Nova poradna pre Akne

nanett

No mozno sa vam to teraz bude zdat smiesne alebo divne,ale raz do mesiaca si robim peeling z kavy a nie len na plet...pouzivam to aj na telo,treba tam dodrzat,aby to nebolo viackrat v mesiaci..dalej by som doporucila na mastnu plet vyrobok od garnier cistiace adstringentni tonikum,ktore stahuje pory a naozaj plet vycisti,ja ho pouzivam rano a vecer,a vyborny je aj garnier pure pre hlbkove cistenie pleti su v tom zlozky zinok a il,je to na kazdodenne pouzitie,pouzivala som aj peeling od biodermy,ale je to financne dost narocne...

zuzak

nanett: Ten doplnok co uzivam ja je v podstate nieco podobne ako ten BioAcno. Tiez obsahuje rovnake zlozky len zatial ho uzivam iba 5-6 dni.
Inak tiez som zastancom cajov, nielen zihlavoveho ale aj vsetkych zelenych-antioxidacnych. Je to vidiet aj na pleti, okrem ineho.
Zacnem teda uzivat este aj zinok zvlast, dufam ze mi to nejak neuskodi. Musim to nejak vyliecit setrnejsou cestou ako rozne antibiotika al. HAK:)

nanett

Ja mam tiez dost velke problemy s pletou,alebo lepsie povedane mala som...V lekarni mi raz doporucili bioaktivne acno,su to tabletky ktore vyrovnavaju hladinu hormonov a chrania plet pred vonkajsimi a vnutornymi vplyvmi tozn...rozne latky skodiace pleti prijate v strave....alebo prasne prostredie atd...som velmi spokojna,stoja okolo 300 kc...Dalej este dotaz..pit zihlavovy caj je naozaj velmi osozne pre plet,nie je to debilita,cisti krv a predsa vsetko sa na pleti odrazi ako aj nedostatok spanku,nekvalitna strava atd.Taktiez okrem ineho uzivam selen a zinok,dokonca aj peeling mam s pridavkom zinku...

zuzak

RNG: Uzivam vyzivovy doplnok kt. obsahuje vit. A,B,E a zinok-ten je tam zastúpený v množstve kt. zodpovedá 50%dennej dávky. Môžem k tomu pridať ešte čisto tabletu zinku kt. je určená 1 na 1 deň alebo radšej nemam prestupovat dennu davku? Co mozem este spravit pre zlepsenie pleti ak teraz uzivam ten spominany vyz. doplnok, pijem zihlavovy caj, natieram sa rôznymi kremami od koznej...? Dakujem.

RNG

nemyslim, ze vystirhanie sa chemicky a tepelne znicenych olejov a nahradenie ich panenskymi je celkom debilita.
Ani vyhybanie sa roznym vyrobkom, co ich obsahuju. Ani vyhybanie sa tazkostrqavitelnym, napr starym syrom, kde su oxidaciou znicene tuky.
A ani zinok ako doplnok a silny caj z korenov zihlavy sa mi tiez nezda debilny.
Nuz ale je to vec nazoru.
Ja nikomu neberiem jeho osoobne nazory, len sa snazim informovat o radach roznych lekarov na tuto temu, ktory zrejme maju na toto iny nazor, riesenie bez pouzivania chemikalii

RNG

diane 35 je kombinacia dvoch umelych hormonov, cyproteronu a etymil estradiolu. Nikto nepochybuje o ich ucinnosti nako antikoncepcia a na potlacenie akni, je to ale predsa len hruby zasah do homonalnej cinnosti tela.
Naviac cyproterone je cytotoxicky na pecenove bunky, tj postupne za dlhsi cas znici pecen.
Etynilestradiol zase sposobuje zrazanie krvi, tj vytvaranie trombusov, ktore su casto priocina poraziek a infarktov aj u mnladych inac celkom zdravych ludi.
Nuz ale vyber je na vas: "krasa" alebo zdravie, dokonca niekedy aj zivot.
Proti akniam su aj ine prostriedky, od roznych diet, cez doplnky a kremy s aktivnymi obsahmi.