dnes som sa zhodou náhod ocitol v kulturistickom centre, kde som musel čakať 2 hod a keďže sa tomuto športu nevenujem, tak som si to šibol pri bar-taký ten bio, a ako tak tam sedím a popíjam canadu, prišli tam 2 kočky po cvičený, bar bol malý tak sme sa dali do reči, kurňa tie svaly natreté nejakým lesklým olejom, dokonalá manikúra, super vlasy, vôňa parfému a toho oleja s potom, no bál som sa postaviť čo mi stál, má niekto skúsenosti s týmito babami, veď tá keď napne tam dole svaly asi ho nevytiahneš
kulturistky
aha poplietol si si to OH- to znamená že sa jedná o zásadu a H+ + OH- tu vzniká voda a soľ - neutralizácia
vodik je kyselina? nieje to nahodou tak cisto nahodou hydroxid???
jedine sa ti môže mariť, H+ znamená kyselinu všeobecne, vodík sa môže pripojiť aj bez O2- H2S,a organika napr.,
nus sak hovorim ze som len obacajny chalan s maturou a tu rovnicu som z netu vyhrabal.. takze kde sa na teba hrabem.. len co sa mi mari take nieco ze kation vodika H+ sa pripaja k ionu kovu cez kyslik .. mam pravdu alebo nemam?
to vidím keby si niečo vedel o chémii tak by si ju tam nemohol napísať takto znásilnenú
nuz tu rovnicu som vyhrabal z netu lenze nakolko ja vystudovany chemik niesom len som bol zvedavy na tvoju reakciu..
neviem čo tu chceš vypočítať, a pri reakcii H+ s kovom vzniká vodík a jej soľ nie voda
3Cu+8HNO3---H2O+2NO+3CU(NO3)2 dufam len ze to rozlustis vies ako na klavesnici sa to zle pise. dufam ze som sa nepomylil