caute ! ,,, chcem sa spytat ci pijete mlieko ...ci vam neak pomaha (-:
--------------------------------
Článok na tému "Mlieko je stále základnou zložkou výživy" www.zdravie.sk
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
Pijete mlieko?
RNG ved prave to, ta prekyslenost by nebola az ta problemom, ak by sa to vyvazilo zasaditym jedlom. A to nam vlastne vyhadzuju na oci, ze vraj "nase babky pili mlieko a boli zdrave". Nik nepozera aj na tu druhu stranku, ze nase babki jedli vuac zasaditych potravid a aj vela cistej vody pili, nie hovadiny ako malinovky, piva, kavy apod. A tiez jedli vela tvarohu zakysanky a pod a to zase pomohlo k vyvazenej crevnej mikroflore.
Ano rastu.Muzi by mlieko vobec nemali pit.
no ked si uvedomis,ze prsia su zvacsa tovrene tukovym tkanivom,tak je mozne,ze t z mlieka narastli prsia,ale len preto,ze si pribrala na vahe,samozrejme tuk...inak zeby z mlieka rastli prsia??jedine,ak cakas babatko,keby z mlieka rastli prsia,tak plasticky chirurgovia uz nemali tolko roboty...
ahojte zacala som pit viac mlieko v poslednej dobre...a zistujem ze sa mi zvyrazne zvacsili prsia myslite ze to mam z toho?
damian ta prekyslenost tela by ma neodradila, ved jeme aj ine jedla, ktore prekysluju, stacilo by to len kompenzovat tak ze budeme jest viacej zasaditych a menej prekyslujucich.
Zialbohu pri mlieku su problemy ovela zavaznejsie, ktore sa nedaju riesit len zmenenim pomeru medzi mliekom a inymi jedlami.
Ci moze 80% Slovakov stravit laktozu alebo nie, neviem. Viem ale, ze SME pise to, co im vyhovuje a zodpoveda ich vysostnej filozofii a strategii. O tom radsej pomlcim.
Co je ale dolezite je, ze nie je len dolezite, CI 80% slovakov travi laktozu, ale AKO efektivne ju travi. To uz SME nezaujima, alebo umyselne zamlciava.
A aj keby Slovaci travili mlieko na 100%, stale tu mame ine problemy, ako napisal RNG + problemy prekyslenosti organizmu.
fgf, mlieko zialbohu neobsahuje len laktozu, ale vselico ine, od pesticidov, cez antibiotika,hormony na zvysenie dojivisti a dokonca aj hnis zo zapalenych vemien.
Je to vsetko dosledok intenzivneho mliekarskeho priemyslu, kde kravy su stajnene v betonovych kravinoch(ako vaznice) a krmene priemyselne vyrobenymi krmnymi zmesami z obmedzeneho internzivneho pestovania(lucerna, datelina, silaz z kukurice)
Samozrejme mlieko z volne pasucich sa krav nie je ani zdaleka taky problem, lebo netreba pouzivat antibiotika(kravy nahustene v stajniach ich musia dostavat, inac by boli medzi nimi epidemie),
nedostavaju hormony(spravidla) a ich zradlo je ovela pestrejsie, co sa samozrejme odzrkadli aj na ich mlieku a mase.
Hlavne ked su este tie luky neosetrovane umelymi hnojivami a pesticidmi a rastu viacmenej "divoko", tak ako to v prirode predtym bolo vsade.
na sme bol clanok,ze okolo 80% slovakov moze stravit laktozu, znamena to, ze skodlive je len pre tych 20%, alebo pre vsetkych?
ja mlieko pijem velmi malo, no mam rada jogurty, acidko, tvaroh, bryndzu a pod.