Zápal dasien a aj krvácanie

Príspevok v téme: Zápal dasien a aj krvácanie
mia90

nedávno mi zubar povedal ze mam zápal dasien a ze mi krvacaju.krvacaju mi asi tak od prvej triedy,a nikdy som vazne problemy nemala s nimi, ani so zubami,obcas nejaky kaz.poslal ma aj na nejaku dentisticku prehliadku,tam ma mali ucit ako si umyvat zuby a neviem co.ale nesla som tam a chcem zmenit aj zubara, lebo s nim nie som spokojna,a pocula som to aj od viacerych ludi.ale chcela by som sa spytat, viete mi poradit nejaku dobru pastu na to krvacanie a mozno aj nejaku kefku?dakujem

mia90

no tolko otazok si tu na mna vyvalila...nie nefajcim, a nezda sa mi ze by som mala odhalene krcky,pretoze som to videla mame a vôbec to nie je to iste,ale tak mozno to je zaciatok,tiez sa mi nezda zeby som mala opuchnute dasno, len ta horna lava strana je este stale trochu zapalena,ale nastastie uz nekrvacaju.no a medzery nemam takto viditelne,ale ako som zacala s tou nitou,tak no neviem ked pijem,alebo ako som vravela ten vzduch ked pustam tak sa mi zda ze ich mam.no a kamen mam ak to je vôbec kamen na prednych zuboch dolnych ale zo zadu a nie je sfarbeny aspon sa mi nezda.

RNG

mogena, trochu skromnosti by ti neuskodilo.

Co sa tyka procesov hnitia, tie tak isto produkuju toxiny a iritanty, ktore prispievaju k zapalovym procesom.

A z mnozstva mikrobov, ktore sa v ustach nachadzaju je len zlomok lepsie znamy,aj to nie dokonale, lebo vedomosti kazdy rok sa prehlbuju a casto aj radikalne menia.
Po 10-20 rokoch to poznas aj ty a dufajme, ze sa budes kontinualne o novostiach informovat, lebo skolske vedomosti su len zakladne a bez doplnenia z praxe a novsieho vyvoja sa stanu rychlo zastarale.

Ja sa tu snazim prezentovat novsie vedomosti z vyskumnych lekarskych zdrojov, take, co na skolach budu mozno o desat az dvadzat rokov, lebo ich hlavny smer mediciny este neprijal(z roznych dovodov, ako vcitane aj ekonomicke, kde "co je dobre pre lekarov, musi byt dobre aj pre pacientov")
Zrejme moje lekarske zdroje(predplatene periodika vyskumnikov) su dost nove pre roznych lekarov(tiez s diplomami a dokonca viacnasobnymi), ze pri prezentacii, co som sukromne urobil pred vyse 5 rokmi na Slovensku ma vydrzali pocuvat traja univerzitni profesori a niekolko docentov z mediciny.
A pritom si nemam ziadny dovod namyslat, ze to vsetko ovladam, len som skromne prispel zmienkami na rozne neklasicke nove pristupy, doplnky potravin a sposob udrzby zdravia, ktory je dost novy a nezhoduje sa so sucasnou praxou a vyucovanim na skolach.
Ty tu vysvetlujes klasicky pristup cistenia zubov a sterilizaciu peroxidom vodika, co dnes pozna a pouziva kazdy lekar na zapade,
a ja sa snazim priniest aj ine antimikrobialne prostriedky, rovnako a mozno i viac ucinne, ktore su naviac schvalene ako potravinove doplnky, ktore su lekarom povacsine este nezname.
Naviac to nie je moje povolanie, ja z toho nezijem a snazim sa nezistne pomoct krajanom.
Takze nechapem, co ta tolko na mne irituje, ze odpovedas utokmi.

mogena

mia: Musis ist na dentalnu hygienu, ked uz sama citis, ze to nie je vzduch ale nieja pach bakterii, ty si musis predstavit, ze bakterie ziju, teda maju aj normalne potreby vylucovania! To je to co citis. Mas aj zubny kamen? je biely, alebo sfarbeny? Fajcis? Su dasna opuchnute? Kolko z krcka mas vonku? Na ktorej strane to mas? Mas aj taky schodik na krcku? Ako to vyzera na dlnych zuboch vo frone, vpredu? Tie medzere asi vznikli,ako ti odstranili zubny kamen(aspon dufam, ze to spravili).Ale tie sa spoja, pekne si ich cisti a medzere sa spoja. Cely zivot sa zuby posuvaju ku stredu, vola sa to medialny pohyb(prekladam z nemciny), takze estetika bude pekna. Ale musi to byt 100%ciste! Bez zub.kamena, bez plaqu! Asi mas predispoziciu, mozno ti to sedi na gene, normalne mavam v praxi cele rodiny, je to lahsie, ked niekoho poznas.
A tie odhalene krcky mate asi obidve na niektorej strane na "3"(ocnych) a "4"(niekedy to byvaju aj "5"podla toho ake velke zuby a obluk mate) podla toho ci si pravak tak to bude lava strana a naopak.:-)Normalne mam vzdy pravdu:-) odpiste.

mia90

som sa aj ja chcela spytat ,tie krcky ako vlastne vznikaju??to sa scvrkava dasno alebo co? a este ma trapi, ked medzi medzierky zubov pustim vzduch, dufam ze chapes ako to myslim, no ako keby som si medzi zubami robila s tym peroxidom tak si takto prepustim vzduch, tak mam taky smrad medzi nimi asi,no neviem ako to popisat:D

eviva80

Mogena a ked si budem zuby umyvat ako "podla knizky", zacelia sa mi krcky?:-), mozno hlupa otazka a odpoved uz asi poznam... Inak ja mam to stastie ze predne zuby mam v poriadku, ziadny kaz, ani krcky. Su to take velke lopaty :-)Chcem sa este opytat, ci odporucas bielenie zubov, som tehotna a nejak mi zozltli, ale mozno sa mi to len zda.. A ake bielenie odporucas?

mia90

no ked u nas je len jedna a to je ta uzasna...no musim si na zaciatok asi sama poradit,lebo ani so zubarom nemôzem ratat ten je tiez akysi arab ktory tu prisiel len zarobit,tak mu to je jedno.len teraz je tiez problem dostat sa k dobremu zubarovi...a ty to co mas to je ako vyska,alebo to su len dake skolenia?