Vitamin C - Kolko, kedy a preco?

Príspevok v téme: Vitamin C - Kolko, kedy a preco?
damian

Tato tolko diskutovana tema na seba nechala dlho cakat. Kedze pravda o vitamine C je silne tabuizovana, je treba veci uviest na spravnu mieru.
Na zaciatok uvediem par faktov:

- Vsetci cicavci OKREM CLOVEKA produkuju vlastny vitamin C
- napr. koza produkuje denne 12000mg vitaminu C, pricom sa pri stresovom zatazeni produkcie niekolkokrat znasobuje.
- Clovek ma geneticku poruchu, kvoli ktorej stratil dolezity enzym, ktory zabezpecuje premenu glukozy na vitamin C
- V 70 rokoch nositel dvojnasobny Nobelovej ceny Dr Linus Pauling meral hladinu vit C u cicavcov. Priemer na 1 kg vahy cicavca bol 50 mg vitaminu C, co je pri 60 kg cloveku 3000 mg. Odporucanie Paulinga bolo prijimat minimalne 3000 mg vit C denne. Pauling dokazal, ze tieto davky su pre cloveka bezpecne a potrebne.
- Najvysie podane davky u cloveka boli 300 gramov vit C vnutrozilovo v priebehu 24 hodin. Bez komplikacii a vedlajsich ucinkov.
- Vit C vo vysokych davkach je vseobecnym efektivnym liekom, pouziva sa takmer pri kazdej chorobe.
- Vit C nesposobuje ziadne oblickove kamene.

tatana1378

Tak pri detoch je dolezite aj to ci chodia von, kolko casu travia na cerstvom vzduchu, lebo teda co je pre mna podstatne tak pre niekoho vobec nie je. Poznam jednu mamicku co von s detmi nechodi ak sa treosku ochladi alebo ak trosku mrholi a teda to u nas nejestvuje, my ideme za kazdeho pocasia robim to pre deti, pre ich zdravie a vlastne aj pre moju psychicku pohodu :D

jarunna

pri detoch nie je slabe ak sa dava kvalitne cecko, to mam u nas doma overene a teda ma to cosi do seba a to najma ak sa dava dlhodobo, nam sa vdaka tomu podarilo predist mnohym problemom a prezit chripkove obdobia v zdravi ;)

misicka333

anicka niekedy ani dospelemu to nepomoze, nic nezmeni, nezlepsi, to zalezi aj od povahy, aj od roznych inych faktorov, to je tazko, ja tiez som az sama prisla na to, ze nic taketo netreba zanedbavat, ze telo si v mnohych pripadoch same neporadi, najma nie ked ho ohrozuje kopec veci, problemov a ono uz je dost oslabene :/

anicka89

kvetka a ani to niekedy vôbec nepomôže, to deti sú na toto komplikované, to keď dospelému povieš, že strava zdravá na čo je potrebná a tak, to ešte ako tak, že si dá povedať, ale pri deťoch je to ťažko :/

kvetka3

Kixx to každá mama, ja napríklad aj čo sa týka ovocia, viem že sa toho nechytia, keď je to v chladničke, že sú napríklad banány a jablká, tak ešte im to aj nakrájam aspoň niečo aby zjedli. Veď pre deti všetko, no nie?

kixx

eliona ale je to fakt, ze my mamy potrebujeme mat akoby srdce na mieste aspon teda ja som taka, ze potrebujem mat istotu, ze pre deti robim maximum, ze budu zdrave, lebo to je z mojho pohladu jedine prianie rodica ;)

addia

Kuzelnicka a to je ešte najhoršie na tom, keď proste okolo tých troch rokov, keď idú deti do škôlky a treba aby sme im imunitu posilňovali a oni ešte aj prechádzajú obdobím vzdoru, to je proste celé zle. To také boje zvádzajú podľa mňa v každej rodine, len niekto o tom viacej hovorí a niekto menej. Ešteže my s týmito kvapkami žiadny boj nemáme :)

kuzelnicka

Keby to bolo s deťmi také jednoduché, že čo im naordinujeme, tak to zjedia, len to sama som sa už presvedčila o tom, že je to úplne že naivná predstava :D