Nenávidím svoju sestru - mozem?

Príspevok v téme: Nenávidím svoju sestru - mozem?
rybbana

Ahojte,chcem Vas poprosit o nazor,ci je toto normalne,ci sa tak blizky ludia ako sestry mozu tak neznasat a co mam robit...
Som starsia sestra,mladsia bola vzdy milacik,vzdy mala ,co cchela,ja som ustopovala...Som total bezproblemove dieta, jednotkarka, chodim na VS, pracujem, mam zaujmy, priatelov, vesela baba.... Sestra zacala byt samy pruser, tvrdi,ze za nic nemoze,lebo to je osud...Ona je pasivny typ cloveka,od detsva,co mi daju,to mam, ale nepohne ani prstom, je naivna, egoisticka, neskutocne leniva, upnuta na matku (dostala od nas spolocny dar,ale ona tvrdi,ze to je len od maminky,lebo ju lubi).Najhorsi eje,ze ony dve su stale psolu,ale take cecky a ja ani nemusim byt.sme na uplne inej vlne.Kym bola sestra v zahranici,nemali sme s matkou ziadny problem,len ak sme sa hadali,tak kvoli nej...Mam pocit,ze prisl ako velky chaos, ktory mi chce zburat to,na com som ja roky makala a ked si to chcem branit,postavi sa proti men ajmama a obranuje ju,ze ako sa knej chovam...Nperide mi normalne,aby sme s av domacnosti natahovali o to, kto umyje riad,ale ona je cele dni doma,ja v praci,popri tom studujem...vlastne ju teraz zivime a ona ani z vdaky nic nepomoze,kym na nu ennahukam,samoska,som zla potom...a ked posmeniem peniaze,ze by bolo fajn,keby uz prispela na byvanie, som zase materialisticka psychopatka,lebo len o prachoch tocim...No tocim,lebo ja makam,aby som mohla zit a ona zije z nas...a niktoto nevidi...ide mi tak starsne na nervy,som o 100stupnov ina,ked je tu,nepokojna,neznesieme sa,jej pritmnost ma uz vytaca....od detsva sme sa hadali a bili,ale kazdy vravel,ze to bude ok,ked vyrastieme, dnes mame 23 a 22 a je to este horsie...neviem ani opisat je povahu...ale citim sa byt ukrivdenaa odsuvana....neviem,za co to mam...ma niekto podobny problem?neviem,co robit

BJ 2

Vilma, jednoznacne sa odstahuj. Ked to nevie riesit matka a poslat ju do prdele, a necha ublizovat decku, a rozvracat rodinu, musis to poriesit ty.
Matky, ktore nechaju tyrana alebo cloveka, co vnasa negativnu energiu, rozvratit rodinu, su nanic. Riesil by som to odchodom a osamotnanenim sa, nepisala si kolko mas rokov, ci si este skolopovinna.

Vilmaa

Ahojte. Pripojím sa tiež k tejto téme. Ja som si svojou sestrou úplne odlišná. Som mladšia o tri roky ale ona rozum nemá a ani nikdy mať nebude. Keď sme boli deti každý deň som len mala stres lebo mi ubližovala. Zatvarala má do skrine a nechala ma v nej pol dňa. Ničila mi všetky hračky. Ja som bola skromné dieťa nikdy som nič nepotrebovala ani veľa hračiek len sestru s ktorou by sme boli kamošky na život a na smrť. Bohužiaľ celé tie roky som sa snažila a hľadala v sebe chybu čo robím ja zle. Som bezproblémová, nemám problém s nikým, spolocenska, komunikativna, vždy som rodičov poslúchla na slovo. A ona bola presný opak. Zla a neznasanliva. Moja mama už tiež nevie ako s ňou má vychádzať lebo s ňou sa skrátka vychádzať nedá a mama bola vždy na ňu milsia ako na mňa a aj tak. Kto s nami nežije v jednej domácnosti to nepochopí. Je to splodenec pekiel. Keď ma prísť domov každý sa jej boji a vyhýba. Najhoršie je, že mama sa kvôli nej stále trápi a plače a mňa to strašne bolí, keď vidím nami utrápenu. A nemôžem jej pomôcť a potom som z toho smutná aj ja. A po nociach plačem a modlím sa. Je strašne žiť s takým človekom. Od mala ma psychicky týrala, ale našťastie som odolná a ustála som to a odsťahovala by som sa nebyť mojich rodičov. Nenávidím ju za to aké trápenie celej rodine prináša. Nenávidím ju.

