Chcela by som zalozit co najmenej udrzbovu zahradu. Chcem poprosit o tipy a triky co a ako, ak s tym ma niekto skusenosti. Dakujem
ekozahrada
tiez existuje daka kniha Zahradnicenie s lunou, tak ked pojdem do velkeho mesta, tak sa na nu pozrem
lunárny kalendár nám kúpila suseda, myslím že priamo v nejakom nakladateľstve, pozriem Ti to potom bližšie, či tam nie je nejaká internetová adresa, inak je super, je k nemu aj kniha, ale stojí akolo 12 Euro, ak si dobre pametám.
prave si idem odtrhnut a ake mlade mas dieta, moja mala 2 roky.
tak si urob čajík a možno pocítiš nejaké zvláštne účinky, hi,
nostek, kde si zohnala ten lunarny kalendar? Aj ja by som ho chcela mat doma.
inak malinám , černicám a podobným voeciam sa nám darí až až. ale nemôžem si pripísať tomu zásluhu, bývame s maminou a ona je taký sprt do záhrady a mna to nezaujímalo, ale jablko nepadá ďaleko od stromu a už som v tom aj ja. hi. vonku sa nám darí asi všetkému, horšie je to vnútri. ak máte problém s pôdou, treba ju nejak obohatiť na živiny. možno by pomohol poriadny maštalný hnoj, čo by reálne mohol byť problém , ani u nás nepoznám nikoho, kto by niečo ako kravu choval. No ale inak to nepôjde. Kupovať nejaké hnojíva, to sa mi nevidí, hlavne ak sú malé deti. no ale som sa rozkecala, ani k veci, to tak ked dieťa spí. tak už končím, inak tú matu si potom musím natrhať a nasušiť, pijeme veľa bylinkové čaje, a nemusím kupovať niečo, čo nám rastiev záhrade, no nie? tak pa
malinka spi, tak som na internete, ja mam medovky dost, to je tiez burina, kludne Ti z nej dam.
mata sa darí v záhrade, lenže ja by som ju chcela v kvetináči, takú bujnú , no uvidíme. Ten lunárny kalendár máme doma, tiež sa snažíme robiť podľa neho, aj strih vlasov, aj stravovanie/ napr. dnes a zajtra by sa mal piť čaj s medovky/ no nie všetko sa vždy dá / medovku nemáme/ ale niekedy to ide. Niektoré dni sa má sadiť, presádzať a niektoré nerobiť nič s pôdou, ale napr. vetrať periny. kedže živoť na materskej je pomalý a kľudný / no niekedy, myslím skôr jednotvárnosť/ tak prečítať si pár riadkov na deň je dosť zábavné, patrí to k nášmu rannému rituálu.
NOSTEK
pozri si
www.bylinky.sk
NOSTEK
ja som tiez presne zacala zo zahradou pri druhej materskej...
mala som zahradku aj ked som bola este s ex manzelom,ale mali sme ju kratko.../bola som 1x tehotna,posadila som si ju,ale urodu uz som nezobrala.../
je to radost starat sa o zahradu,ked vidis ako sa dari...a vsetko rastie...pre mna zahrada znamena RELAX...