prosim vas, pomozte mi:(
uz je to piaty den co sa nemozem vyspat.. nikdy som taketo problemy nemala, len teraz po prazdninach ako zacala skola sa to vsetko zacalo.. idem si lahnut do postele, mam chut spat, moje telo je uz strasne unavene, ale mne sa neda zaspat.. telo je unavene, ale mysel a mozog pracuju na plne obratky a to ma nuti byt hore.. najhorsie je, ze mne sa k tomu pripleta aj busenie srdca a potom k tomu sa viaze aj problem, ze sa strhavam na to ako strasne busi a tazko sa mi dycha.. je to nieco strasne, fakt nikomu neprajem zazit a uz je to 5 den co sa to opakuje:( cez den sa nemozem preto sustredit, som strasne unavena, citim sa strasne slabo, hlava ma boli.. ale vecer sa to zopakuje, aj ked som velmi unavena, neda sa.. poradte mi, co mam robit alebo nejake volnodostupne lieky, ktore ked uzijem, tak sa mi naisto podari zaspat a nebude ma uz nic rozrusovat.. velmi prosiiim.. dakujem!!!
Nemozem spat
Jedna zlá noc ešte nemusí znamenať nič vážne, to sa stane skoro každému. Ak ale riešiš niečo voľnopredajné na spanie, ľudia často pozerajú jednoduché sleep aid možnosti ako Unisom - curelia.site. Len by som to bral skôr ako krátkodobú pomoc, nie riešenie na každý večer. Ak nespíš opakovane, alebo ťa budí úzkosť, búšenie srdca či iné problémy, tam už má väčší zmysel riešiť príčinu než len ďalšiu tabletku.
Mne ani tie knihy nepomáhajú :D Ja sa práveže ešte viac do toho čítania zahĺbim, keď ma dej baví a vtedy už duplom nezaspím :D
na nespavost je dobry melatonin ked sa uziva,alebo obmedzit modre svetlo hodinu pred spanim a precitat si namiesto toho nieco.
Mne celkom dobre zaberá aj keď mám cez deň väčšiu aktvitu ako zvyčajne stačí fakt len nejakých 10-15 minút cvičenia a to telo tým že nie je na to zvyknuté to unaví.
Presne tak. Treba si usporiadať v prvom rade myšlienky. Podľa mňa niekedy aj čítanie knihy dosť dobre pomôže pri zaspávaní.
ak je clovek vystresovany, ma psychicke problemy a podobne, tak mu nepomoze ani obmedzit modre svetlo. to je proste tak.
mne velmi pomaha vypnut vsetku elektroniku aspon hodinu-hodinu a pol pred spanim, necumiet do mobilu, zobrat si radsej knizku, uvarim si nejaky cajik na upokojenie a spim ako nic.
znie to, že trpíš stresom alebo úzkosťou, čo môže narušiť spánok. Skús pred spaním relaxačné techniky, ako sú dýchanie, meditácia alebo ľahké strečingové cvičenia. Taktiež pomáha vypnúť elektroniku hodinu pred spaním a vytvoriť si príjemné prostredie v spálni. Ak problémy pretrvávajú, poraď sa s lekárom, ktorý ti môže predpísať vhodnú liečbu alebo odporučiť ďalšie kroky. Veľa šťastia a dúfam, že sa ti podarí nájsť úľavu!
ta rutina pred spankom nie je tiez na skodu. ved predsa aj samotnym malym babatkam by sa mala takato rutina vytvarat a dodrziavat aby sa ich organizmus prichystal na spanok.