ANGEL-DEMON

moja ale v 23 rokoch si dosť stará na to aby si riešila takéto kraviny...
a ešte ked študuješ na vš, by sa očakávalo že budeš mať nejaký ten rozum..... sa odstahuj....! ja mam tiez mladsieho brata, ma skoncenu len zakladnu skolu,... rodicom sa vyhrazal ze ak mu nedaju auto ze nebude na strednu chodit,..auto mu dali a on kurvy po meste navazal... a uz pol roka bol zo skoly vyhodený o čom rodičia ani netušili... a on je miláčik zlatušik... ja som v 22! odišla do vlastneho byvať... a je mi fuk,..nech sa aj pozabijaju... no už teraz ked ma brat 24 už je kludnejší, ale ajtak sa stale vadia... lebo aj frajerku si dotrepal domov,... ale nestariem sa mam svoj život...
Tak si svoj život zariad aj ty! si už na to dosť stará....

tinamina

Tak sj najdi podnajom a odstahuj sa. Si uz dospela. Vsetci ludia sa hladaju a nachadzaju svoj zmysel zivota. Mozno sestra iba nevie, co ma robit a zas sa jej nechce zamestnat ako servirka alebo predavacka iba preto aby ti bola pochuti. Mozno pojde studovat. Ale nestaraj sa do druhych ak im vyhovuje ich sposob zivota. Zi pre seba a najlepsie je ozaj mimo domov. Inych nezmenis na svoj obraz.

anonym0

Vy neznášate mladšie sestry, ja moc nemusím staršiu sestru. U nás to nikdy nebolo tak, že by mali rodičia radšej jednu ako druhú, mama nás ma rada obe rovnako, a oco ani nevie koľko máme rokov- ale s tým som sa už zmierila. :). Moja sestra je sebecká, zato že je staršia, ja nemôžem mať námietky proti ničomu, nikdy nestojí pri mne, potrebuje sa ukazovať, vyvyšuje sa. V poslednej dobe jej trocha začalo už aj prepínať, neje nič sladké ani slané- len nejaké zdravé blbosti. Stále cvičí a keď sa hocikto príde pozrieť do kuchyne čo varí nakričí na nich.Jej správanie niekedy nie je celkom okay. Ale dobre, nikto nie je dokonalý, ja som zase dosť urážlivá. Ale aj tak je to niekedy tá moja dobrá sestra, keď sme boli malé, že mi pomôže s učením, naučí ma nejakú stojku a pod. Ahhhh! nech už tá puberta už skončí.

Mimochodom mám 12 a ona má 14 rokov

LucaLuca

Ahoj, jsem rada, ze nejsem sama. Take mam mladsi sestru ktera me uz od detstvi tyranizuje, je to mazanek, a proto s tim nikdo nic nedela. Je to naprosto nevychovany a extreme egoisticky spratek! Ma vetsi silu, nepreperu ji, a proto uz se ji ani nesnazim za neco bit, ale neuveritelne me stve. Dnes mi kuprikladu vtrhla do pokoje, kdyz jsem spala a jen tak mi plivla do obliceje a se smichem odesla. Myslela jsem si, jestli treba nejsem zla, ze mi vadi moje vlastni sestra. Proto mam radost, ze nejsem jedina, kdo ma tento problem.