tehotenske brusko

1zuzana2

mojaeni... nevies ci by si v mojom pripade bola schopna ist na zakrok? Napriek tomu by si si babo nechala? Uvedomujem si, mam psa je moj, zobrala som si ho z utulku, ale aj psik ma niejaku zivotnost ( hoc ho milujem nadovsetko na svete, hehe niekedy viac ako mareka) a dieta tu bude stale.. Kto by ma chcel neskor s dietatom? Muzi maloco chcu zenu ktora uz ma dieta, a tazko sa im vychovava cudzie dieta.. No su vynimky ovsem.. Ty ked si otehotnela, ako reagovala tvoja rodina?

1zuzana2

mala rada.... babtko sme planovali spolocne, rozisli sme sa, o tyzden nato som zistila ze som tehotna. Marek sa k tomu zachoval ze on nic, nepocituje ze bude otcom ale ze je ochotny platit, ako som vycitala v jeho sms dnes po polnoci. Kedze si myslim ze tehotna som 2-3 tyzdne.. V pripade potratu by mi vpichli injekciu nakolko plod este nieje tak velky? alebo ake su metody, brr hnusim sa sama sebe ze to pisem, ale aj toto musim vediet.

mala rada

1zuzana2,je velmi dobre,ze mas podporu rodicov.Mala by si zvazit aj riziko,ze po umelom preruseni tehotenstva sa moze stat,ze v buducnosti uz mozes mat s otehotnenim problem.Ale to urcite vies-je to jedno z rizik umeleho prerusenia tehotenstva.Z tvojich prispevkov trosku citim,ze by si babatko aj chcela.Co sa tyka okolia,keby si sa rozkrajala,aj tak si vzdy na cloveku nieco najdu,aby ho poohovarali,takze na okolie kasli-teda okrem toho svojho blizkeho okolia-svojej rodiny.Drzim palce.Rozhodni sa spravne.

1zuzana2

Dakujem Vam za to ze na mna reagujete. Dnes som to povedala mamke, ako je uplne kludna, no caka ako sa ja rozhodnem, spytala sa ma ci to chcem vziat, ja na to ci chce byt babka a ona ze chce. hehe, prvy sa bavit s mamou na tuto temu, vo vnutry to bolo komicke. Teraz si pije kavu a cita v klude noviny moja maminka. Ona je totiz domaca, otec sa stara o rodinu. Kocky nakolko necitim ze som tehotna, neviem co si o tom mat mysliet, neviem ako sa mam zariadit, v jednu chvilu chcem babtko, a v tu druhu ze ako to zvladnem a co na to to prekliate okolie. Priznajme si, zijeme v takom svete, ze kazdy kazdeho pozna, a ani nevieme ako a uz o nas vedia a taky ludia co by sme neboli pomysleli. Viem isto ze do pondelka sa chcem rozhodnut, pretoze som objednana k lekarovi. Ale Mareka by som este dnes nakopala. Rozhodol sa byt dat do podnajmu od bud tyzdna, a ist byvat k matke. Povedzte vy mile damy, 33 r muz ak ma vlastny byt, zaklada si rodinu, a on rusi vsetko a ide zit k matke? Jeho mama je teda pacient, ked ho vedela takto spracovat. Myslim si napriek tomu ze mam voci nej averziu ze v tejto veci by ma podrzala, pretoze je to mozno uz jedinna moznost mat v jej pripade vnuka, a podla nej by to urcite cirkev zakazala ist na zakrok.

mojaeni

ja len tolko, ze je to smutne,ked je mu jeho maminka prednejsia ako vy dvaja, teraz uz traja. Urcite ti musi byt tazko, ja neviem, ci by osm bola schopna ist napriek tomu na zakrok.Ale rozhodnut sa musis ty sama, nikto ti tu nemoze kazat, urob tak, alebo tak. Len si to nechaj prelezat v hlave, aby si nekonala unahlene.

mala rada

1zuzana2-ak v rodnom liste udas meno otca,bude ti musiet na dieta kazdy mesiac prispievat vyzivne,ale bude mat narok aj dieta navstevovat-ak si to nedohodnete,urci mu cas,ktory moze stravit so svojim dietatom sud.Ak vsak do rodneho listu meno otca neuvedies,nebudes mat narok,aby ti platil vyzivne a ani on nebude mat narok na navstevy dietata.Jedine,ze by to dal dodatocne na sud o urcenie otcovstva.Babatko by som si na tvojom mieste nechala,ono za to nemoze,ze ste ho splodili.A je aj dost mozne,ze tvoj priatel dostane za 9 mesiacov "rozum".

