sranda, prave preto by si mala odmietnut sex bez kondomu!!! ani on nemusi vediet ci nieco nema, nemusi to byt vidiet a taky virus hpv moze sposobit az neplodnost, potom chlamidie a neviem co este a myslim, ze pred niektorymi sa neuchranis ani kondomom... k neposlednemu riziku patri tehotenstvo, mala by si byt pripravena aj na taku moznost, lebo stat sa moze vselico... a lioness myslela psychicku vyspelost a to ako to moze poznacit tvoju psychiku, co si ty vonkoncom neuvedomujes...
kolko mas vlastne rokov a kolko si s tym chlapcom?
viem ze je to trocha osobna otazka, ale sme v anonymite, tak kolko ste mali rokov vy ked ste mali prvy sex??
a sama si si odpovedala - kamošky, ktoré sa nevyznajú - jednoducho si MLADÁ a nič ale skutočne NIČ ti neujde ak by si počkala...