Rozmýšlali ste nad tým prečo majú cigáni zdravé deti? Teraz myslím tých čo žijú v otrasných, špinavých podmienkach, ani hygiena nie je bohvie čo. Zjedia hocičo aj zo smetiaka. Nechodia na pravidelné kontroly v tehotenstve a ani ta strava čo by mala byť v tehotenstve nemajú. Tak ako je to možné, že nemajú deti s razštepom pery, alebo Downov syndróm atď...
Aj teraz sa narodilo jednej ciganke bezdomova pod mostom zdravé dieťa No chápete to?
Prečo majú cigáni zdravé deti?
Marisa zijes medzi nimy ??Ja ano a je to hrozne ver mi ,hlavne tie deti .Chodia do skoly a nainfikuju ju celu zo vsami.Kazdy mesiac drhnem chlapcovi hlavu ortosanom .
Pokial ich neplodia medzi sebou v rodine a podobne ...tak su v celku zdrave pretoze ich imunitny system je tak vycviceny ze zabije vsetky zname bakterie aj virusy ,co sa tyka genetiky
nie je to az take ako sa vidi, su plne ustavy cig.deti s D syndromom.
Ani by som netvrdil, ze maju zdrave deti. Skor sa hovori, ze maju chore deti pre rozne geneticke mutacie, napr. ked niektori maju deti v ramci pribuzenstva.
V prirode sa zdravi jedinci vyskytuju preto, ze slabsi zahynie. Takze ak ma niekto dojem, ze su tam len zdravi, tak mozno pre vyssiu umrtnost.
Ako sa hovori, co cloveka nezabije, to ho posilni. Je mozne, ze v ramci studeneho odchovu si telo zvykne na horsie pomienky. Druha vec je, ze ked si na to nezvykne, tak to so zdravim a zivotom daneho dietata nedopadne dobre. V prirode slabsi umieraju a ostavaju iba najsilnejsi.
To by mohla byt cela "zahada"...
mimka ale co by nemali, tiez je ich tam kopec postihnutych, stacil by ti jeden vylet do osady. ved co uz porodi otec alkoholik a matka fetacka.
Otazka bola myslena tak, že prečo keď ta žena nema stravu ako každa ina v tehotenstve, žiju v špine, pije alebo fajčí možno nechodia ani na kontroly. A napriek tomu ma zdrave dieťa bez razstepov, downovho syndromu... jednoducho tieto chyby telesne alebo mentalne.
U bielych je to častejšie aj napriek týmto opatreniam čo sa v tehotenstve dodržuju.
a ešte k otázke,prečo tie deti sú zdravé.Sú hlavne otužilé a majú lepší imunitný systém,pretože bývajú väčšinou v zlých hygienických podmienkach.Je dokázané že deti ktoré v detstve trpia škrkavkami,majú lepší imunitný systém.Prehnaná hygiena na druhej strane spôsobuje že naše deti sú napriek dobrej starostlivosti chorľavejšie.Ale rómi sú v dospelosti chorľavejší a dožívajú sa menej a je to práve dôsledok zlej výživy už od detstva.
Kosa možno máš trochu pravdu,čo sa týka blízkej starostlivosti o cigánske detí ich matkami,je to ich vec.Keby sa to bralo aj ako ty často kdesi píšeš ekonomicky,demkokraticky a politicky, tak by mi vyšlo,že o cigánske deti a nielen o ne sa staráme väčšinou (až na výnimky lepšie situovaných rodín) my bieli.Pretože oni né nevedia len natŕčať ruky a tvrdiť pre kamerami že sú diskriminovaní,že čo im dáva štát z toho nevyžijú.A keď už nerobia tak by sa mali aspoň venovať hygienickým podmienkam kde žijú, nedevastovať bytovky a nevyhadzovať odpadky z okna.
Ak dokážu žiť za vlastné a vo vlastnom potom sa nikto do nich nemusí starať.Rómska otázka sa stále rieši a nevyrieši.Jediným spôsobom,ktorý ktosi navrhol bol,dať deti preč z osád do internátov,aby sa naučili inému životu.Ale ktorí rómi by si dali vziať detia a zvlášť zdroj aj svojej (rodinné prídavky)obživy?
marisa ty naschval prehadzujes makke i a tvrde? Dufam ze ano...
LUDIA KTORA OSOBA VIMISLELA TUTO TEMU KAZDY ZIJE AKO VIE AKO MOZE JA POZNAM VELA CIGANOCH KTORY SI ZIJU LEPSIE AKO MI BIELY POSTAVILI SA NA VLASNE CHODIA DO ZAHRANICIA A PRIDU DOMOU KUPUJU SI DOMY PONEKTORY STAVAJU A MAJU BOMBA AUTA TAK NEVIEM PRECO TA ZAJIMA ZE NIESU CHORY CO BODAJ TI MAS CHORE DETY???
LILIS.....