zasnubny prsten

limovienka

tak kazdy to mame inak, podla mna na tom vobec nic nie je, ved ide o to aky maju vztah, ako to maju medzi sebou, kazdy sme ved iny :)
mas aj nejaku predstavu, co by sa ti pacilo?

janulienocka2

Tak záleží akú máš predstavu. Dnes je tých možností veľké množstvo a poviem ti, že mne sa na jednej strane toto aj páči, že máš možnosť si vybrať, aby sa tebe páčil.

hamula

Ahojte, prosím pomohli by ste mi s výberom zásnubného prsteňa? Drahý mi povedal, že bude rád keď si vyberiem aký ja chcem, aby sa mi páčil, aby sme neriešili, že sa mi netrafil do vkusu a tak podobne. Ale po pravde, čo lustrujem zatiaľ po nete, tak nič ma nejako neoslovilo :/

Neeo

VY TUPCI, CITAM TO TU CELE A VOBEC NIKTO NENAPISAL ODPOVED NA OTAZKU !!!!!!! POTREBOVAL SOM TO VEDIET DNES. TAK TEDA DIK, VY CHVALENKARI A KECALKOVIA...

Neeo

VY TUPCI, CITAM TO TU CELE A VOBEC NIKTO NENAPISAL ODPOVED NA OTAZKU !!!!!!! POTREBOVAL SOM TO VEDIET DNES. TAK TEDA DIK, VY CHVALENKARI A KECALKOVIA...

prasky

elle, ked mas malicky diamantik, to je len "prach" z velkeho...Nema nejaku specialne velku hodnotu. Moja cisto zlata obrucka je dvakrat drahsia ako trochu tensia obrucka s deviatimi diamantami...S velkostou diamantu stupa aj jeho cena, ale nie priamo umerne. Dva polkaratove diamanty nemaju hodnotu jedneho karatoveho. Kolko karatovy je tvoj?

RNG

champagne farba je hnedozlta, canary ostrozlta, a mozu byt od velmi bledomodrych(naznak) az po tmavomodre= farby morskej vody.
Inac aj ine farby existuju v prirode, ale su extremne vzacne, mozno jeden z 10 tisic diamantov ma tieto vzacne zafarbenia. Mnohe sa dnes ale produkuju procesmi oziarenia alebo tepelneho spracovania.
www.fancycolordiamond.net

RNG

kazy v diamante su poruchy v krystali, ktore je vidiet 20x zvacsujucou lupou.. Farba, lesk a brusenie(tvar) su dalsie urcujuce faktory na cenu.
Zlte(canary a champagne) ci modre diamanty nemusia byt nevyhnutne lacnejsie a nepoovazuju sa za "kazove". Prirodne modre(teda nespracovane) maju ovela vyssiu hodnotu , nez biele.
Dnes predavaju aj cietne, ktore sa niekedy povazovali za priemyselny odpad, tj pouzitelne len na priemyselne ucely.