Nemozem spat

Príspevok v téme: Nemozem spat
nevyspata:(

prosim vas, pomozte mi:(
uz je to piaty den co sa nemozem vyspat.. nikdy som taketo problemy nemala, len teraz po prazdninach ako zacala skola sa to vsetko zacalo.. idem si lahnut do postele, mam chut spat, moje telo je uz strasne unavene, ale mne sa neda zaspat.. telo je unavene, ale mysel a mozog pracuju na plne obratky a to ma nuti byt hore.. najhorsie je, ze mne sa k tomu pripleta aj busenie srdca a potom k tomu sa viaze aj problem, ze sa strhavam na to ako strasne busi a tazko sa mi dycha.. je to nieco strasne, fakt nikomu neprajem zazit a uz je to 5 den co sa to opakuje:( cez den sa nemozem preto sustredit, som strasne unavena, citim sa strasne slabo, hlava ma boli.. ale vecer sa to zopakuje, aj ked som velmi unavena, neda sa.. poradte mi, co mam robit alebo nejake volnodostupne lieky, ktore ked uzijem, tak sa mi naisto podari zaspat a nebude ma uz nic rozrusovat.. velmi prosiiim.. dakujem!!!

WEWERKA565

Skúšali ste niekto pre zlepšenie zaspávania a upokojenie seba sama záťažové prikrývky ako tieto www.zoras.sk ? Ja sa totiž príšerne prehadzujem a neviem sa nejak upokojiť, aby som spala ako normálny človek...

miflow

to, ze ti bucha srdce je dosledkom toho, ze si dlho uz nespala a telo je unavene. taketo problemy som maval aj ja, ked som mal hekticke obdobie v praci. no mne pomohli vyzivove doplnky, ktore som uzival. oni obsahovali dve prirodne zlozky, neboli navykove a boli urcene na lepsi spanok. ak by si mala zaujem, mozem ti sukromne napisat aj ich nazov.

Jovanka

mne pomaha so spankom esencia spánku bio-bachovky a strasne rychlo upokojuje a privadza spanok bez prerusenia na celu celucicku noc

celebrita FB

Ja si na nespavosť dávam olanzapin. Super pomáha, je to špica!!! Podľa mňa každý človek aspoň raz v živote zažije takú noc, že len tak bez príčiny nevie zaspať. Kedysi sa lieky na spanie dali bežne kúpiť v lekárni aj bez receptu a boli súčasťou každej domácej lekárničky, no dnes sa okolo toho robí veľké haló, lebo aby vraj ľudia s nimi nepáchali samovraždy. Tak to môže predpísať iba psychiater. Našťastie som sa kedysi hrala na šibnutú a môj psychiater je odvtedy v tom, že som chorá na hlavu a pôvodne som to mala predpísané akože na "schízu":) ani neviem poriadne, čo to tá schíza je. Ale nejaký ten liečik sa z času na čas zíde, aby som sa dobre vychrápala :) Keby som to brala denne, už by som bola dávno mŕtva, lebo je to fakt sila :)

janica25

Aj mne sa to stalo a spustilo to velke fyzicke a psychicke vucerpanie az som prestala spavat a myslela som ze sa zblaznim.Dr. ma poslala psychiatricka dala mi lieky a pomohli.Ale nakolko som ich nechcela bravat mala som stinlox je navykovy tak som vysadila aj ostatne ale znova sa mi to vratilo hotove zufalstvo znama mi odporucila z Finclubu fin avis a po 5dnoch zabrala zacala som spavat.Skusila som kadeco caje prasky rozne prirodne melatonin nic a az toto fakt super.

Kikka

Vždy keď som bola v strese sa mi ťažšie zaspávalo. Riešila som to rôznymi čajmi, domácimi receptami ako je teplé mlieko s medom, aromaterapiou, masážami, a pod. Výsledok bol krátkodobý, alebo taký, že som po vypití všetkých tých horkých bylinkových čajov celú noc chodila na záchod, čo ma namiesto spánku dosť prebralo.
Jedného dňa v Bille, kým som stála v rade k pokladni, som na polici vo vedľajšej chladničke zazrela modrú plechovku good night. Vzala som ju do rúk, preverila jej zloženie a napadlo ma, že by som tento nápoj s prírodnými ingredienciami mohla vyskúšať. Plechovka farby nočnej oblohy sa nachádzala medzi všetkými tými energetickými nápojmi, ako ich úplný opak. Viem aké rýchle a pôsobivé účinky majú energetické nápoje, pomyslela som si, že tento nápoj teda musí mať takýto silný účinok, ale v opačnej forme...
A naozaj, približne po 20 minútach po vypití good night som začala pociťovať uvoľnenie a ospalosť. Stres a napätie po náročnom hektickom dni sa začal uvoľňovať a ja som v strede nedopozeraného obľúbeného seriálu začala náhle pociťovať potrebu ísť sa uložiť a spať, na nič iné som nemyslela len na to, ako si ľahnem a zaspím. Ani som sa nenazdala a už som spala a snívala sny, na ktoré som si dokonca ráno aj spomenula, čo sa mi predtým tak často nestávalo. Keď mi ráno budík svojim zvonením oznámil, že nastal čas vstávania, vstala som s príjemným pocitom úplného znovuzrodenia a plná energie a vitality pripravená na nový deň.