lenuliatko

dobre rano baby,no my sme tu mali rusno plno revu kriku hlad :D zuzka vidis o toto chces prist?keby si vedela aky je to krany ypocit ked vies ze na tvoj hlas sa babo upokoji a usmeje :)
V ZIADNOM PRIPADE SI BABO NENECHAJ VZIAT!preco by si mala?znaslinili ta ?nie..tak neries a nerozmyslaj.bola by hlupost si nechat vziat babo ktore bolo priam vymodelene.marek sa spameta uvidis.staci ked ta uvidi s bruskom raz a bude namakko.my ideme baby lebo dnes je velyk dnes.moj marek ide vseeetkym ukazovat si urobil peknu dceru..:D

1zuzana2

dd.. aj mne je to luto, teraz som hodinu len tak lezala a premyslala.. cloveku az sa nechce spat.. Napisala som mu len tolko, ze pred par rokmi aso 10 rokov do zadu, mal asi 23 r, chodil s kockou, kt rodicia vlastnili hotel, otehotnela a isla na potrat, pretoze rodicia ak by zistili ze im chalan nieje fin. hodny, bolo by zle. Jemu to uz len kocka neskor oznamila. Ked mu bolo tazko sem tam mi to povedal, ze jedna kocka s nim isla na potrat......
tak som mu prave napisala, ze s nou nemal moznost volby, kocka sa rozhodla sama, no so mnou tu moznost ma, mat v auguste babo.. uvidim ako na to zareaguje. Vidim to tak, rano porozpravam s mamkou, predsa len je to moja mamka, dala mi zivot a som jej vdacna, mala by to vediet co sa deje, no s Marekom som skoncila, ak by som si babo nechala, poradim sa s pravnikom, a dokopem ho k tomu aby mi to podpisal, co sa tyka vyzivneho,.. verim ze videm aj sama, ale urcite nechcem aby ,,svokricka,, vychovavala po vikendoch moje dieta.

dd

fuuh..to mi je velmi luto Zuzana!!prosim porad sa najskor s rodinou!dobre si to vsetko premysli..a na toho s prepacenim chrapuna sa vykasli..normalne by som mala chut tu napisat cosi..ale radsej sa zdrzim..lebo to by bolo neslusne..je to chrapun, hajzel..ze sa takto zachoval!

dd

ja Ti radim poradit sa s rodinou, co ako..ak pomozu, podla mna nie je o com :).ved urcite sa aj tesis z toho babatka :)!konzervativni stari rodicia..hmm..no, je to take blbe..ale myslim, ze ked uvidia svoje prve pravnucatko, tak budu hotovi z neho a vsetky predsudky opadnu..ano, je lepsie, ked ma dieta aj otca..ale proste ked otec zbabelo zdrhne..a co si budu mysliet ini, na to sa vykasli..Ty vies pravdu, klamstva neries..kto chce vidiet pravdu, ten uvidi,kto nechce vidiet, neuvidi..
co sa tyka otcovstva..jedno dievca to tu raz riesilo..tiez ju "priatel"nechal, no ked mu oznamila ze je tehotna..dokonca jej vytykal, ze to dieta ani nie je jeho a ze s kym sa ona zahadzovala atd..a potom ju aj udrel a spadla, mala zlamane rebra, ale nastastie boli aj ona, aj jej dcerka v poriadku..tusim jej tam niekto pisal, ze ak by ho neuviedla ako otca, tak nema pravo..alebo nech Ti potom napise papier overeny notarom, ze sa vzdava otcovstva a mas to v kapse..v pripade "svokrickinho"zaujmu vytiahnes papier a hold smola..ziadne navstevy sa nekonaju..co je ale horsie, tak neviem, ako by to bolo potom s pravom na vyzivne..neviem, ci by si mala pravo tahat od neho vyzivne..
inak ja ked som sa zistila, ze som tehotna, tak som to ako prvemu povedala brachovi..bol z toho mimo a aj mi vravel, ze aj rodicia budu mimo..aj tak bolo..ocino sa so mnou skoro vobec nerozpraval asi mesiac..myslel si, ze necham skolu a neviem co, ale proste ja som to nevzdala a nakoniec aj s ich pomocou som ju dorobila..vtedy, jak sme to preberali s brachom, tak som mu povedala doslova:"ano, mohla by som to vyriesit uplne inak, zohnat peniaze, ist na potrat a nikto by ani len netusil, ze som bola tehotna..ale to ja nechcem!nedokazala by som s tym zit a to dietatko chceme!"v podstate takisto by si to mohla riesit aj Ty..navonok by nikto nic nevedel..ale vo svojom vnutri by si to mala do konca zivota..preto si to treba poriadne premysliet, aby si to rozhodnutie potom nelutovala..dufam, ze sa ten Tvoj priatel uvedomi, vytiahne tu hlavu z piesku a blikne mu v nej, ze si pre neho ta prvorada Ty, nie jeho mamicka, ze musi stat pri Tebe, nie pri mamicke a obhajovat a obranovat Teba a nie mamicku..uz nema 5rokov..nevravim, ze matku uplne "vymazat"zo zivota, ale uviest vztahy na pravu mieru...zatial dobru noc :)