Pijete mlieko?

machulka006

mira - ja pijem mlieko lebo mi chutí... jem kyslomliečne výrobky, lebo mi chutia...
jedli ich aj naši rodičia a starí rodičia, a zatiaľ v pohode...takže...asi to neobmedzím...
ty si kedy prišla na to, že mlieko piť nebudeš?

mira

8-ročný chlapec už nie je kojenec. Takže kľudne vynechajte mlieko. Zdroje vápnika sú semienka, mak, brokolica, karfiol, reďkve a iné zeleniny, morské riasy, strukoviny, tofu a i. Neviem, aký iný dôvod môžete mať na pitie mlieka.
Minerály, hlavne vápnik sa strácajú z tela keď sa jedia jednoduché cukry a keď je organizmus prekyselený. Vtedy si berie vápnik z kostí na dosiahnutie zásaditého pH krvi. Tomu ale pitie mlieka nezabráni, pretože molekula mliečneho vápnika je príliš veľká a do kosti sa nezabuduje.
Pekný deň.

liberrta

dakujem mira, je to pre mna nova informacia, co sa tyka mlieka. a myslis si, ze je spravne vylucit mlieko a mliecne vyrobky z jedalnicka? a co deti? mam 8 rocneho syna, ktory tiez konzumuje mliecne vyrobky...

mira

Liberta, zatiaľ nemusíš ešte cítiť nepriaznivé účinky mlieka ne zdravie. Usadeniny sa ešte len tvoria, až sa nazhromaždia , potrvá to nejaký čas. Potom budú brániť toku látok, tekutín, energie a impulzov, vzruchov. Potom sa bude znižovať fungovanie orgánov, organizmus stratí pružnosť. Usadeniny budú tvrdnúť, upchávať sa dutiny, v hlienoch za prítomnosti cukru sa budú množiť patogénne mikroorganizmy, vytvárať cysty, zhrubnitiny.
To sú stavy u ľudí dnes úplne bežné a s jedením mliečnych výrobkov a mlieka si ich nikto nespája, pretože lekári na to neupozorňujú.

jalla

si myslim,ze je uplne jedno,aky tam je datum,ten som si ani nevsimla,ale obsah clanku je dolezity,na to som sa zamerala,takze by si sa mala skor sustredit nato,ale ok...

mary-anne

annia, viem presne o com hovoris. kozie mlieko je velmi zdrave. aj mne pomohlo, co sa zdravia tyka a aj ostatnym v mojej rodine.. a oco pije aj tu kefirovu hubu,zaliatu mliekom a nevie si vynachvalit svoj zdravotny stav v sucasnosti!

nevidíš?

reakcia na toto::
Pridal:
jalla
Včera 13:43
teraz som natrafila na tuto zaujimavu stranku reagujucu na aktualne propagovanie mlieka a mliecnych vyrobkov v skolach a domacnostiach
www.biospotrebitel.sk-...

liberrta

ja posledne 3 tyzdne pijem pravidelne mlieko, rano a vecer a musim priznat, ze celkom "pekne" zacinam priberat na vahe.inak nevidim a necitim nijaky rozdiel, co sa tyka zdravia.