Nova poradna pre Akne

RNG

tak ma napadla este tato myslienka, ako analogia so zapchatymi slznymi kanalikmi ako dosledok virusu herpesu(syndrom sucheho oka)
Co ked sa zapalia steny tukovych kanalikov na kozi a to uzavrie vyvod.
Tak by predsa tiez mohli acne vzniknut, ci uz z viralnych utokov alebo aj inych povrchovych mikrobialnych znecisteni.

Odporucam vsetkym selen, zinok, probiotika a na kozu pouzivat cisty kokosovy alebo olivovy olej, hlavne kokosovy s par kvapkami GSE moze eventuelne nakazy a infekcie potlacit.
A na acne specificky na potlacenie vyroby DHT okrem zinku aj silny caj z korenov zihlavy, ktory potlaca vyrobu DHT z testosteronu.

Inac sebum sa sklada nielen z tukov, ale aj roznych neziaducich bielkovinnych zhlukov, takze aj tie mozu hrat rolu pri acniach. Este za mladosti som pocul chyr, ze acne sa zhorsuje jedenim strukovin, ktore niektori nevedia dostastrocne stravit, tj nejedna sa len o mliecne bielkoviny, ale aj ine.
Spojenie mliecnych vyrobkov s acnami je uz davnejsie zname, hlavne vyrobkov so znicenymi(oxidovanymi) tukmi, ako stare syry a tavene syry a rozne pomazanky, kde sa pridavaju znicene rastlinne oleje.

RNG

acne sa nemoze vytvorit, ked sa nezapcha mazovod tvrdymi tukmi alebo roznou kozmetikou, obsahujucou vosky alebo tvrdnuce oleje. Aj ked mas privela DHT a tvori sa ti enormne vela seba, toto vide cez nezpchaty tukovy kanalik volne von a nemoze sa vytvorit podkozna hrcka, ktora sa neskor infikuje a hnisa.
Takze pozor na kozmetiky, vyrobky obsahujuce znicene rastlinne oleje(jedine panenske su netvrdnuce)
Ze by sa uz v zivocisnych tukoch nachadzali vysychave zlozky z krmnych zmesiek?
Je to celkom mozne

mr.bombastik

damian: tak napis napriklad vzorovy jedalnicek. napriklad co som dnes zjedol: vlocky+jogurt, cottage cheese, zemiaky+maso+mrkvovy salat, tuniak s celozrnnou bagetou a poobede som mal este zemiaky zapecene s lososom. Je tam nieco zle, nezdrave?

ach jaaaj

no a prave že sa to bud dedi alebo kvoli zvysenym mužskym hormonom, lebo ked už niekomu nepomaha ani kozna so vseliakymi tabletkami, kremami, gelmi a vodami a tiež ani antikoncepcia (aj ked to možno nebola vhodna) tak podla je to už zleee... a je to aj moj prípad :((( a možes jest všetko zdrave ale ked je vo vnutri problem tak to je najhoršie!! :((

damian

:-) Vy ste velmi zvlastni. POviem vam rovno, ze takycho ludi s aknami som este nestretol. Doposial som stretaval ludi, ktori mali zle zasady v stravovani. Takze tak.

mr.bombastik

no tak som zvedavy co povies mne..akne mam uz asi 6 rokov, od 12tich zacalo. Tvar, chrbat, hrudnik. Bral som vsetky mozne lokalne lieciva, skusal som roaccutane ktory zabral iba ciastocne. Stravu ti mozem zodpovedne povedat ze mam zdravu - nejem vobec vyprazane, ani mlieko, ani cokoladu, ani nijake udeniny, nesolim, nekorenim skoro vobec, pijem vela vody a denne aj zihlavovy caj, cistim si plet, sprcha 2x denne..atd..tak som zvedavy kde najdes dovod preco sa mi tvori akne. Dik

machulka006

damian - stravujem sa zdravo od malička, nejeme doma vyprážané jedlá, maximum zeleniny a ovocie mám každý deň... a napriek tomu som mala akné ako puberťáčka a ešte teraz mám problematickejšiu pleť...
a vodu som pila a pijem... žiadne sladené nápoje... čistá voda...

latika

damian, prosim vysvetli mi preco mam akne, ak nejem sladkosti , cokoladu, ziadne mastny vyprazane veci, nejem ani maso a mlieko nepijem.jem vela ovocia, zeleniny,z peciva len celozrnne,dva krat do tyzdna ryby.nepijem alkohol.nefajcim, pijem len cistnu vodu a caje nesladene,tak preco mam akne?

damian

gfghgfg, videl si niekedy akne u zvierat, napriklad opic?

Akne nie je dedicne a nema nic spolocne s dedicnostou. Akne je imuunita a metabolika.

Termin "zdravo jest" je velmi nejasny. Mne chori ludia CASTO pisu a hovoria ze vsak jedia zdravo. Ked ich navstivim, som nestastny z toho co jedia a ako vobec napriklad nepiju vodu.