Nova poradna pre Akne

oxy

rng uz nema obchody na SK. co pisal damian o 20:51? aky olej okrem kokosoveho?
ten preklep- neem olej. co to je?
diky

latika

damian, dakujem za odpovede,vidim ze tu soju radsej vylucim a aj ovocia budem jest trosku menej.akne mam priblizne 5 rokov, teraz mam 19.kozmetiku pouzivam la roche posay rad effaclar.je ucinny ale asi obsahuje vela chemia..skusim prejst na prirodnejsie veci , napr.uz spominane oleje.RNG, prosim kde sa nachadza ten tvoj obchod s doplnkami vyzivy?rada by som tam zasla:-)diky

RNG

kokosovy olej, ktory je velmi vyzivny(presiaka cez kozu ) a zaroven mierne antibakterialny mozno znacne posilnit pridanim 3 kvapiek GSE do lyzice oleja. To potlaci hnisanie a urychli hojenie s menej zjazvenim.

damian

1) Ako dlho mas akne?
2) Co obsahuju kremy a ostatne prostriedky na plet?

a) na zabezpecenie zivyn treba jest co najviac surovej zeleniny, ovocie (pri akne nie vela), vela orechovin, semien, strukoviny (bielkoviny), s mierou ryby (neprazene), s mierou mozno vajcia (neprazene), mozno jest biele jogurty ine kysle mliecne vyrobky (probiotika), nie vela celozrnnych vyrobkov (ziadne z bielej muky!), nie vela nelupanej ryze (ziadnu bielu), zelene caje a protiplesnove ako zazvor, mata, zihlava, kozinec, echinacea - 1-2 x denne), koreniny ako kurkuma, chili, minimalne 2 litre cistej nesytenej vody denne. Mozno som nevymenoval vsetko.

b) na tvar treba pouzit prirodne masky, najlepsie pripravene doma z bilin, zeleniny a pod. Dalej propolis, kokosovy olej, neem olej (velmi silny protizapalovy a antibakterialny), soda bikarbona, vlastny moc, morska alebo Himalajska sol......

latika

damina, jem tak asi tristvrte roka,maso mi nikdy prilis nechutilo,a cokoladu a mlieko som prestala jest hlavne kvoli tomu ze skodia pleti.je pravda , ze sa mi dost zlepsila, odkedy sa takto stravujem, pory mam cistejsie, ale stale mam tak dva tri hnisave pupaky na licach.plet si cistim dva krat,pletovy gel, pletova voda a krem.vidim ze ani ta soja nie bohvieako zdrava..prosim vedel by si odporucit ako sa stravovat aby to bolo zdrave a ziadne ziviny mi nechyli?problemy nemam akurat ma obcas potrapi nepravidelna menstruacia..dakujem !

latika

damian, opakovane sa ta pytam kedze si ma prvykrat odignoroval..ako je mozne ze mam akne ked nejem sladke, mlieko a jeho vyrobky, ani maso a vyprazane veci.jem hlavne ovocie, zeleninu, soju, ryby, trochu celozrneho peciva.pijem len cistu vodu a caj nesladeny..uz naozaj neviem co mam jest ..cakam co mi odpovies.