Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

mirka 23

Bublik ja kupujem od Damiana, vyjde to lacnejšie a maš kvalitne C.
Vysoke davky vit. C znamena, že berieš 2-3g denne, v skutočnosti je to normalna denna davka, ktoru potrebuje zdravy človek. Takže idealne je C 1g resp. 500mg.

bublik

co si mam pytat v lekarni ak chcem vysoke davky vitaminu C? da sa to normalne u nas dostat? preaju mi to bez problemov? uz ste spominali Jamieson, odporuca tu niekto este nieco?

radana

Ked toto niekomu napises a on sa toho chyti a bude si veselo uzivat v domneni,ze Lindynette ho predsa este pol roka po vysadeni chrani,tak sa bude velmi po 9-tich mesiacoch cudovat.

radana

To je asi taka ista hlupost,ako ked si nedavno niekomu napisala,ze aka je antikoncepcia Lindynette spolahliva,ved tebe ucinkuje aj pol roka po jej vysadeni.

radana

Mira,ty zase perlis,ked samotny vitamin C nie je antihistaminikum,tak ho mozes zjest 100kil denne a proti alergii ti nezaberie.Uz ma to nebavi stale ti vysvetlovat.Nauc sa citat.

mirka 23

radana, ak uživaš 2-3g vit. C tak nemaš prejavy alergie. Keď ho uživať prestaneš, tak sa ti prejavy vratia...nikde som nenapisala, že vezmem C a som vyliečena a zbavila som sa alergie nadobro.